Carnea sintetică este sănătoasă? Procesul exact de fabricatie si ingredientele necesare pentru a produce „carne” la scară largă cultivată in laborator sunt necunoscute. Companiile care se ocupă cu acest nou tip de „carne” cultivată in laborator doresc să o comercializeze „sub formă de pui, vită, porc, fructe de mare, alimente pentru animale de companie si multe altele”. „Aceste companii”, explică expertii de la Center For Food Safety – Centrul pentru Siguranta Alimentară din SUA, „sunt sustinute de investitii uria ...
Chiftele din cartofi este o reteta simpla, ieftina, se face foarte usor. Pot fi chiftele de post sau de frupt, simple sau cu diferite adaosuri. Se pot praji in ulei sau coace la cuptor, se pot face plate sau rotunde... Ingrediente -1 kg cartofi -1 ceapa mare uscata sau 1 legatura ceapa verde -4-5 catei de usturoi uscat sau 1 legatura de usturoi verde -3 lingurite de sare -1 varf de cutit piper macinat -1-2 morcovi (optional, dar e bine sa folositi, dau dulceata si culoare placuta ochiului si sufletului) -marar -patrunjel -2 oua -200 g faina sau pesmet pentru modelat -ulei pentru ...
Prăjitura cu nucă este un desert adorat de cei mici. Pe langă faptul că este delicioasă, această prăjitură este şi foarte sănătoasă. Vă prezentăm o reţetă pe care o veţi adora. Ai nevoie de următoarele ingrediente: un pachet de unt, două căni cu zahăr, 5 ouă, 350 de grame de miez de nucă, un pliculeţ de praf de copt şi două pliculeţe de zahăr vanilat, jumătate de kilogram de făină. Ce trebuie să faci În primul rand trebuie să separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Amestecaţi gălbenuşurile cu untul, adăugaţi zahărul tos şi zahărul vanilat şi o ...
Supele de ceapă au fost populare cel putin incă din epoca romană . De-a lungul istoriei au fost adesea privite ca hrană pentru oamenii modesti, din cauza abundentei de ceapă si a usurintei de a le cultiva. Versiunea modernă a acestei supă a venit din Franta si are ca ingrediente painea uscată sau crutoanele , supa de carne de vită si ceapa caramelizată. Legenda spune că supa a fost reinventată de regele Ludovic al XV-lea. Noaptea tarziu, cand se afla in cabana sa de vanătoare, a descoperit că avea doar ceapă, unt si sampanie pentru provizii. A gătit cele trei ingrediente si a ...
Puiul toscan este o alternativă foarte bine primită pentru un pranz delicios. Ingrediente 4 buc piept de pui, fara piele 1 lingura ulei de masline sare si piper dupa gust 2 linguri unt 225 g ciuperci, feliate 1 lingura faina 2-3 catei de usturoi, tocati 120 ml stock de pui sau legume 175 ml smantana lichida 35 g parmezan razuit 130 g spanac 45 g rosii uscate in ulei, tocate 1 lingura patrunjel tocat Mod de preparare Incinge uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare. Condimenteaza puiul, pe ambele parti, cu sare si piper. Prajeste puiul cate 4-5 minute pe fiecare pa ...
Ciorba se poate transforma rapid intr-un fel de mancare periculos pentru sănătatea ta. Desi ar fi trebuit să fie o sursă de vitamine, acest ingredient o poate schimba total. Ce pui, de fapt, in mancare. Multe dintre plicurile cu bors din comert sunt departe de ceea ce inseamnă cu adevărat acest ingredient care dă gust ciorbelor. Potrivit APC, o sută de grame de bors la plic poate contine pană la 30 sau chiar 40 de grame de grame de sare. Pe langă acest fapt, aceste produse contin si o cantitate periculoasă de zahăr: intre 10 si 30 de grame la o sută de grame de produs. În ...
Dacă tii post, dar ai chef de ceva dulce, iti propunem această retetă de prăjitură de post cu gem. Ingrediente necesare: 125 g margarină 150 g zahăr 2 pliculete zahăr vanilinat 125 g făină 100 g faina de migdale o lingurită praf de copt 1/2 lingurită bicarbonat 100 ml lapte de soia gem, dupa gust Ingrediente necesare pentru umplutură: 50 de grame de făină 40 g de margarină rece două linguri de zahăr Mod de preparare: Pentru blat, margarină, zahărul vanilinat si zahărul se amestecă. Se adaugă laptele de soia, cele două tipuri de făină, praful de cop ...
Vă propunem o retetă de post pe care o puteti savura alături de cei dragi. Supă cremă de conopidă si cartofi este exact ce aveti nevoie pentru un pranz sau o cină in familie. Reteta este dezvăluită de autoarea Cristina Corpaci din cartea "De la carnivor la vegan. Retete usor de preparat." TIMP DE PREPARARE: 45 MINUTE PORTII: 4 PERSOANE Această retetă de supă de conopidă cu cartofi este destul de hrănitoare. INGREDIENTE 1 lingură de ulei măsline 2 cătei usturoi tocati 1 ceapă cubulete 1 cartof cubulete 1 conopidă mare tăiată 3 căni de apă sau supă 1 ...
Cartofii zdrobiti cu usturoi sunt o modalitate excelentă de a vă bucura de crsta crocanta si de interiorul lor cremos. Pe langă faptul că sunt delicioasi, acesti cartofi sunt, de asemenea, extrem de versatili, deoarece pot fi serviti alături de o cină friptură elegantă, dar si la micul dejun. Pentru cele mai bune rezultate, utilizati cartofi de mici. Motivul pentru care acest fel de mancare functionează atat de bine este că usturoiul este folosit pentru a infuza uleiul in care sunt prăjiti cartofii. Această metodă evită orice posibilitate de usturoi ars, dar reuseste totusi ...
Cafeaua Menengiç, care are o aromă distinctivă, cu o aromă picantă si lemnoasă, este o băutură foarte populară datorită beneficiilor sale pentru sănătate recent. Ar trebui sa incercati si cafeaua Menengiç, pe care o puteti prepara si consuma rapid, cu lapte. Cafeaua Menengiç, care se obtine prin prăjirea fructelor arborelui tincturii, cunoscute sub nume precum bıttım, çıtlık, çedene si hackberry printre oameni, are o aromă si o aromă unice. După ce fructele arborelui terebentină sunt prăjite aproximativ 20 de minute la 200 de g ...
Fanuropita sau prăjitura Sfantului Fanurie este o prăjitură foarte populară in Grecia, aromată si foarte simplu de făcut. În timpul preparării acestei retete, se spun rugăciuni către Sfantul Fanurie si pentru mantuirea mamei sale, pe care sfantul a iubit-o foarte mult si care a murit nepocăită pentru păcatele ei. Puteti pregăti oricand această prăjitură, si in special de ziua sfantului, impărtind-o săracilor si făcand milostenie. Desi există mai multe varietăti cu nuci, stafide si afine uscate, sau cu unt, ouă si coniac, noi am ales să vă oferim următoarea retet ...
Romanii iubeau natura si căutau plăcerea senzuală inclusiv in mancarea bună. La Roma, un chef extrem de talentat si ambitios reinvie retete ale uneia dintre cele mai vechi cărti de bucate din lume pentru a pune in evidentă originea gastronomiei italiene. Povestea relatată de BBC incepe cu Via Appia, prima stradă construită la Roma, acolo unde acum mai bine de două milenii soldatii reveneau triumfători după cucerirea unor teritorii indepărtate. Drumul este acum inima parcului arheologic Appia Antica, un sit verde si scump care se intinde de la marginea centrului istoric la satel ...
In cartea "200 de Retete Cercate", scoasa in Moldova pe la 1842 de catre Mihail Kogalniceanu si Costache Negruzzi, apare o minunata reteta numita "zalatina de toporasi". Pelteaua de toporasi era obtinuta din sucul florilor, indulcit cu zahar si inchegat cu gelatina, pe vremea aceea obtinuta din oase de morun. O traducere din chilirica adaptata la limba contemporana: "Sa iei 60 dramuri toporasi (200 gr), numai frunzele (petalele) de la floare si le oparesti cu o litra de apa clocotita (320 ml). O lasi pana se limpezeste, apoi torni apa aceea peste 40 dramuri zahar (13 ...
Prăjitura de post cu cremă de lămaie este una dintre cele mai simple si gustoase deserturi. Acest preparat este unul răcoros, dar si foarte pufos, pe care cu cateva ingredinte, cel mai important fiind lămaia, il poti prepara si tu la tine acasă. Ingrediente 3 plicuri de budincă de lămaie 250 de grame de margarină 300 g zahăr 1 linguri de esentă de lămaie 800 ml lapte de cocos 600 gr faină 9 linguri de făină zeamă de lămaie 180 ml ulei 3 lingurite praf de copt 9 linguri de cacao Mod de preparare Ingredientele lichide se amestecă cu zahărul, apoi se ada ...
Se prepara intr-un vas rotund, din lut, mai inalt si mai mare in partea de sus, care se numeste tian, de unde si denumirea preparatului. Se poate gati insa si intr-un vas rotund, normal. Tian de legume contine felii fine de dovlecei, vinete, rosii, ceapa si usturoi, gatite lent in cuptor, pana la punctul de topire. O mancare de vara, colorata, gustoasa si sanatoasa, care se poate servi fierbinte sau rece, ca atare sau alaturi de carne ori peste la gratar. 1 dovlecel, 1 vanata, 5-6 rosii, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, branza, sare, piper, cimbru, busuioc, ulei de masline. Dovlecelul ...
Termenul „omlette“ provine din franţuzescul „lemelle“, devenit ulerior „lamelle“, cu sensul de lamă foarte fină. De aici s-a format cuvantul „omlette“, sub influenţa latinescului „ovum“ care se datorează comparării omletei cu o lamă, datorită formei sale. Prima versiune a omletei pare să işi aibă originea in Persia Antică, insă există şi alte popoare care aveau propria modalitate de a o prepara. În Marea Britanie există chiar o reţetă care datează din secolul al XIV-lea, realizată dintr-un amestec de ou ...
Este vestea momentului pentru toată Romania. Făina de greieri a ajuns deja in marile magazine de la noi din tară. Mai exact, produsele cu făină de greiere sunt deja pe rafturile a două mari lanturi de hipermarketuri din Romania. Decizia vine după ce Comisia Europeană a aprobat recent acest produs pentru a fi utilizat in compozitia anumitor alimente. Astfel, magazinele au obligatia să scrie pe eticheta produsului dacă este făcut cu făină de greier. Conform reglementărilor UE, prezenta făinii de insecte trebuie să fie mentionată obligatoriu pe etichetele produselor. ANPC a emi ...
Ciulamaua cu carne de pasăre este o mancare specială, care duce mereu cu gandul la copilărie. Avem nevoie de * 50 ml ulei de floarea soarelui * 50 g faina * 500 ml supa de gaina/supa de pui * carne de gaina fiarta (pulpe, aripi) * piper * sare * 1 lingura plina patrunjel proaspat tocat Modul de preparare Se fierbe carnea pană rezultă o supă consistentă. Separat se prepară sosul. Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic. Cand s-a incalzit, adaugam toata faina deodata si amestecam viguros, cca 1 minut, pe foc foarte mic, pana cand compozitia capata un aspect a ...