Aperitivul banal din ceapă și făină care cucerește musafirii
Dimensiune font:
Uneori găsești o rețetă care îți atrage imediat atenția. Și aceasta este o astfel de rețetă. Cine ar fi crezut că ai putea prepara o astfel mâncare grozavă cu atât de puține ingrediente?
Acestea sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara niște inele de ceapă delicioase:
1 ceapă mare, tăiată felii,
1 ¼ cană de făină alb,
1 linguriță praf de copt,
1 linguriță de sare,
1 ou,
1 cană de lapte,
¾ cană pesmet,
sare și condimente după gust,
ulei de floare soarelui pentru prăjit.
Amestecați ceapa cu făina pentru un rezultat excelent.
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o friteuză la 185°C. Tăiați rondelele de ceapă și puneți-le deoparte.
Într-un bol se amestecă făina, praful de copt și sarea. Înmuiați feliile de ceapă în amestecul de făină până când sunt acoperite complet și pune-le deoparte.
Cu o furculiță, amestecați oul și laptele în amestecul de făină. Înmuiați inelele cu făină în aluat și lăsați-le să se scurgă pe un grătar.
SFAT: Grătarul poate fi așezat pe o bucată de folie de aluminiu pentru o curățare mai ușoară.
Răspândiți pesmetul pe o farfurie sau într-un vas puțin adânc. Așezați inelele de ceapă în pesmet pentru a le acoperi complet. Apoi scuturați-le pentru ca excesul de pesmet să dacă.
SFAT: aveți grijă ca pesmetul să să adere foarte bine.
Prăjiți inelele pe rând în uleiul încins, timp de 2 până la 3 minute, până se rumenesc. Scurgeți-le de excesul de ulei pe prosoape de hârtie. La final, inelele de ceapă se condimentează cu sare și se servesc pe masă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau