FOTO - Gogoșele mincinoase
Dimensiune font:
Gogoșelele mincinoase sunt un deliciu, foarte bune și pentru mic dejun, nu doar ca desert. Se numesc așa pentru că sunt goale înăuntru.
Ingrediente:
- 2 oua
- 3 linguri de zahar
- 1 cana lapte călduț
- 500 gr faina
- drojdie cât o nuca
- putina sare
- un plic zahar vanilat
- putina coaja lămâie
- zahar pudra
Se lasă drojdia să dospească într-o cana cu puțin lapte călduț, putina faina și o linguriță zahar. Se băț albușurile spuma cu zahar, se adaugă apoi gălbenușurile, sarea, zaharul vanilat și restul de lapte și se amesteca cu drojdia dospita și faina.
Se frământă treptat, treptat adaugandu-se uleiul. Aluatul nu trebuie să fie f. tare, ci trebuie să se desprindă de pe castron. Se lasă la crescut 1 ora, apoi se întind foi de 1 cm grosime și se decupează cu cana, forme rotunde. Se prăjesc în ulei încins, pe amândouă părțile și se tăvălesc în zahar pudra.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau