Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Turnu Severin şi şeful Biroului Comunicare al CNADNR, sancţionaţi
Dimensiune font:
Suspendarea din funcţie a şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Turnu Severin din cadrul Direcţiei Regionale Craiova, Cornel Vasile Folescu, constituirea unei comisii disciplinare pentru Claudia Buzatu, şef Birou Comunicare CNADNR, şi instituirea unui comandament de iarnă la nivelul Companiei sunt primele măsuri luate în urma situaţiei determinate de poleiul format vineri dimineaţă în sudul României, care a provocat 18 accidente de circulaţie soldate cu vătămări corporale şi 86 de accidente soldate cu pagube materiale.
Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, a anunţat, vineri, la Guvern, că s-a luat decizia instituirii la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, începând de luni seară, a unui comandament de iarnă, care să ofere permanent informaţii.
'Având în vedere că, în mod cert, comunicarea cu mass-media a CNADNR a fost absolut defectuoasă, am luat decizia de a se institui din această seară un comandament de iarnă care să răspundă presei 24 de ore din 24 la telefon. Există organizat la nivelul CNADNR un comandament care funcţionează în tot timpul anului, dar acum îl organizăm mai bine. Informările pe care le va furniza CNADNR nu vor fi doar una dimineaţă şi una seara, ci vor fi din două în două ore, privind starea drumurilor naţionale', a declarat ministrul delegat, într-o conferinţă de presă.
Dan Şova a semnalat faptul că există trei numere de telefon (021.26.43.333, 012. 26.43.334 şi 021.26.43.354) la care orice cetăţean se poate interesa de starea drumului naţional pe care vrea să circule sau poate sesiza CNADNR care este starea drumului pe care se află şi asupra faptului că nu există niciun utilaj care să deszăpezească sau să împrăştie material antiderapant în caz de polei.
Tot din cauza comunicării defectuoase, Şova a spus că a cerut organizarea unei comisii disciplinare pentru şeful Biroului Comunicare al CNADNR, Claudia Buzatu.
'În urma comunicării, care s-a dovedit defectuoasă, am cerut o comisie disciplinară pentru Claudia Buzatu, şef Birou Comunicare la CNADNR. Aceasta se va organiza, probabil, luni, pentru a analiza modul în care domnia-sa a înţeles să comunice cu presa şi cu cetăţenii starea drumurilor naţionale', a afirmat Şova.
Acesta s-a declarat 'extrem de nemulţumit' deoarece comunicatele CNADNR sunau foarte sec.
'M-am uitat şi pe comunicatul de azi dimineaţă în care s-a spus că au acţionat 456 de utilaje şi au distribuit 1.936 de tone de material antiderapant. Altceva nu mai spunea nimic. Pe mine mă interesa starea drumului, cum poate circula omul, care este situaţia', a explicat ministrul delegat.
În plus, el a precizat că a primit foarte multe plângeri din partea presei cu privire la modul în care Claudia Buzatu s-ar fi achitat de sarcinile de serviciu, reiterând că a fost foarte nemulţumit de faptul că se transmiteau doar două informări pe zi.
'În condiţiile unor fenomene meteo extreme pe multe drumuri ale ţării şi în multe judeţe mi s-au părut insuficiente şi, mai mult, mi s-a părut că informarea respectivă nu era utilă dacă mă informezi că acţionezi cu sute de utilaje şi dai mii de tone de material antiderapant dar pe stradă este dezastru. Pe mine mă interesează starea drumurilor. Mă interesează să spună acel comunicat: 'Domnilor, nu ieşiţi pe DN6'. M-a deranjat faptul că d-na Buzatu nu a insistat asupra acestor trei numere de telefon. Sunt cetăţean al României şi, personal, nu am ştiut că există aceste trei numere de telefon la care poţi apela', a adăugat Dan Şova. Totodată, a fost suspendat din funcţie şeful secţiei de Drumuri Naţionale Turnu Severin, Cornel Vasile Folescu, din ordinul directorului CNADNR. 'Pentru evenimentul de la Severin, unde s-a înregistrat acel accident în lanţ, s-a luat decizia de către directorul CNADNR de a-l suspenda din funcţie pe domnul Folescu Cornel Vasile, şeful secţiei de Drumuri Naţionale Turnu Severin din cadrul Direcţiei Regionale Craiova. A fost suspendat până la apariţia concluziilor unei comisii de anchetă. În judeţul Mehedinţi, din raportările CNADNR, rezultă că vina a fost a acestei secţii de drumuri pentru că dispecerul nu a anunţat existenţa poleiului pe şosea şi, ca atare, nici nu s-a intervenit în zonă. Neintervenindu-se, s-a produs acest accident', a detaliat Dan Şova.
În urma producerii fenomenului de polei în judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi şi în Bucureşti în data de 11 ianuarie, în intervalul orar 5.00 -11.00, s-au înregistrat 18 accidente de circulaţie soldate cu vătămări corporale, fără decesul vreunei persoane, precum şi 86 de accidente soldate numai cu pagube materiale.
Pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind asigurarea stării de viabilitate a drumului public (neintervenţie sau intervenţie tardivă) poliţia rutieră a aplicat 10 sancţiuni contravenţionale factorilor responsabili. De asemenea, poliţiştii rutieri au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale pentru lipsa anvelopelor de iarnă.
AGERPRES
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau