Pastrama de muflon, alternativă la carnea de porc
Dimensiune font:
Muflonul are o carne mult mai sănătoasă față de carnea de porc sau de vită. Nu foarte grasă, mufonul fiind foarte activ are o carne marmorată, cu o grăsime direct în muşchi.
Carnea de muflon este preferată datorită calității nutritive, având un conținut ridicat în aminoacizi esențiali. O pastramă de muflon se ridică în jur la 100 - 110 lei kilogramul. Și din aceste feluri de carne mai exotice se pot pregăti preparate apetisante și gustoase, trebuie doar să înțelegem modul ideal de pregătire. În comparaţie cu porcul, carnea de vânat presupune o tehnologie diferită de procesare. Deja sunt pe piață preparate delicioase din muflon, produse la noi, precum cârnați cu carne de muflon, salam și pastramă.
Muflonul european, numit şi oaie sălbatică, este strămoşul oii domestice. În prezent mai multe direcții silvice au început să îi crească în țarcuri. La Negureni, în județul Constanța, sunt 80 de exemplare. Animalul este un trofeu valoros pentru vânători. Coarnele lungi și spiralate cu deschidere mare sunt trofee valoroase. Un vânător plătește aproximativ 3.000 de euro pentru o partidă. În Europa, specia poate fi întâlnită în mediul natural în țări precum Austria, Cehia, Slovacia, Italia, Polonia sau Finlanda.
INGREDIENTE:
800g.file de muflon,
200g. verdețuri pentru supă,
1 ceapă,
5 dl.vin roșu
sare,
piper negru măcinat,
foi de dafin,
cimbrișor,
boabe de ienupăr,
salvie,
ulei ;
Ingrediente pentru sos:
50g.migdale curățate,
200g. coacăze roșii,
50g.unt,
2linguri zahăr,
1 dl. vin alb,
2 dl. frișcă,
1 lingură faină,
sare;
Mod de preparare: File de muflon cu sos de coacăze roșii și migdale
1. Verdețurile pentru supă, ceapa și condimentele se pun la fiert în 0,5l. apa, fără sare, iar la sfârșit se adaugă vinul roșu .În acest baiț se pune carnea de muflon și se ține 4-5 zile.
2. Înainte de frigere, carnea se scurge din baiț, se taie în 4 bucăți, se sărează, piperează și se unge cu ulei. Se frige în tigaie sau pe grătar. Se servește cu găluște de brânză sau gogoșele de cartofi și sos de coacăze roșii și migdale.
3. Se prepara sosul de coacăze roșii:se prăjesc migdalele în unt, se presară făina, se toarnă vinul și frișcă, sare și piper.Dacă a dat în clocot, se adaugă coacăzele roșii, se lasă un singur clocot și se ia sosul de pe foc. Preparatul se servește cu un vin roșu și se poate orna cu jumătăți de căpșune și frunze de mentă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau