Iașul va avea un nou spital ultramodern - Institut Regional de Medicină Cardiovasculară a intrat la proiectare
Dimensiune font:
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a semnat, azi, contractul ce vizează proiectarea pentru viitorul Institut Regional de Medicină Cardiovasculară Iaşi, precizând că viitoarea unitate medicală „reprezintă o gură de oxigen pentru întreaga regiune a Moldovei, nu doar pentru Iaşi”. „Suntem singura regiune din Europa care nu beneficiază de servicii de calitate. Datorită muncii profesorului Grigore Tinică am ajuns ca acest proiect să prindă contur. Mă bucur că Ministerul Sănătăţii şi comuna Miroslava facem toate eforturile ca acest institut să prindă contur. Sperăm ca într-un viitor cât mia apropiat să punem prima cărămidă şi să oferim servicii medicale de calitate. Acest institut este o prioritate pentru Consiliul Judeţean Iaşi şi vom depune toate eforturile pentru a fi inclus în Masterplanul naţional de sănătate”, a declarat preşedintele Costel Alexe.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail lucicalcc@gmail.com.Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară va fi construit în comuna Miroslava, pe o suprafaţă de teren de 120.000 de metri pătraţi și va deservi o populaţie de 5,5 milioane de locuitori. În această unitate medicală vor fi tratate toate categoriile de pacienţi cu patologie cardiovasculară, indiferent de vârstă sau gravitatea bolii. „Acest proiect, Institut Regional de Medicină Cardiovasculară, se adresează Moldovei istorice, cât şi zonei de sud-est a României. Actualul Institut de Boli Cardiovasculare este singurul din această zonă a ţării, pe când în Bucureşti şi în vestul ţării există mai multe instituţii de o asemenea factură. Actuala structură nu poate face faţă tuturor cerinţelor venite din partea pacienţilor. Institut de Boli Cardiovasculare din Iaşi este singura unitate medicală de profil din Uniunea Europeană care deserveşte o populaţie atât de vastă. În alte zone ar fi 5-6 astfel de instituţii. Instituţia pe care am gândit-o să funcţioneze ca Institut Regional de Medicină Cardiovasculară nu mai are analog în România. Vor fi aproximativ 27 de departamente, şapte sunt cu specializări unice la nivel naţional”, a spus prof.univ.dr Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi.
Licitația privind contractul de achiziţie publică de proiectare a Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iaşi a fost câștigată de asocierea SC Cubicon Invest SRL Baia Mare - Mansart Corporate SRL Târgu Mureş. Studiul de fezabilitate şi documentaţiile tehnice de obţinere a avizelor şi autorizaţiei de execuţie trebuie finalizate în interval de patru luni. Valoarea contractului este de peste 2 milioane de lei fără TVA.
Liste de așteptare de 3 ani la chirurgii IBCV!
În prezent, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași funcţionează pe două dintre cele şase etaje ale unei clădiri în care se află şi Spitalul „Dr.C.I.Parhon”, iar intervenţiile se fac într-o singură sală de operaţii, o sală hibridă. IBCV a rămas unicul centru din regiunea Nord-Est a României care oferă servicii de chirurgie cardiovasculară adulți, tratament chirurgical și intervențional al malformațiilor cardiace congenitale la copii și adulți, tratament endovascular al maladiilor aortei (EVAR — EndoVascular Aortic Repair) și stenozei aortice (TAVI — TransAortic Valve Imnlantation), electrofiziologie și implantare de dispozitive cardiace, tratament intervențional al fibrilației atriale.
IBCV Iaşi oferă servicii medicale clinice pentru aproximativ 32.000 de pacienţi/an, iar listele de aşteptare pentru unele proceduri de chirurgie cardiovasculară, electrofiziologie, chirurgie a malformaţillor cardiace sau transplant se întind pe o perioadă de 2-3 ani sau nu există nicio perspectivă.
Viitorul Institut va fi un holding de clinici care vor concura la tratamentul bolilor cardiovasculare, al recuperării cardiologice, precum şi alte activităţi. Institutul de Medicină Cardiovasculară va funcţiona în regim de Holding şi va cuprinde o serie de clinici unicat în țară sau în regiune, precum Clinica de chirurgie cardiacă infantilă (premieră în Estul României), Clinica de Îngrijiri Paliative Cardiovasculare (nu există în România), Clinica de Insuficiență Cardiacă, Asistare Hemodinamică și Transplant (nu există în România), Clinica de Terapii Endovasculare (nu există în România), Clinica de Cardiologie Fetală, Neonatologie și Malformații Cardiace Critice (nu există în România), Clinica de Electrofiziologie și Aritmologie (nu există în România), Clinica de Angiologie, Flebologie și Limfologie (nu există în România), Departament de Cercetare aplicată și Studii Medicale (nu există în România). Totodată, viitorul spital va avea un bloc operator (15 săli de operații, din care 5 hibride, 2 săli de electrofiziologie și 3 săli de cateterism cardiac și angiografie), o Policlinică, cu toate serviciile clinice, dar și un Serviciu de Îngrijiri la domiciliu. Oana POPA, Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau