Motive pentru a mânca sănătos cu carne

carne

Dimensiune font:

| 13-09-2022 13:50

 Consumul de carne și de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este și o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Dar adevărul este că, la fel ca orice alt aliment și oricât de sănătos ar fi, trebuie consumat cu moderație, de 2 sau 3 ori pe săptămână.

 Înțelegem prin dietă echilibrată o dietă care conține toate alimentele necesare pentru a obține o stare optimă de nutriție. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să:

 - furnizăm suficiente calorii pentru desfășurarea activității noastre zilnice și pentru funcționarea organismului nostru

 - furnizăm fiecare dintre nutrienții necesari, prezenți în diferitele alimente, în măsura potrivită pentru o funcționare corectă

 Deci, este posibil să mănânci carne și să mănânci sănătos?

 Răspunsul este da, iar pentru a vă dovedi acest lucru, iată câteva motive pentru care oricine se poate bucura de consumul de carne, încorporând-o în dieta sa într-un mod echilibrat.

 1. Carnea este un aliment complet

 Carnea și derivatele sale sunt în sine alimente cu totul potrivite într-o dietă echilibrată, cu un număr mare de calități care le fac să fie o parte esențială a alimentației copiilor, adulților și persoanelor în vârstă. După ouă, carnea conține proteinele cu cea mai mare valoare biologică pentru organismul nostru.

 Carne vită - oferte

 Conținutul său ridicat de proteine, grăsimile sănătoase și diferitele grupe de proteine sunt esențiale pentru diferite grupuri de populație, cum ar fi sportivii, copiii, persoanele în vârstă, convalescenții și femeile aflate la vârsta fertilă.

2. Proteinele din carne sunt cele pe care organismul nostru le folosește cel mai mult

Carnea furnizează între 20% și 30% proteine, care provin în principal din țesutul muscular. Proteinele furnizate de carne și de derivatele acesteia au o valoare biologică ridicată, dacă le comparăm cu alte alimente de origine vegetală, datorită compoziției lor în aminoacizi și a digestibilității lor, cu o utilizare între 85% și 100% și care influențează direct procesul de reconstrucție a țesuturilor noastre.

 Carne mânzat - oferte

Proteinele din carne au în compoziția lor aminoacizi esențiali, adică organismul nostru nu-i poate sintetiza, de unde și importanța lor în aportul alimentar.

 3. Fierul pe care îl furnizează este cel mai asemănător cu cel din organismul nostru.

 Fierul conținut în carne face parte dintr-un grup "heme", făcând parte din hemoglobină, mioglobină și diferite enzime. Această formă de fier este similară cu cea care există în corpul nostru, astfel încât absorbția sa este mai bună, ajungând până la 50% în unele cazuri.

 Cu cât carnea este mai roșie, cu atât conținutul de fier este mai mare.

 Fierul permite oxigenului din sânge să ajungă la întregul organism. O deficiență de fier duce la anemie și oboseală.

 De asemenea, fierul ajută la apărarea împotriva bolilor și la formarea colagenului, precum și la furnizarea de oxigen pentru mușchi.

 4. Creierul tău îți va mulțumi

 Carnea este o sursă bună de vitamine B. Vitamina B1 (tiamina) ajută la transformarea carbohidraților în energie, ceea ce joacă un rol important în buna funcționare a creierului nostru. Deficitul acestei vitamine provoacă în principal deficiențe neurologice și insuficiența contracțiilor musculare.

La animale, această vitamină este legată de proteine, iar aprovizionarea sa trebuie să fie continuă, deoarece nu se depune în organism.

 5. Protecție antioxidantă

 Seleniul este unul dintre antioxidanții care, împreună cu vitamina E, acționează pentru a preveni formarea radicalilor liberi. Este prezent, printre alte structuri și organe ale corpului, în unghii și în smalțul dinților. Este un oligoelement esențial, ceea ce înseamnă că organismul nostru îl poate obține numai din alimentație.

 Carne vită - oferte

 În prezent, există studii care leagă deficiența de seleniu de o creștere a apariției anumitor tipuri de cancer. Pe de altă parte, a fost dovedit rolul acestui mineral în răspunsul imunitar și în menținerea unei bune stări de sănătate, în special la persoanele în vârstă. Seleniul acționează, de asemenea, pentru a proteja organismul împotriva metalelor grele și a altor toxine.

 Necesarul variază de la 10 micrograme/zi la sugari la 60 micrograme/zi la adulți.

 6. Protejează sistemul nervos și contribuie la formarea celulelor sanguine.

 Vitamina B12, împreună cu acidul folic, este necesară pentru diviziunea celulară activă. Deficitul acesteia duce la un tip de anemie numită anemie megaloblastică și provoacă, de asemenea, tulburări neurologice din cauza unui defect în sinteza tecii de mielină care acoperă neuronii.

 Această vitamină se obține numai din alimentele de origine animală și este esențială în eliminarea anemiei și în generarea hemoglobinei.

 Vitamina B12 este esențială în dezvoltarea neurologică a fătului și a copilului, iar deficitul acesteia poate provoca hipotonie, convulsii sau imaturitate neurologică.

 7. Întărirea imunologică

 Zincul este un mineral implicat în diverse procese structurale și de reglementare și face parte din numeroase enzime. Este al doilea după fier în ceea ce privește cantitatea de fier din organism. Are o funcție esențială în menținerea integrității celulelor și joacă un rol fundamental în transcrierea ADN-ului și ARN-ului și, prin urmare, în exprimarea genelor.

Zincul, prezent în carne, pe lângă faptul că este o componentă de importanță vitală în diverse reacții enzimatice, ajută la îndeplinirea unei mari varietăți de funcții și la vindecarea rănilor. Este, de asemenea, necesar pentru o piele sănătoasă și un sistem imunitar puternic, capabil să reziste la diverse infecții, și ajută la formarea gustului și a mirosului în timpul dezvoltării sugarului. De asemenea, ajută la metabolizarea carbohidraților.

 8. Grăsime, gust și sănătate

 Lipidele sunt macronutrienții cu cea mai mare valoare calorică, dar sunt și elemente structurale și esențiale pentru organism, deoarece fac parte din membranele celulare, sunt un vehicul pentru vitaminele liposolubile (A, D, E și K) și sunt necesare pentru absorbția acestora. În plus, grăsimea este un agent de palatabilitate, contribuind la gustul și textura alimentelor și la acceptabilitatea acestora.

 Atât acidul linoleic, cât și acidul linolenic din carne sunt doi acizi grași esențiali care trebuie să fie ingerate în alimentație, adică îi putem obține doar din alimente.

 Carne mânzat - oferte

 Acidul oleic este renumit pentru efectele sale benefice asupra sănătății cardiovasculare și hepatice. Acesta crește așa-numitul colesterol bun (HDL) și reduce colesterolul rău (LDL) din sânge, având astfel un efect benefic asupra sistemului vascular și a inimii, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.

 9. Menține tensiunea arterială

 Sodiul este un mineral important în menținerea fluidelor corporale, a integrității celulare, a mecanismelor de transport și a excitabilității musculare și nervoase din organism. Se găsește în principal în lichidul extracelular.

 Sodiul reprezintă 2% din conținutul total de minerale din organism și reglează tensiunea arterială.

 Consumul zilnic recomandat de sodiu este mai mic de 2000 mg, ceea ce echivalează cu aproximativ 6 grame de sare pe zi.

 Carnea are un conținut scăzut de sodiu, dar trebuie să fim atenți la derivatele din carne, produse care sunt din ce în ce mai solicitate datorită schimbărilor în tendințele de consum și în stilul de viață, deoarece acestea pot implica o contribuție mai mare de sare adăugată în timpul procesului de producție.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei