Lucruri gratis pe care le poti face in Florenta

default

Dimensiune font:

| 21-11-2012 00:00

Piazzale Michelangelo

Chiar si in vremuri in care Italia se confrunta cu o scadere a numarului de vizitatori si ii e dor de banii pe care ii aduceau turistii, Florenta nu este o destinatie de vacanta ieftina (Mutu poate sa-ti confirme). Acest lucru este valabil si in alte mari orase turistice cum ar fi Roma si Venetia. Dar asta nu inseamna ca tot ce merita facut sau vazut acolo te va costa. De fapt, uneori cele mai bune lucruri pe care le poti face intr-un oras sunt gratis.

 

Din pacate, multe dintre lucrurile bune care pot fi facute in Florenta, costa. Cu toate astea, sunt si cateva atractii foarte prietenoase cu bugetul tau, de care te poti bucura. Mai jos ai o lista cu lucrurile care pot fi facute gratis in Florenta – si pentru ca ea sa fie mai stufoasa, am inclus nu doar lucrurile care sunt intotdeauna gratuite, ci si unele care sunt destul de ieftine. Prin urmare, daca dispui de o suma cat de mica de bani, poti adauga cateva din aceste obiective pe lista ta de prioritati.

 

Florenta intotdeauna gratis

 

Gratuit tot timpul, indiferent de ziua saptamanii sau luna anului:


- Plimbarea prin centrul istoric – Una dintre marile placeri ale vizitarii unui oras atat de frumos precum Florenta, este mersul pe jos prin centrul vechi al orasului, admirand arhitectura, clatindu-ti ochii prin vitrine si imaginandu-ti cum era viata cand toti artistii faimosi ai Renasterii se plimbau laolalta pe acele strazi. Iar treaba asta nu costa absolut nimic.

- Vizitarea Domului - Intrarea in cea mai populara biserica din Florenta este libera, desi va trebui sa platesti daca vrei sa urci in Dom sau in varful clopotnitei alaturate.

- Admirarea privelistii din Piazzale Michelangelo – Marea piata este acum doar o parcare pentru masini, dar aduna la un loc cele mai incantoare privelisti asupra Florentei, de care te poti bucura gratis (asta daca nu vrei sa iei autobuzul).

- Admirarea fluviului Arno de pe Ponte Vecchio – Se presupune ca orice oras care e strabatut de un fluviu are cateva poduri incantatoare, iar Florenta nu face exceptie. Ponte Vecchio este cel mai cunoscut dintre podurile orasului, iar contemplarea vietii urbane in timp ce apa curge pe sub vechiul pod este complet gratuita.

- Vizitarea faimoaselor porti ale Baptisteriului – Desi pentru a vedea interiorul Baptisteriului aflat in fata Domului se precepe o taxa, portile sunt cea mai cunoscuta parte a constructiei – si ce e mai important, ele sunt afara. Daca nu stii unde sunt aceste faimoase porti, n-ai altceva de facut decat sa cauti locul cel mai aglomerat din oras.

- Vizitarea bisericilor – Ca si in cazul altor orase din Italia, in Florenta exista numeroase biserici, iar multe dintre ele au intrarea libera. In acest fel esti incurajat sa bagi capul pe usa oricarei biserici deschise, in timp ce ratacesti prin zona. Poti descoperi comori neasteptate de arta si poti asista chiar la slujbe insotite de cor. Nu ti se va cere niciun ban, numai daca tu vrei sa faci vreo donatie. (lucru care pana la urma nici nu e o idee foarte proasta). De un farmec aparte sunt bisericile San Miniato al Monte, aflata pe dealurile din spatele Piazzale Michelangelo, unde poti auzi uneori cantari gregoriene, daca te nimeresti in timpul slujbei oficiate dupa-amiaza, dar si Orsanmichele, care initial a fost un granar, transformandu-se ulterior in biserica.


Orsanmichele



- Trecerea in revista a oamenilor in Piazza della Signoria – Exista cateva locuri in Florenta excelente pentru a urmari oamenii in mersul lor, ele constituindu-se in atractii foarte populare (Piazza del Duomo si Piazzale Michelangelo sunt celelalte doua) dar Piazza della Signoria este favorita, nu in ultimul rand datorita muzeului de sculpturi in aer liber de langa ea!

- Citirea inscriptiilor de sub sculpturile din Loggia dei Lanzi – Acest faimos semi-muzeu in aer liber se afla langa Piazza della Signoria si reuneste cateva statui pe care multe muzee din intreaga lume si le-ar dori in colectie (unele dintre ele sunt copii, dar niste copii extrem de reusite!)

- Numararea celor cateva statui ale lui David din Florenta – Alta activitate gratuita pe care o poti incepe sau continua in Piazza della Signoria este observarea tuturor statuetelor lui David din oras, care nu sunt, evident, originale. Ca sa o vezi pe cea adevarata, a lui Michelangelo, trebuie sa platesti o taxa de intrare la Galeria Accademia. Dar sunt multi David in toata Florenta. Nu-l rata pe cel din bronz din mijlocul parcarii din Piazzale Michelangelo.

- Vizitarea targurilor de pielarie din Florenta – E adevarat, orice cumparatura pe care o faci te costa… dar hoinareala prin targurile cu articole din piele pentru a inhala mirosul lor specific e gratis (Ai grija insa unde iti tii lucrurile de valoare, pentru ca zona e renumita pentru hotii de buzunare).

- Vizitarea altor cateva locuri in Mercato Centrale – Daca achizitionarea de mancare este o activitate pe gustul tau, atunci du-te in Mercato Centrale langa targul de piele, la San Lorenzo, admira privelistea si bucura-te de mirosuri pe gratis. Daca vrei sa faci economii si te atrage ideea unui picnic, acesta e un loc excelent pentru a cumpara mancare la preturi mai mici.
- Frecarea nasului mistretului pentru a avea noroc – Nu ti-ai incheiat cautarile? Mergi in Mercato Nuovo, unde vei gasi de vanzare multe dintre produsele care sunt si in targul de piele de mai sus, dar care are ceva in plus: o statuie uriasa a unui porc mistret. Vei remarca faptul ca ratul este singurul loc stralucitor de pe corpul sau – este bine lustruit deoarece oamenii il freaca, fie pentru a avea noroc, fie (ca si in cazul Fontanei di Trevi din Roma) pentru a se asigura ca vor mai veni si altadata in Florenta.


Mercato Nuovo



- Adulmecarea mirosurilor intr-o parfumerie din secolul 14 – In timp ce intrarea in biserica din Santa Maria Novella te va costa, dupa colt, care este si el o parte a complexului bisericii,  poti pasi gratis in istorie. Profumo Officina / Farmaceutica di Santa Maria se afla pe locul acesta inca din anul 1860, dar istoria calugarilor care fabricau parfumuri aici incepe spre sfarsitul anului 1300. Daca vrei sa cumperi ceva va trebui sa scoti niste bani din buzunar, dar poti rataci pe acolo gratis si poti admira incredibilele fresce – fara a mai pomeni de mirosul tare de parfum. Poti cere oricui se afla acolo o brosura cu istoria locului, pentru un tur al cladirii.

Florenta aproape gratis

 

In Florenta sunt si cateva locuri in care nu se plateste mult pentru intrare. In functie de bugetul tau, aceste locuri isi merita oricum cheltuiala facuta pentru a avea acces la ele.


- Galeria Uffizi – Avand in vedere cate opere de arta incantatoare ti se ofera, pretul de 6,50 euro platit pentru a intra in unul din cele mai tari muzee din lume, pare a fi o afacere buna. Ai grija sa n-o ratezi daca esti nevoit sa stai 6 ore la coada. Cumpara biletele in avans sau verifica la ghiseu daca a renuntat cineva in ultimul moment la bilet.


Uffizi



- Muzeul Bargello – Unul dintre cele mai vizitate muzee din Florenta, Bargello are o colectie impresionanta de sculpturi, pe care o poti admira pentru numai 4 euro.

- Muzeul Opera del Duomo – Dupa inundatiile din Florenta din anul 1966, multe dintre operele de arta din Dom au fost mutate de acolo in vederea restaurarii si nu au mai ajuns niciodata inapoi. In schimb, le poti gasi acum in Muzeul Domului, in spatele bisericii. Acesta este locul unde vei gasi si panourile originale ale acelor vestite porti ale Baptisteriului. (Da, cele din afara cladirii sunt copii). Intrarea in muzeu costa 6 euro.

- Urcarea in cupola Domului – Taxa platita pentru a urca in cupola Domului poate parea un pic cam scumpa (6 euro), dar daca te gandesti ca intrarea in biserica este gratuita, poate ca merita sa o platesti. Vizita nu e recomandata celor care sufera de claustrofobie si de asemenea, cei cu frica de inaltime ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a urca.

- Urcarea pe Campanile – Ascensiunea in cupola Domului iti ofera o priveliste minunata a tot… Cu exceptia Domului! Daca vrei ca acesta sa fie surprins in fotografiile tale, urca in varful clopotnitei (Campanile) de langa el, pentru aceeasi taxa de 6 euro. Din nou, daca ti-e frica de inaltimi, ia-o incet. Scarile sunt inguste si nu exista lift.

- Baptisteriul – In timp ce partea cea mai faimoasa a acestei cladiri este reprezentata de portile de afara (ele sunt doar copii, originalul aflandu-se in Muzeul Domului), poti vizita interiorul Baptisteriului pentru 3 euro si poti admira mozaicurile care dateaza din secolele 13 si 14.

- Muzeul Arheologic – Cu atata arta din epoca Renasterii in jur, e destul de usor sa ratezi Muzeul Arheologic din Florenta. Dar pentru numai 4 euro, merita sa iei in considerare o colectie interesanta care abia asteapta sa fie admirata.

- Mai multe biserici – Chiar daca o biserica nu poate fi vizitata gratis, sunt sanse ca taxa de intrare sa nu fie una exorbitanta. Santa Maria Novella si San Lorenzo costa amandoua mai putin de 3 euro, Santa Maria della Carmine este gratuita, dar vizitarea faimoasei sale capele Brancacci, te costa 4 euro. Santa Croce (unde se afla mormintele lui Michelangelo, Galileo, Machiavelli si Rossini) costa 4 euro. Daca vrei sa stii dinainte care dintre biserici merita sa te faca sa scoti bani din buzunar pentru a o vizita, uita-te la fiecare in parte pe Internet sau intr-un ghid turistic bun, ca sa vezi ce au inauntru.


Santa Maria Novella



- Inghetata! – Unii o numesc arta comestibila, pentru altii e o tratatie ieftina fara de care o zi petrecuta in Florenta ar fi incompleta. Multa lume considera inghetata de aici drept una dintre cele mai bune din Italia, asa ca fa bine si gusta din ea. Pentru 1-2 euro platite pentru 2 cupe, e un targ care nu trebuie ratat.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:02

Bancul Zilei

05:14

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei