„În 2024 se poartă culorile tari! Este momentul să îndrăzniți!”

1alina interviu

Dimensiune font:

| 23-03-2024 09:57

  În lumea fermecată a nunților, fiecare cuplu are nevoie de un ghid priceput care să transforme visul lor în realitate. Am avut privilegiul de a discuta cu Alina Alexandroaie, un wedding planner și un florist cu o vastă experiență, pentru a afla secretele din spatele organizării unor evenimente cu adevărat de neuitat.

- Care sunt culorile și paleta de culori recomandate pentru evenimentele din acest an?

- Dacă anii anteriori în design-ul floral de eveniment combinația alb-verde a fost alegerea celor mai mulți miri, anul 2024 vine cu noutăți. Se poartă culorile tari! Da, este momentul să îndrăzniți! Vor fi în continuare mirese ce vor alege culori mai light și mă gândesc în primul rand la Peach Fuzz, care este culoarea anului. Va fi folosită adesea în combinație cu alb și cu un verde sage. Dar vedetele anului în materie de design floral de eveniment vor fi culorile mai tari: vom vedea des Viva Magenta (culoarea anului trecut), roșu, roz puternic, portocaliu, galben solar, dar și verde smarald, albastru navy.

- Ce stiluri de design și aranjamente florale sunt populare în 2024 pentru diferite tipuri de evenimente?

- Întotdeauna ținem cont în design-ul unei nunți de locația unde are loc, de preferințele mirilor, de stilul de petrecere dorit, de zonele de interes pentru fotografii. Luăm în calcul și alte detalii, în măsură în care se potrivesc acestor coordonate preexistente. De pildă, la centerpiece-uri vedem o întoarcere înspre designul clasic olandez. Gândiți-vă la asimetrie, multe flori diferite ca înălțimi și ca texturi, contraste puternice de lumini şi umbre. Gândul mă duce și la folosirea alături de flori și a altor elemente vegetale - fructe, legume (struguri, piersici). Un mare accent se pune și pe conceptul de sustenabilitate.

 - Care sunt florile de sezon sau plantele care au devenit populare în designul evenimentelor?

- Se poartă florile naturale! În opinia mea și a multor mirese (din fericire pentru mine și pentru alți colegi de breaslă ce au păstrat această coordonata vie) - ele nu au încetat vreodată să se poarte. Fiindcă aminteam de Peach Fuzz - care e un fel de portocaliu deschis, stins - există deja o creștere pe bursa de flori a comenzilor în această nuanță. Vom vedea des David Austin Juliet (un trandafir englezesc de grădină minunat), amaryllis, ranunculus, eustoma Alissa, dar și daliile, hortensiile, bujorii. O revenire pe care eu o aștept de mult timp este cea a garoafelor: sunt atâtea culori spectaculoase disponibile! Le ador!

- Cum abordați conceptul de sustenabilitate în designul și aranjamentele florale pentru evenimente în acest an?

- Aminteam de ideea de sustenabilitate ca fiind o direcție actuală a design-ului de eveniment. Se leagă, în primul rând, de folosirea florilor naturale: planta în sine rămâne vie după tăierea florii, nu suferă în niciun fel, nu „moare”. Știu că îmi voi supăra unii colegi cu această afirmație, însă mi-o asum, e adevărul: pentru florile artificiale (de mătase) se folosește mult plastic. Apoi, vorbim despre conceptul „no foam” - fără burete (nu este întotdeauna posibil, depinde de design). O altă idee excelentă este aceea de a oferi, la final, florile folosite la decor invitaților pentru a ajunge să fie admirate și folosite cât mai mult timp.

- Care sunt materialele și texturile la modă pentru decorarea evenimentelor?

- Anul 2024 va fi despre a îndrăzni mai mult și la materiale&texturi. Gândiți-vă la o nuntă de genul celor ce au loc într-un palat italian vechi, un „palazzo”: fețe de masă din brocard cu model floral, texturi unice, veselă colorată, în contrast. Poate un ring de dans cu un material atipic sau într-o culoare inedită. Șervețele textile cu model în relief. Pe de altă parte, avem nunțile bohemian cu accente artistice: în zonele de fotografii puteți folosi covoare persane cu model floral paisley, canapele vintage, ca să fie un look ușor dezordonat, nu acea perfecțiune liniară. Se poartă și motivele celeste: lună, stele, constelații. Le puteți folosi la invitații, la detalii decorative și chiar la elementele textile, mai ales în zonele de photocorner.

- Cum vă adaptați designul și aranjamentele florale în funcție de locația evenimentului?

 - De la elementele preexistente și de la dorințele mirilor, pornim mereu în conturarea conceptului decorativ. Eu nu sunt de acord, de pildă, ca într-o sală clasică foarte elegantă să folosim pampas, de pildă (apropo, nu prea se mai poartă). Din start, dacă stilul preferat de design este un bohemian pur, trebuie aleasa altă sală; au bătrânii o vorbă – „Să nu fie că nuca în perete”. Ținem cont de cum arată spațiul sau spațiile unde se desfășoară momentele-cheie din desfășurătorul nunții. Nu vorbim doar despre spațiul petrecerii în sine, ci și despre cel unde are loc cununia civilă (cele în aer liber au luat amploare în ultimii an), cea religioasă, zona de cocktail de dinainte de petrecere, zonele instagramabile. Da, folosim des acest termen: fiecare nuntă în 2024 va fi vizibilă în social media, chiar dacă unii miri nu vor neapărat acest lucru. Vorbim despre invitați ce își vor face oricum poze, le vor publica în story-uri, în postări. Ca urmare, dorim să le oferim zone frumoase, personalizate, care să spună ceva aparte despre miri, despre stilul și tema generală a nunții. Foarte mult se poartă elementele de semnalistică luminoasa, cu led. Mă refer la zonele foto în care vedem flori, dar și genul acesta de elemente vizuale.

- Ce tehnologii sau elemente interactive adăugați în designul evenimentelor pentru a le face mai captivante și memorabile?

- Tot de prezența pe rețelele de social media se leagă, de pildă, o idee ce îmi place mult - un hashtag personalizat al nunții, pe care să îl folosească invitații în postări. De pildă, un joc de cuvinte pornind de la numele de familie al mirilor. Invitațiile digitale, website-urile dedicate evenimentului - acestea sunt deja lucruri uzuale pe care un wedding planner le folosește, dar și multe perechi ce-și organizează singure nunta. Mai este ceva nou ce îmi place mult: au apărut diferite forme Audio Guest Book, mesaje audio la evenimente, lăsate de invitați printr-un telefon retro, din acela cu receptor. Ele se înregistreză pe un stick sau link online. E faina ideea de aparent mix de tehnologii. Multe locații de nuntă din Iași oferă live cooking la eveniment: un proțap sau o zonă de burgeri unde invitații participa la show-ul culinar. Pentru nunțile de zi, relaxate, jocurile interactive sunt o idee frumoasă, ghidate sau nu de un maestru de ceremonii.

- Ce sfaturi aveți pentru clienții care doresc să integreze tendințele din acest an în evenimentele lor?

 - Am vorbit mult despre ceea ce se poartă, este rolul meu, ca wedding planner și florist de eveniment să prezint noutățile&posibilitățile. Însă, de reținut, dragi miri: cel mai mult se poartă să vă simțiți voi înșivă în raport cu nunta voastră! Să nu faceți lucruri ce nu vă reprezintă! Mulți furnizori au efectiv nevoie să prezinte noutăți în portfolii pe social media și vor încerca să vă convingă să faceți așa sau așa: daca voi simțiți că nu vi se potrivește o idee, o direcție, spuneți „Nu!”. Gândiți-vă că pozele rămân: peste 10 ani, vă va mai plăcea acel lucru, răsfoind prin amintiri? Dacă da, luați-l în calcul! Este exact ca în moda vestimentară: normal că sunt tendințe, dar nu trebuie să le adoptați dacă nu vi se potrivesc! Nimic nu „trebuie” neapărat la nuntă decât să vă respectați oaspeții, voi ca gazde de eveniment (căci asta sunteți), oferindu-vă vouă înșivă și lor cea mai frumoasă experiență colectivă posibilă în bugetul vostru!

- Cum vă mențineți la curent cu ultimele tendințe în designul de evenimente și floristică?

- Sunt o persoană creativă, căreia îi place să fie la curent cu noutățile în orice domeniu. Nu mă limitez doar la domeniul meu de activitate - organizarea și decorarea nunților. Așa îmi dau seama, de pildă, cât interes există în rândul celor sub 30 ani pentru sustenabilitate. Sau pentru rețelele social media, pentru interactivitate. Folosesc des Instagram, mai nou Threads, bineînțeles Facebook. Îi urmăresc pe cei mai buni wedding planneri din lume, pe cei mai buni decoratori, pe cei mai buni designeri florali. Urmăresc prezentări de modă,  filmele cele mai vizionate (de pilda succesul de box office „Barbie” a făcut aproape instantaneu din rozul aprins o culoare în tendințe peste tot, inclusiv la nunti). Merg des la expoziții, la spectacole, la evenimente sociale în Iași: îmi place să simt pulsul comunității unde activez, de unde vin, bineînțeles, și clienții mei. Notez idei ce se nasc pe loc, stimulate de toate acestea și aștept mirii potriviți, cărora să le propun ideile mele, dacă simt că li se vor potrivi.

-  Cum ați ales acest domeniu? Ce v-a atras? Care sunt cele mai mari bucurii? Dar provocări?

- Domeniul meu este despre a lucra pentru oameni, cu oameni, dintodeauna am fost potrivită pentru acest segment. Aparent, o mare parte din parcursul meu profesional anterior și studiile mele (Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, urmate de un master în Management) nu au de-a face cu domeniul meu actual, însă toate se leagă. Este despre simțire, despre comunicare, despre a te pune în locul celuilalt și în locul celorlalți (coordonez des echipe de furnizori diferiți), cu scopul final de a creiona un eveniment memorabil pentru cei ce m-au ales. Oamenii își pun nunta - un eveniment cu atâta încărcătură emoțională (pentru ei, pentru familiei și pentru cei apropiați) - în mâinile mele cumva, când mă aleg că wedding planner. Când sunt doar decorator&florist, alături de echipă cumva e mai ușor, dar tot există responsabilitatea ca totul să arate frumos. Apar și provocări ce țin de lucrul cu oamenii, de presiunea aceasta, de imprevizibilitatea unor factori, oricât de bine ai organiza tu agenda, cu toate am de-a face de zece ani. Da, zece ani se împlinesc pe 1 martie 2024 de la primul eveniment al meu&nostru (ca fondator al Magenta Events). Din acest motiv, am decis ca în acest an să fim prezenți înainte, în primul week-end din februarie, la cel mai mare târg de nunți din Iași. Va fi un an aniversar pentru mine&noi și, mai mult că oricând, îi voi răsplăti pe cei ce mă aleg&ne aleg cu lucruri&experiențe de care să își amintească, peste ani, cu bucurie. Căci, într-un cuvânt, despre asta este o nuntă: despre bucurie!

A consemnat Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Genul nu dictează capacitățile intelectuale și nu ar trebui să fie o barieră de care femeile să se lovească în alegerea unei cariere”
26/04/2024 17:53

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

„Bucuria de a vedea cum un proiect își găsește loc în sufletul și în viețile oamenilor mă motivează să mă implic cu dăruire în ceea ce fac”
26/04/2024 16:29

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

  „E doar o poveste faptul că suntem diferiți acasă față de mediul de business. Suntem aceleasi persoane, cu aceleași emoții, valori, credințe”
26/04/2024 15:48

- Cum faceti diferenta dintre psihoterapie si coaching in ceea ce priveste abordările si metodele utilizate? - Cred că cea mai bună metaforă este icebergul. Ceea ce se intamplă in coaching este varful ais ...

„Singura realitate este ziua de astăzi. Viitorul depinde de ce creezi tu, acum”
26/04/2024 15:40

Un şoc emoţional, un stres puternic sau pur simplu o supărare aparent minoră care nu e decat picătura care a umplut paharul şi indarjirea de a sta in cea stare, de a o permanentiza ca manifestare, pot fi ...

„ Afecțiunile pielii, mai ales cele cronice, trebuie controlate pe termen lung și de foarte multe ori pentru toată viața, ceea ce îi sperie pe pacienți”
26/04/2024 14:33

Afectiunile dermatologice sunt extrem de diverse si pot varia de la conditii usoare si temporare pană la probleme cronice si debilitante. În ciuda diversitătii lor, există cateva afectiuni care sunt in ...

„Noi, oamenii, avem trei vieți: viața cu sine, viața cu ceilalți și viața cu munca”
13/04/2024 11:48

În ritmul haotic al vietii moderne, grija de sine devine adesea o prioritate neglijată. Cu toate acestea, este esential să intelegem că a avea grijă de noi nu este un lux, ci o necesitate pentru o via ...

 „Sunt într-o continuă căutare a sensului a ceea ce fac, cum fac și de ce fac”
13/04/2024 10:18

- Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai intampinat ca femeie in domeniul consultantei strategice si organizationale? - (rade) O provocare a fost in primul rand faptul că eram femeie si ...

 „În sistemul meu de valori, definiția succesului este dată de familie”
23/03/2024 18:32

S-a remarcat ca antreprenor, ca si cadru didactic asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”din Iasi, dat si mentor. Zi de zi duce la bun sfarsit misiuni asumate multor roluri pe care le are. Nu ...

Detectivii juniori din Iași. O aventură în lumea criminalisticii
23/03/2024 17:10

În fiecare week-end, un grup de tineri entuziasti se intalnesc in inima Iasului, intr-un loc unde curiozitatea se impleteste cu stiinta aplicată. Ei sunt membri ai Clubului de Criminalistică, un proiect ...

„A îndrăzni să fii tu însuți în afara regulilor e cea mai frumoasă vindecare. În artă nu există nici reguli și nici limite!
23/03/2024 16:30

Art-terapia este o formă de terapie care utilizează procesele creative ale artei pentru a ajuta oamenii să isi exprime si să isi exploreze emotiile, gandurile si traumele. Oferă un spatiu sigur, in care in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei