Semestru nou, probleme vechi
Dimensiune font:
* ieri, elevii s-au întors din nou în bănci * în unele şcoli, elevii vor îngheţa din cauza lipsei fochiştilor * nu s-a rezolvat nici problema microbuzelor, iar mii de elevi merg pe jos prin nămeţi la şcoală * singura consolare pentru aceştia este că şcoala a început cu o „săptămână altfel”
De ieri, elevii din învăţământul preuniversitar şi preşcolarii au revenit în bănci. Prima săptămână de şcoală nu va fi foarte solicitantă pentru că vor participa la activităţi extraşcolare. Cât de curând vor apărea şi necazurile fiindcă în multe şcoli nu este căldură, iar elevii fac naveta prin nămeţi, în lipsa microbuzelor.
Liceul din Şendriceni caută combustibil
Grupul Şcolar Şendriceni din judeţul Botoşani îşi termină stocul de combustibil pe 20 ianuarie, dar primarul Petrică Nistor crede că va reuşi să obţină de la furnizori încă 20 de tone care să asigure funcţionarea unităţii de învăţământ până la sfârşitul iernii. „Dacă garantăm plata până în februarie, vom mai primi 20 de tone şi vom rezolva problema. Pentru luna ianuarie avem şi licitaţia pentru aducţiunea de gaz în Şendriceni, o investiţie de 600.000 de lei. Banii sperăm că îi vom primi de la Consiliul Judeţean pentru că ni s-a promis asta. Dacă vom aduce gazul, dispare problema încălzirii la Grupul Şcolar”, a declarat primarul Petrică Nistor
Calvarul navetiştilor continuă
De ieri, cei 78.000 de preşcolari şi elevi din Vaslui s-au reîntors la şcoală. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) spun ca totul este pregătit pentru noul semestru. În fiecare unitate de învăţământ există combustibilul necesar pentru asigurarea căldurii în clase, dar problema este lipsa personalului, în special a fochiştilor. De asemenea, odată cu începerea şcolii a reînceput calvarul navetei prin nămeţi. „Există vreo 70 de microbuze şcolare. dar nu sunt toate în stare bună de funcţionare. Avem solicitări pentru 42 de microbuze şi în unele comune, de exemplu Bălteni, Costeşti, Viişoara, Rebricea, Drânceni, Voineşti, Ghergheşti, Poieneşti care nu au nici un microbuz şi ar avea urgentă nevoie”, ne-a spus inspectorul general adjunct, Doru Bălan.
Potrivit conducerii ISJ Neamţ, nu au fost semnalate probleme grave prin şcoli, acum, la început de semestru. A fost o problemă cu un microbuz şcolar care s-a stricat, dar s-a rezolvat.
* * *
Ministerul Educaţiei vine cu promisiuni de fiecare dată când se ridică problema lipsei microbuzelor sau a personalului nedidactic din şcoli. Astfel, şefii de la Bucureşti intenţionează să achiziţioneze un număr mai mare de microbuze, în sistem leasing şi să angajeze fochişti dar când se va întâmpla acest lucru încă nu se ştie.
Grupaj coordonat de Lucia Hacman
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau