Castravetii au din belsug vitamine importante pentru sanatate, cum sunt vitaminele B, C si E. De asemenea, contin calciu, zinc si magneziu, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji ca risti o anemie severa dupa o astfel de dieta. Dimpotriva, aceste vitamine si minerale iti vor imbunatati starea de sanatate. Corpul va fi curatat de toxine, metabolismul va fi accelelerat iar digestia imbunatatita. Castravetele e si un bun diuretic, asa ca va contribui si la pierderea apei in exces. Este una dintre legumele folosite frecvent in diete de detoxifiere, in special indicat pentru pentru persoanele care o ...
Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iată care sunt alimentele fermentate pe care ar trebui să le consumăm pentru a avea un sistem digestiv mai sănătos: Iaurtul Fermentatia face acest tip de lactate mai usor de digerat chiar si pentru cei cu intolerantă la lactoză. Asigurati-vă că iaurtul contine culturi vii si active. Varza murată Tinută la sare timp de cateva săptămani, varza fermentează incet. Bacteriile d ...
Un tip de branză proaspătă bulgărească din lapte de capră a caştigat premiul cel mare in cadrul ediţiei de anul acesta a Great Taste Awards, cel mai important sistem de acreditare pentru alimente şi băuturi promovat de Guild of Fine Food, o publicaţie britanică specializată in produse gourmet. Această realizare a fost raportată de compania bulgară din domeniul alimentar Harmonica, creatoarea acestui produs. Branza proaspătă din lapte de capră Harmonica a caştigat trei stele ("Exquisite"), care reprezintă cea mai inaltă clasificare menită să recunoasc ...
Consumul de carne si de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este si o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului. Dar adevărul este că, la fel ca orice alt aliment si oricat de sănătos ar fi, trebuie consumat cu moderatie, de 2 sau 3 ori pe săptămană. Întelegem prin dietă echilibrată o dietă care contine toate alimentele necesare pentru a obtine o stare optimă de nutritie. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să: - furnizăm suficiente calorii pentru desf ...
Atunci cand faci o retetă de clătite poti intampina tot felul de probleme. Pentru a avea clătite pufoase si fragede este bine să cunosti un secret. Ingrediente: * sase ouă * 300 mililitri lapte rece * 300 mililitri apă minerală carbogazoasă, cantitatea de apă poate fi suplimentată dacă aluatul este prea gros la sfarsit * 300 grame de făină * 100 grame de unt topit, previne lipirea clătitelor de tigaie * trei plicuri zahăr vanilinat * trei linguri de zahăr tos * un praf de sare * o lingurită de smantană cu 24% grăsime, ingredientul secret care face diferenta i ...
Muflonul are o carne mult mai sănătoasă fată de carnea de porc sau de vită. Nu foarte grasă, mufonul fiind foarte activ are o carne marmorată, cu o grăsime direct in muşchi. Carnea de muflon este preferată datorită calitătii nutritive, avand un continut ridicat in aminoacizi esentiali. O pastramă de muflon se ridică in jur la 100 - 110 lei kilogramul. Si din aceste feluri de carne mai exotice se pot pregăti preparate apetisante si gustoase, trebuie doar să intelegem modul ideal de pregătire. În comparaţie cu porcul, carnea de vanat presupune o tehnologie diferi ...
Zahărul din cocos este o noutate doar pentru noi, fiindcă el este folosit de mii de ani in Asia de Sud si Sud-Est, in special in Indonezia, Filipine si Thailanda. A sosit in lumea occidentală ca o variantă mai sănătoasă a indulcirii alimentelor. Desi primul impuls ar fi să ne gandim că acesta provine din fructele copacului, nucile de cocos, de fapt zahărul este extras din nectarul florilor de cocos. Este nerafinat si trece printr-un proces de prelucrare destul de simplu, care permite conservarea tuturor nutrientilor, vitaminelor si mineralelor. După ce nectarul este extras, acesta ...
Locuitorii din Groenlanda, un teritoriu insular care apartine de Regatul Danemarcei, obisnuiesc să mănance kiviak, o delicatesă traditională. Kiviak reprezintă păsări auk puse la fermentat in burta unei foci. Procedeul tehnic este următorul: o focă mai mare ca volum se goleste in interior de tot continutul pană nu mai rămane decat pielea si grăsimea. Asta după ce a fost prinsă si ucisă. În interiorul focii se introduc apoi păsări auk de talie mică (asemănătoare pinguinilor), după care se toarnă grăsime de focă. Continutul este golit de aer, după care se lasă ...
Monahii Caliopie si Ioil sunt brutarii de la Mănăstirea Sihăstria. Acestia au ascultarea de a face zilnic paine pentru obste si pentru credinciosi.
Un desert usor de facut, rustic, cu ingrediente simple, care va va aduce aminte de copilarie si pe care veti vrea sa il refaceti pentru ca pur si simplu este usor, aromat si pe gustul tuturor. Ingrediente pentru 8 portii: 500 ml lapte 150 g gris 3 oua 90 g zahar tos 7-8 caise 7-8 prune Puneti laptele la incalzit pe foc si adaugati grisul in ploaie. Amestecati continuu pentru a nu se forma cocoloase, adaugati zaharul si lasati pana cand se ingroasa. Luati vasul de pe foc si lasati sa se racoreasca 10 minute. Cu mixerul aerati grisul: Adaugati unul cate unul galbenusurile, mixan ...
Pentru cei ce tin post sau au un stil de viată vegan, o budincă de chia este micul dejun perfect.
Piata romanească a fost invadată de produsele contrafăcute. Chiar si alimentele considerate naturale, al căror pret este mai ridicat, pot fi contrafăcute, avand incorporate E-uri, care in cea mai mare măsură sunt cancerigene. Mierea, unul dintre alimentul care trebuie să fie natural este din ce in ce mai falsificat. Un amestec de zahăr si glucoză, avand un pret accesibil ne dă impresia că folosim un produs natural, dar in realitate ne poate imbolnăvi de cancer. Tot mai multe alimente sunt falsificate in ultimul timp, iar in categoria alimentelor falsificate pot intra de la con ...
O tocanita cu legume este perfecta oricand. Este un fel de ghiveci potrivit si pentru cei care au un regim vegan/vegetarian dar si pentru cei care tin post. INGREDIENTE: (pentru 2-3 portii) 1 ceapa galbena mare 1 morcov mic 1 vanata de marime medie 1 dovlecel mediu 1 ardei gras rosu (sau kapia) 4 rosii mari coapte si 4 linguri suc rosii (sau 400 g pulpa rosii – conserva) 1/2 lingurita oregano 3 catei usturoi sare piper 1 lingurita zahar – optional 1 lingurita otet balsamic ulei pentru prajit (poate fi si ulei picant) patrunjel verde pentru servit PREPARARE ...
Painea este, fără indoială, cel mai consumat aliment din lume. Desigur că dorim să punem pe masă mereu paine proaspătă, abia scoasă din cuptor. Dar nu putem cumpăra intotdeauna paine proaspătă. Mai ales, dimineata, trebuie să ne multumim cu cea rămasă din ziua precedentă. În acest caz, este necesar să păstrăm corect painea, ca să fie moale si gustoasă mai mult timp. Conopidă aromată in sos cremos: usor de preparat, dar foarte gustoasă si sătioasă Cu cateva trucuri, painea poate fi păstrată proaspătă mai multe zile. Dacă te hotărăsti să o congelezi, ...
McDonald’s a majorat preţul cheeseburgerilor in Marea Britanie pentru prima dată in 14 ani, din cauza presiunii asupra costurilor, transmite CNBC. Lanţul de fast-food a confirmat miercuri că burgerul emblematic este unul dintre produsele care se confruntă cu creşteri de preţ in reţeaua sa de restaurante din Marea Britanie, informează News.ro. Costul unui cheeseburger a crescut cu 20%, de la 99 pence (1,19 dolari) la 1,19 lire sterline. Ultima dată cand McDonald’s a crescut preţul cheeseburgerului său in Marea Britanie a fost in urma crizei financiare globale din 20 ...
Cu legumele si fructele verii ies reţete savuroase, pline de vitamine! Dacă mai adaugi si o bucată de carne sau peste, succesul este garantat. Astăzi, supă-cremă de mazăre cu mentă! Ingrediente 800 g boabe de mazăre proaspete 2 cepe potrivite 1 morcov mare sau 2 mici 2 cartofi medii 1 felie ţelină (100 g) 1 lingură mentă proaspătă tocată 100 g unt 200 ml smantană dulce de gătit sare piper Mod de preparare Cureţi morcovii, ţelina, cartofii si cepele, le speli bine, le tai cuburi mai mari si le pui la fiert intr-o oală cu apă cat să le acopere. Cand leg ...
Robert Nedea este din Bucuresti, iar in urmă cu 30 de ani a ales să-si transforme viata. A plecat in Italia, acolo unde s-a stabilit si a pus bazele propriei afaceri. Romanul are un restaurant-pizzerie la Jesolo, in provincia Venetia, acolo unde a reusit să transforme reteta clasică de pizza, adăugand o valoare aparte, mai exact, aur comestibil. Aceasta e comandată in special de cei care vor să impresioneze, impreună cu o sticlă de sampanie. Romanul pizzer a inventat „Pizza Mimi Regina d’Oro 24 Kt”, o pizza de lux. Cei care se arată interesati trebuie să scoat ...
Cand este vorba despre pregătirea unui pranz rapid, omleta este mereu o optiune. Mai jos sunt 7 retete delicioase: