Cum pregătești un platou cu brânzeturi delicioase
Dimensiune font:
Vrei sa iti impresionezi musafirii? Sau pur si simplu sa te rasfeti cu o gustare delicioasa? Un platou de branzeturi este ideal pentru a crea o experienta gustativa care va cuceri si va bucura orice invitat. Acesta poate fi servit ca gustare, ca antreu sau dupa masa.
Exista o varietate foarte mare de branzeturi, atat de mare incat, de multe ori este dificil sa facem o alegere. Fiecare tara are propriile specialitati cu particularitatile aferente. Indreapta-ti atentia catre acele tipuri care si-au obtinut recunoasterea in lumea culinara. Incearca sa incluzi o varietate cat mai mare de texturi si arome in selectia ta adică să alegi din branzeturi maturate (Cheddar, Comte, Gouda), moi (Brie, Camembert, Mozzarella), tari (Parmigiano-Reggiano, Emmental, Gruyère, Pecorino) și cu mucegai (Roquefort, Gorgonzola, Stilton).Alege minim 3, maxim 6 tipuri de branza pe care sa le incluzi pe platoul tau. Se aleg minimum trei tipuri de brânză și maximum șase.
Branzeturile sunt absolut delicioase. De aceea, au nevoie de „insotitori” pe masura. Acestea sunt servite impreuna cu fructe, legume, gemuri sau paine, care au rolul de a completa gustul si textura. Branzeturile si fructele reprezinta cea mai fireasca si mai abordata asociere. Si pe buna dreptate. Combinatia de sarat si dulce este una intensa si surprinzatoare pentru papilele gustative. Fructele care merg foarte bine combinate cu branzeturile sunt strugurii, merele si perele. De asemenea, poti opta si pentru fructe de padure, smochine proaspete sau pepene galben.
Include legumele pentru a da o nota de prospetime platoului tau. Castravetele, telina apio, morcovii taiati sub forma de betisoare, ardeii grasi sau rosiile echilibreaza perfect gustul bogat si intens al branzeturilor si ofera o textura crocanta in timpul servirii.
Nucile vor pune in evidenta aromele diferitelor tipuri de branza. Alege sa incluzi tipul preferat de nuci. Pot fi crude sau prajite. Pentru un gust dulce mai accentuat si o textura mai pronuntata in timpul servirii, adauga pe platou si cateva fructe uscate.
Daca vrei sa iti surprinzi invitatii, gemurile sunt binevenite alaturi de branzeturi. Alege gemuri de smochine, merisoare, afine, chutney de mango sau dulceata de ardei iuti.
Paine. Poti alege ca suport pentru branza diferite variante de crackers (biscuiti sarati si uscati), grisine, felii de paine prajita in varianta mini, bagheta proaspata. Opteaza in general pentru tipuri de paine neutre din punct de vedere al gustului, deoarece acelea care contin ierburi, seminte sau usturoi au o aroma puternica ce o va estompa pe cea a branzei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau