China sustine ca a testat deja pe om 5 vaccinuri experimentale anti-COVID-19
Dimensiune font:
China conteaza de acum pe cinci vaccinuri experimentale anti-COVID-19 testate pe om si "progresele sunt satisfacatoare" cu doze deja inoculate pe 2.500 de voluntari, a declarat vineri un viceministru al sanatatii, citat de France Presse.
Cautand sa-i protejeze pe chinezi si sa diminueze criticile occidentale cu privire la modul de gestionare a epidemiei, guvernul chinez incurajeaza institute publice si companii private sa-si accelereze cercetarile.
"Pe ansamblu, progresele sunt pe calea cea buna" datorita unei bune cooperari intre serviciile de sanatate, spitale si institute de cercetare, si-a exprimat satisfactia Zeng Yixin, viceministru al sanatatii.
"In total 2.575 de voluntari au fost vaccinati in cadrul diferitelor proiecte" si "niciun efect indezirabil major nu a fost raportat", a subliniat Zeng in cursul unei conferinte de presa la Beijing.
El nu a evocat data comercializarii unui eventual vaccin, estimand totusi ca "faza a 2-a" a tuturor testelor clinice aflata in curs in prezent va fi terminata pana in luna iulie - aceasta fiind a doua din cele trei etape ale testelor pe om care trebuie validate inaintea oricarei comercializari.
Cinci proiecte sunt deci in curs de derulare.
Academia militara de stiinte medicale a armatei chineze, in colaborare cu compania CanSino BIO, lucreaza la un vaccin care utilizeaza un adenovirus - un virus-vector pentru a face sa intre patogenul in organism.
Celelalte patru proiecte vizeaza vaccinuri mai clasice, care contin o versiune inactiva dintr-un patogen (in acest caz, noul coronavirus SARS-CoV-2), administrata pentru a declansa o reactie imunitara la pacient.
Doua sunt efectuate de uriasa companie chineza din domeniu, China National Biotec Group (CNBG): unul in colaborare cu Centrul chinez de control si preventie a maladiilor, celalalt cu Institutul de virusologie din Wuhan - orasul din centrul Chinei unde a fost reperat coronavirusul pentru prima oara.
Compania farmaceutica Sinovac, cu sediul la Beijing, lucreaza la propriul sau vaccin. Numele entitatii care efectueaza cel de-al cincilea test clinic nu este facut public pentru moment.
Autoritatile ar putea sa-si dea aprobarea in iunie pentru alte teste asupra omului, potrivit viceministrului.
Sectorul vaccinurilor in China este subminat de o criza de incredere dupa mai multe scandaluri. Descoperirea in 2018 intr-o intreprindere din provincia Jilin (nord-est) a unui proces de fabricatie ilegal a unui antirabic provocase indignare.
In 2017, un fost inalt responsabil al Agentiei chineze a medicamentului a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru luare de mita din partea fabricantilor de vaccinuri.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau