Cum să te pregătești corespunzător pentru o mutare
Dimensiune font:
Mutarea într-o casă nouă poate fi un prilej de bucurie și entuziasm, dar și de stres. Un astfel de eveniment necesită o pregătire temeinică, pentru a evita viitoarele pagube, pierderea de timp și cheltuielile suplimentare. De aceea, dacă ai de gând să te muți, odată ce ai luat această decizie, asigură-te că ai un plan bine pus la punct, ca să nu fii luat pe nepregătite. Iată câteva sfaturi care îți vor facilita mutarea într-o altă locuință.
Fă-ți un plan
Atunci când îți propui să te muți, nu lăsa totul pe ultima sută de metri, ci ocupă-te de organizare, în prealabil. Mai precis, nu aștepta până în ultima clipă să îți sortezi, împachetezi și să etichetezi obiectele pe care le vei lua cu tine în noua ta locuință. Drept urmare, gândește-te care sunt lucrurile de care ai nevoie cu adevărat, cele pe care le poți arunca sau cele pe care le poți dona.
Asigură-te că ai tot ce îți trebuie
După ce ți-ai întocmit planul de plecare, asigură-te că ai la îndemână toate obiectele care îți vor facilita mutarea. Nu ar trebui să îți lipsească sacii, cutiile, etichetele autocolante și autoadezive, dar și un cutter profesional, care îți va fi de mare ajutor atunci când vei despacheta sau va trebui să tai diverse ambalaje sau cartoane. Aranjează-ți lucrurile în funcție de mărime, culoare sau utilitate, ca să îți fie mai ușor să le despachetezi atunci când vei ajunge în noua ta locuință.
Apelează la o firmă de specialitate
În cazul în care trebuie să transporți obiecte voluminoase precum un frigider, piese de mobilier, un aragaz sau o mașină de spălat, apelează la serviciile unei firme specializate. Unele lucruri necesită o atenție sporită atunci când sunt demontate pentru a fi relocate, iar ca acestea să rămână intacte, iar pagubele să fie evitate, tot procesul trebuie să fie realizat de către profesioniști. În plus, dacă nu ai o mașină personală sau aceasta nu e suficient de încăpătoare, trebuie să ceri ajutorul companiilor care oferă servicii de transport și mutare. În felul acesta bunurile tale de valoare vor rămâne intacte, iar tu vei câștiga timp, pentru că nu vei face drumuri inutile.
Nu te grăbi să despachetezi totul în aceeași zi
Odată ce te-ai mutat, ia-ți timp și nu te grăbi să despachetezi totul în aceeași zi, pentru că vei face dezordine în toată casa, iar stresul se va instala. Ia totul pas cu pas. Despachetează doar lucrurile necesare pentru ziua mutării. De exemplu, lenjeria de pat, pernele sau câteva farfurii și tacâmuri. Apoi, în zilele ce vor urma, poți să îți sortezi lucrurile în mod corespunzător și să le găsești tuturor locul potrivit în noua ta locuință.
Vezi de ce ai nevoie în noul tău cămin
După ce te-ai mutat, ai despachetat și te-ai instalat în noul tău cămin, e timpul pentru o analiză amănunțită. Ia fiecare încăpere în parte și gândește-te cum ți-ai dori să o amenajezi. Vezi ce ai putea schimba, ce ai putea îmbunătăți sau la ce ai putea renunța pentru a-ți spori confortul. Contează foarte mult și caracteristicile locuinței, de exemplu, cât spațiu ai la dispoziție, pentru că s-ar putea ca planurile tale de amenajare să nu stea în picioare din cauza faptului că o anumită cameră este mult prea mică sau prea îngustă.
Schimbarea domiciliului poate fi o corvoadă, dacă nu te pregătești corespunzător și lași totul pe ultima sută de metri. Totuși, dacă în prealabil îți întocmești un plan riguros, care cuprinde fiecare aspect al mutării, cu siguranță totul va merge ca pe roate. Contează să ții cont de fiecare detaliu, de la banalii saci până la amenajarea noii case.
Sursă foto: pexels.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau