Motive pentru a mânca sănătos cu carne

carne

Dimensiune font:

| 13-09-2022 13:50

 Consumul de carne și de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este și o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Dar adevărul este că, la fel ca orice alt aliment și oricât de sănătos ar fi, trebuie consumat cu moderație, de 2 sau 3 ori pe săptămână.

 Înțelegem prin dietă echilibrată o dietă care conține toate alimentele necesare pentru a obține o stare optimă de nutriție. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să:

 - furnizăm suficiente calorii pentru desfășurarea activității noastre zilnice și pentru funcționarea organismului nostru

 - furnizăm fiecare dintre nutrienții necesari, prezenți în diferitele alimente, în măsura potrivită pentru o funcționare corectă

 Deci, este posibil să mănânci carne și să mănânci sănătos?

 Răspunsul este da, iar pentru a vă dovedi acest lucru, iată câteva motive pentru care oricine se poate bucura de consumul de carne, încorporând-o în dieta sa într-un mod echilibrat.

 1. Carnea este un aliment complet

 Carnea și derivatele sale sunt în sine alimente cu totul potrivite într-o dietă echilibrată, cu un număr mare de calități care le fac să fie o parte esențială a alimentației copiilor, adulților și persoanelor în vârstă. După ouă, carnea conține proteinele cu cea mai mare valoare biologică pentru organismul nostru.

 Carne vită - oferte

 Conținutul său ridicat de proteine, grăsimile sănătoase și diferitele grupe de proteine sunt esențiale pentru diferite grupuri de populație, cum ar fi sportivii, copiii, persoanele în vârstă, convalescenții și femeile aflate la vârsta fertilă.

2. Proteinele din carne sunt cele pe care organismul nostru le folosește cel mai mult

Carnea furnizează între 20% și 30% proteine, care provin în principal din țesutul muscular. Proteinele furnizate de carne și de derivatele acesteia au o valoare biologică ridicată, dacă le comparăm cu alte alimente de origine vegetală, datorită compoziției lor în aminoacizi și a digestibilității lor, cu o utilizare între 85% și 100% și care influențează direct procesul de reconstrucție a țesuturilor noastre.

 Carne mânzat - oferte

Proteinele din carne au în compoziția lor aminoacizi esențiali, adică organismul nostru nu-i poate sintetiza, de unde și importanța lor în aportul alimentar.

 3. Fierul pe care îl furnizează este cel mai asemănător cu cel din organismul nostru.

 Fierul conținut în carne face parte dintr-un grup "heme", făcând parte din hemoglobină, mioglobină și diferite enzime. Această formă de fier este similară cu cea care există în corpul nostru, astfel încât absorbția sa este mai bună, ajungând până la 50% în unele cazuri.

 Cu cât carnea este mai roșie, cu atât conținutul de fier este mai mare.

 Fierul permite oxigenului din sânge să ajungă la întregul organism. O deficiență de fier duce la anemie și oboseală.

 De asemenea, fierul ajută la apărarea împotriva bolilor și la formarea colagenului, precum și la furnizarea de oxigen pentru mușchi.

 4. Creierul tău îți va mulțumi

 Carnea este o sursă bună de vitamine B. Vitamina B1 (tiamina) ajută la transformarea carbohidraților în energie, ceea ce joacă un rol important în buna funcționare a creierului nostru. Deficitul acestei vitamine provoacă în principal deficiențe neurologice și insuficiența contracțiilor musculare.

La animale, această vitamină este legată de proteine, iar aprovizionarea sa trebuie să fie continuă, deoarece nu se depune în organism.

 5. Protecție antioxidantă

 Seleniul este unul dintre antioxidanții care, împreună cu vitamina E, acționează pentru a preveni formarea radicalilor liberi. Este prezent, printre alte structuri și organe ale corpului, în unghii și în smalțul dinților. Este un oligoelement esențial, ceea ce înseamnă că organismul nostru îl poate obține numai din alimentație.

 Carne vită - oferte

 În prezent, există studii care leagă deficiența de seleniu de o creștere a apariției anumitor tipuri de cancer. Pe de altă parte, a fost dovedit rolul acestui mineral în răspunsul imunitar și în menținerea unei bune stări de sănătate, în special la persoanele în vârstă. Seleniul acționează, de asemenea, pentru a proteja organismul împotriva metalelor grele și a altor toxine.

 Necesarul variază de la 10 micrograme/zi la sugari la 60 micrograme/zi la adulți.

 6. Protejează sistemul nervos și contribuie la formarea celulelor sanguine.

 Vitamina B12, împreună cu acidul folic, este necesară pentru diviziunea celulară activă. Deficitul acesteia duce la un tip de anemie numită anemie megaloblastică și provoacă, de asemenea, tulburări neurologice din cauza unui defect în sinteza tecii de mielină care acoperă neuronii.

 Această vitamină se obține numai din alimentele de origine animală și este esențială în eliminarea anemiei și în generarea hemoglobinei.

 Vitamina B12 este esențială în dezvoltarea neurologică a fătului și a copilului, iar deficitul acesteia poate provoca hipotonie, convulsii sau imaturitate neurologică.

 7. Întărirea imunologică

 Zincul este un mineral implicat în diverse procese structurale și de reglementare și face parte din numeroase enzime. Este al doilea după fier în ceea ce privește cantitatea de fier din organism. Are o funcție esențială în menținerea integrității celulelor și joacă un rol fundamental în transcrierea ADN-ului și ARN-ului și, prin urmare, în exprimarea genelor.

Zincul, prezent în carne, pe lângă faptul că este o componentă de importanță vitală în diverse reacții enzimatice, ajută la îndeplinirea unei mari varietăți de funcții și la vindecarea rănilor. Este, de asemenea, necesar pentru o piele sănătoasă și un sistem imunitar puternic, capabil să reziste la diverse infecții, și ajută la formarea gustului și a mirosului în timpul dezvoltării sugarului. De asemenea, ajută la metabolizarea carbohidraților.

 8. Grăsime, gust și sănătate

 Lipidele sunt macronutrienții cu cea mai mare valoare calorică, dar sunt și elemente structurale și esențiale pentru organism, deoarece fac parte din membranele celulare, sunt un vehicul pentru vitaminele liposolubile (A, D, E și K) și sunt necesare pentru absorbția acestora. În plus, grăsimea este un agent de palatabilitate, contribuind la gustul și textura alimentelor și la acceptabilitatea acestora.

 Atât acidul linoleic, cât și acidul linolenic din carne sunt doi acizi grași esențiali care trebuie să fie ingerate în alimentație, adică îi putem obține doar din alimente.

 Carne mânzat - oferte

 Acidul oleic este renumit pentru efectele sale benefice asupra sănătății cardiovasculare și hepatice. Acesta crește așa-numitul colesterol bun (HDL) și reduce colesterolul rău (LDL) din sânge, având astfel un efect benefic asupra sistemului vascular și a inimii, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.

 9. Menține tensiunea arterială

 Sodiul este un mineral important în menținerea fluidelor corporale, a integrității celulare, a mecanismelor de transport și a excitabilității musculare și nervoase din organism. Se găsește în principal în lichidul extracelular.

 Sodiul reprezintă 2% din conținutul total de minerale din organism și reglează tensiunea arterială.

 Consumul zilnic recomandat de sodiu este mai mic de 2000 mg, ceea ce echivalează cu aproximativ 6 grame de sare pe zi.

 Carnea are un conținut scăzut de sodiu, dar trebuie să fim atenți la derivatele din carne, produse care sunt din ce în ce mai solicitate datorită schimbărilor în tendințele de consum și în stilul de viață, deoarece acestea pot implica o contribuție mai mare de sare adăugată în timpul procesului de producție.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:31

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Ouăle ne fac mai deștepți. Un studiu vine cu dovezi
18/11/2024 12:57

Ouăle ne fac mai destepti. Un studiu vine cu dovezi Un studiu recent arată că ouăle nu sunt doar "rele" din cauza colesterolului ci, suprinzător, si extrem de benefice pentru creier si procesul ...

Istoria turtei dulci: de la delicatese medievale la deserturi moderne
15/11/2024 13:23

Turta dulce, cu aroma sa inconfundabilă de scortisoară, cuisoare si ghimbir, evocă nostalgii si povesti in preajma sărbătorilor de iarnă. Însă putini cunosc istoria fascinantă a acestui desert, ca ...

Murăturile, deliciul acrișor cu beneficii pentru sănătate
08/11/2024 13:29

Murăturile sunt una dintre cele mai iubite traditii culinare din Romania si nu doar pentru gustul lor acrisor si revigorant, ci si pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sănătătii. De la castravetii c ...

Importanța peștelui în alimentație. Ce spun specialiştii despre consumul de peşte?
06/11/2024 12:29

Importanta pestelui in alimentatie. Ce spun specialiştii despre consumul de peşte? Fără indoială, in comparatie cu celelalte produse animale, pestele prezintă unele avantaje, dar si multe probleme. &Icir ...

  Toamna în farfurie. Cele mai căutate și iubite arome de sezon
04/11/2024 17:45

Toamna este mereu insotită de un intreg repertoriu de arome si culori, iar in bucătărie, reginele sezonului devin supele, transformand mesele intr-un prilej de răsfăt si căldură. De la boluri aburinde de ...

1 noiembrie, Ziua veganismului
01/11/2024 10:45

În fiecare an, la 1 noiembrie este marcată Ziua mondială a veganismului. În noiembrie 1944 a luat fiinţă Societatea Vegană (The Vegan Society) din Marea Britanie, ca o ramificaţie a Societăţ ...

Condimentele vedetă din cuhniile Moldovei
30/10/2024 14:15

În vechiul cămin romanesc, condimentele nu erau doar arome, ci fragmente de poveste si de vindecare, o mostenire tainică transmisă de la o generatie la alta, cu aceeasi grijă cu care ar fi mangaiat un ...

Rețetele Rusiei, un festin al aromelor și tradițiilor
27/10/2024 09:16

Rusia, cu vastul său teritoriu ce se intinde de la muntii Urali pană la apele reci ale Pacificului, este un mozaic de traditii si gusturi culinare care au rezistat in fata timpului si a schimbărilor. Bucăt ...

Cele mai cunoscute rețete indiene
25/10/2024 12:45

Din nordul imbibat de arome intense de garam masala pană in sudul exotic, invăluit de gustul cocosului, retetele indiene sunt un univers in sine, o experientă unică de savoare, traditie si ritualuri. 1. Bi ...

Mic dejunuri inedite din întreaga lume: O călătorie printre cele mai stranii delicii matinale
06/10/2024 08:10

Diminetile sunt, pentru majoritatea dintre noi, momentele in care apelăm la alimente reconfortante, familiare si hrănitoare. Dar ce se intamplă atunci cand primele ore ale zilei sunt intampinate cu mic-dejun ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei