Romanul, capitală regională strategică

default

Dimensiune font:

| 01-07-2013 10:04

* şeful CJ Neamţ spune că ar fi necesare în jur de 5 miliarde euro pentru refacerea infrastructurii rutiere la nivelul fiecărei localităţi rurale din Moldova * primarul din Piatra Neamţ vrea comasarea comunelor şi desfiinţarea judeţelor

Liderii administraţiei publice nemţene şi-ar dori ca Romanul să fie capitală regională. Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan şi preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă afirmă că o astfel de decizie ar fi benefică din punct de vedere strategic şi geografic. "Dacă s-ar vrea o adevărată capitală a unei regiuni din punct de vedere al poziţionării geografice, al accesului cel mai liber, o astfel de capitală ar fi Roman, oraş care a avut în istorie rolul lui. Din alte puncte de vedere, nu poţi să neglijezi Iaşul", a spus Tărâţă. Declaraţiile acestuia sunt susţinute şi de fostul său aliat politic, Gheorghe Ştefan. "Dacă vorbim din punct de vedere strategic şi geografic, Romanul ar fi în centrul acestei regiuni şi la distanţe aproape egale de fiecare capitală de judeţ. Dar, capitala Moldovei este la Iaşi", a precizat Ştefan.


Autostrada Iaşi - Tg Mureş, proiect strategic pentru regiune
Cei doi şefi administrativi împărtăşesc aceeaşi opinie şi în privinţa proiectelor prioritare pentru regiune. "Primul proiect ar trebui să fie autostradă Iaşi - Tg Mureş, dar de ce nu şi Bacău - Iaşi?", a menţionat Tărâţă. La rândul lui, Ştefan a explicat că o astfel de legătură rutieră se justifică în condiţiile în care Iaşul este, în opinia acestuia, cel de-al doilea oraş al ţării. Potrivit lui Tărâţă, alte proiecte prioritare trebuie să fie reabilitarea infrastructurii rutiere, alimentarea cu apă şi înfiinţarea de sisteme de canalizare, investiţii în sectorul sanitar şi social. La această listă, primarul din Piatra Neamţ completează cu electrificarea tuturor localităţilor. "Cea mai mare problemă este crearea de locuri de muncă. În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, sunt necesare, în medie, 10-12 milioane euro pe fiecare localitate", a spus şeful CJ Neamţ.

Foto: Culiţă Tărâţă


Cum ar trebui ales şeful regiunii
În contextul asigurării conducerii regiunii, cei doi susţin fiecare un alt tip de sistem electoral. În timp ce Tărâţă doreşte desemnarea preşedintelui de regiune prin vot indirect, Ştefan susţine votul uninominal. "Pentru mine e clar, şeful de regiune trebuie ales direct de către popor, la fel ca preşedintele ţării", a declarat Ştefan. În privinţa rolului pe care îl vor avea consiliile judeţene după regionalizare, Tărâţă a afirmat că nu contează neapărat ce atribuţii vor exista, ci mai mult ca acestea să fie funcţionale. "Eu nu ţin ca un consiliu să aibă mai multe sau mai puţine competenţe, important ca ceea ce se doreşte să se facă să fie mai fiabil, mai aproape de cetăţean şi mai aducător de beneficii", a explicat şeful CJ Neamţ.

Tărâţă exclude aprobarea rapidă a regionalizării
Şeful CJ Neamţ susţine că angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul regionalizării nu este oportună. "Dacă se va proceda prin hotărâre de Guvern sau prin angajarea răspunderii, nu este o soluţie. Oricât ne-am grăbi, această procedură trebuie bine analizată", a spus Tărâţă. Potrivit acestuia, regionalizarea nu trebuie făcută din punct de vedere al interesului de grup sau de partid. "Trebuie ţinut cont de toţi factorii implicaţi, de specificul fiecărei regiuni, de specificul fiecărui judeţ", a completat liderul nemţean. Tărâţă a mai precizat că reorganizarea administrativ-teritorială trebuie să aibă în vedere măsuri şi investiţii până la "ultimul cătun" din România. "Vă dau un exemplu. Una dintre cele mai mari probleme este crearea de locuri de muncă. Noi mai putem beneficia 10-15 ani de forţa de muncă pregătită înainte de '89. În funcţie de asta, se va şti specificul zonei vis-a-vis de pregătire", a explicat şeful CJ Neamţ. Acesta a adăugat că trebuie făcută o analiză şi a produselor tradiţionale care pot fi competitive pe piaţa externă.

Foto: Gheorghe Ştefan

„Pinalty” vrea comasarea comunelor şi desfiinţarea judeţelor
Primarul din Piatra Neamţ a susţinut că regionalizarea trebuie să ducă la asocierea comunelor cu un număr mic de locuitori pentru a crea unităţi administrative mai puternice, idee vehiculată şi de către ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea. Acesta din urmă aprecia că, de exemplu, cinci comune ar putea forma o singura entitate administrativă cu un singur primar şi patru viceprimari. "Comasarea de localităţi ar trebui făcută tot acum, dar nu cred că vor avea curaj din punct de vedere politic. Eu aş lăsa comune cu cel puţin 5.000 locuitori. Acum, sunt multe comune fărămiţate, chiar şi de 1.000 locuitori, iar unele nu reuşesc nici să acopere salariile la primărie", a explicat primarul din Piatra Neamţ. Potrivit acestuia, o altă măsură drastică care ar trebui luată în calcul constă în desfiinţarea judeţelor, o idee lansată de partidul din care Ştefan face parte (PDL) încă de acum trei ani. "Consiliile judeţene ar trebui să dispară, să rămână un simplu oficiu, un intermediar de predare-primire, iar, la alegerile următoare, nici să nu mai existe", a mai spus Ştefan.

Ce instituţii regionale ar trebui să fie în Neamţ
În ciuda faptului că nu susţine o repartizare la nivelul tuturor judeţelor a instituţiilor regionale, Culiţă Tărâţă vrea ca în Piatra Neamţ să rămână sediul Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord-Est (ARDNE). "Nu începi acum să muţi 200 de oameni în altă parte", a justificat şeful CJ Neamţ. De cealaltă parte, primarul Gheorghe Ştefan a precizat că unele direcţii ar putea avea sediul în Roman. "Mă gândesc la Garda Financiară, Garda de Mediu, Agenţia de Mediu, dar mai sunt şi altele", a declarat Ştefan. Despre specificul local, Tărâţă a precizat faptul că Neamţul are tradiţie în industria metalurgică, în cea de maşini-unelte sau petrochimie. "Mă îndoiesc că ar fi o treabă benefică pentru o anumită regiune ca instituţiile să fie împărţite. O regionalizare trebuie să ţină cont de existenţa unui loc central care să duduie, să plece precum razele de soare de acolo", a conchis Tărâţă.

SCURT INTERVIU
- Faceţi trei propuneri pentru procesul de regionalizare pe care ar trebui să le aibă în vedere Ministerul Dezvoltării în elaborarea iniţiativei legislative
Gheorghe Ştefan: Cred că ar trebui să fie clară problema sarcinilor regiunilor din punct de vedere juridic. În al doilea rând, ar trebui făcută o descentralizare cât se poate de mare, în sensul ca primăriile să aibă o autonomie locală cât mai mare şi, trei, patrimoniul existent la judeţe să treacă pe plan local la primării.
Culiţă Tărâţă: Acum nu, mai târziu da.

- Care credeţi că va fi principalul avantaj pentru Suceava în contextul reorganizării administrativ-teritoriale?
Gheorghe Ştefan: Beneficiul pentru Piatra Neamţ este atragerea de fonduri europene.
Culiţă Tărâţă: Să spun drept? Dacă e accesul mai rapid la fonduri europene, beneficiul este mare şi pentru Piatra Neamţ şi pentru toate judeţele. Dacă preluarea conducerii unei regiuni se face într-un mod democratic, om care să nu fie măcinat de lupte politice, de mizerii dintre acestea şi să fie pusă problema economică în prim plan, sunt beneficii. Dar, eu nu am cerut niciodată perfecţiunea întruchipată. Nu ştiu în ce măsură la noi se poate realiza aşa ceva

- Ce calităţi ar trebui să aibă viitorul conducător al regiunii ? Faceţi un scurt „portret robot” al preşedintelui de regiune ideal.
Gheorghe Ştefan: Cred că ar trebui să fie un om cu experienţă în administraţia publică şi, în al doilea rând, să fie un bun organizator şi să aibă o gândire raţională şi să nu fie neapărat un politruc. Adică, să lase politica deoparte şi să gândească în favoarea celor care l-au ales.
Culiţă Tărâţă: Să fie om serios, să vină din economia reală. Ne trebuiesc oameni cu experienţă care au dovedit că au făcut şi fac ceva pentru urbea lor.

- Dacă ar fi să alegeţi pentru această funcţie între Gheorghe Nichita (PSD), Cristian Adomniţei (PNL), Romeo Stavarache (PNL) şi Gheorghe Flutur (PDL) pentru cine aţi opta?
Gheorghe Ştefan: Dacă ar fi după mine, cred că domnul Nichita ar fi cel mai potrivit.
Culiţă Tărâţă: E coadă mare, dar părerea mea este că primarul Iaşului ar face faţă cu brio.


„Cu referendum de două zile şi comune în care votează 114%, atunci poate fi aprobată şi noua Constituţie” - Gheorghe Ştefan, primarul Piatra Neamţ

„Cine afirmă că se vor reduce decalajale între judeţele unei regiuni ori nu-i conştient, ori vorbeşte în necunoştinţă de cauză. O asemenea afirmaţie o poţi face după ce ai fonduri să realizezi nişte investiţii” - Culiţă Tărâţă, şeful CJ Neamţ

„Toate proiectele se derulează prin ministere, dacă se face descentralizare trebuie şi autonomie locală. Dacă ar fi proiecte direct de la regiune cu externul, ar fi un proces mai puţin birocratic” - Gheorghe Ştefan, primar Piatra Neamţ

Şeful judeţului Neamţ consideră că Bucovina trebuie să facă parte din Moldova, Culiţă Tărâţă subliniind însă că, de-a lungul istoriei, „românii au rezistat ca un tot unitar constituiţi în judeţe”

„Toţi vorbesc de descentralizare, de autonomie, toţi sunt conştienţi că sunt necesare aceste lucruri, dar, când ajung să le facă, intervin interesele şi apoi se blochează iniţiativele” - Gheorghe Ştefan, primar Piatra Neamţ

„Mare lucru ca nişte etnii să nu ceară câte ceva şi nu trebuie uitat că au un lobby în afară care te face zob” - Culiţă Tărâţă, şef CJ Neamţ

PAGINĂ REALIZATĂ DE ALEX ANDREI
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

george

Jul 09, 2013

multi se lasa sedusi de centralitatea romanului in actuala geometrie para-administrativa a regiunii de ne. centrul geometric nu spune nimic! exista un baricentru mai subtil si mai util - baricentrul ponderat (un centru de greutate al unui teritoriu, calculat tinand cont de masa asezarilor (populatie, enumite sectoare economice, nr. de studenti, nr. de medici, capitalul social, stocul de birouri clasa a ... etc). pentru cele mai multe servicii centrul de greutate ponderat al regiunii de ne se afla in proximitatea tg. frumos. iasii este cel mai important in aceasta ecuatie. pe de alta parte, putem sa ne intrebam, ce e mai eficient sa punem pe drumuri pe toti cei ce au nevoie de aporobari de la resedinta regionala sau sa fixezi aceasta resedinta acolo unde ai cele mai multe persoane care au nevoie de aprobari.de asemenea nu e eficient sa inventam noi teritorii si sa construim noi centralitati. nu suntem in vesttul indepartat al ineputului de secol al xix-lea si nici pe marte sa recurgem la terraformare!

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
Un polițist din Vaslui, vedetă porno pe Internet
20/01/2021 12:40

    Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui este cercetat prin Compartimentul Control Intern după ce in spaţiul public au apărut imagini cu el in ipostaze i ...

Polițiștii din Podu Iloaiei au ajutat un bebeluș să vină pe lume
20/01/2021 12:36

Noaptea trecută, in jurul orei 01.00 poliţiştii rutieri ieşeni, au oprit pentru control, pe raza oraşului Podu Iloaiei, un conducător auto, grăbit să ajungă cu soţia la maternitatea din Iaşi, deoarec ...

  „Luceafărul”, un punct de interes pe harta teatrală a momentului pandemic
20/01/2021 12:34

  Ca la fiecare inceput de an, Teatrul Luceafărul a privit retrospectiv spre ceea ce a reusit să realizeze in complicatul 2020. Pandemia cu noul coronavirus a afectat maniera in care arta vie interactio ...

 Gheorghe Huian, o viaţă închinată pisciculturii!
20/01/2021 12:07

Gheorghe Huian s-a născut in satul Lucăceşti, comuna Moineşti, judeţul Bacău in data de 15 septembrie 1947. A urmat cursurile secţiei de Tehnica pescuitului şi piscicultură, Facultatea de Industrie Ali ...

Premieră la Operă: „Bal mascat”, de Verdi
20/01/2021 11:36

Opera Natională Romană Iasi va juca in această lună prima premieră a anului. Este vorba de opera „Bal mascat”, de Giuseppe Verdi, care va avea loc duminică, 31 ianuarie, de la ora 18:30. &Ic ...

Vaccinarea ar trebui întreruptă, măcar la vârstnici, până la clarificarea cauzei deceselor la vaccinaţii din Norvegia
20/01/2021 11:07

 O declaraţie şocantă a fost pusă in circulaţie de agenţia Bloomberg, in seara de 18 ianuarie: "În mod clar, Covid-19 este mult mai periculos pentru majoritatea pacienţilor decat vaccinar ...

Informarea şi dezinformarea asupra vaccinării anti-Covid. Strategii de apărare împotriva manipulărilor
20/01/2021 10:40

Începerea campaniei de vaccinare anti-Covid-19 la nivel mondial a venit ca un val de optimism pentru mulţi dintre noi. Vestea inceputului vaccinării a redat speranţa că, intr-o zi nu foarte indepărta ...

Iaşul va avea 44 autobuze electrice și 32 tramvaie noi!
20/01/2021 10:00

Transportul public de călători din municipiile Iasi, Sibiu, Sighetu Marmatiei, Slatina, Suceava, Targu Mures si Pitesti se va desfăsura in conditii moderne, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dez ...

Cel mai prolific hoţ din Moldova a încercat să-i  păcălească şi pe judecători
20/01/2021 09:56

Născut in Comăneşti, judeţul Bacău, acum 30 de ani, Costel Popa e, de departe, cel mai prolific hoţ şi spărgător care a existat vreodată in regiunea Moldovei. Nu există niciun judeţ din regiune in c ...

Noi focare de COVID-19 la un spital si o universitate din Iasi! 116 noi cazuri de infectare cu coronavirus raportate in ultimele 24 de ore in judetul Iasi
20/01/2021 09:17

 Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 2 focare Covid-19 in Judeţul Iaşi: 1.UNIVERSITATEA TEHNICĂ ”GHE. ASACHI” IASI – Facultatea de electronic ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei