„În 2024 se poartă culorile tari! Este momentul să îndrăzniți!”

1alina interviu

Dimensiune font:

| 23-03-2024 09:57

  În lumea fermecată a nunților, fiecare cuplu are nevoie de un ghid priceput care să transforme visul lor în realitate. Am avut privilegiul de a discuta cu Alina Alexandroaie, un wedding planner și un florist cu o vastă experiență, pentru a afla secretele din spatele organizării unor evenimente cu adevărat de neuitat.

- Care sunt culorile și paleta de culori recomandate pentru evenimentele din acest an?

- Dacă anii anteriori în design-ul floral de eveniment combinația alb-verde a fost alegerea celor mai mulți miri, anul 2024 vine cu noutăți. Se poartă culorile tari! Da, este momentul să îndrăzniți! Vor fi în continuare mirese ce vor alege culori mai light și mă gândesc în primul rand la Peach Fuzz, care este culoarea anului. Va fi folosită adesea în combinație cu alb și cu un verde sage. Dar vedetele anului în materie de design floral de eveniment vor fi culorile mai tari: vom vedea des Viva Magenta (culoarea anului trecut), roșu, roz puternic, portocaliu, galben solar, dar și verde smarald, albastru navy.

- Ce stiluri de design și aranjamente florale sunt populare în 2024 pentru diferite tipuri de evenimente?

- Întotdeauna ținem cont în design-ul unei nunți de locația unde are loc, de preferințele mirilor, de stilul de petrecere dorit, de zonele de interes pentru fotografii. Luăm în calcul și alte detalii, în măsură în care se potrivesc acestor coordonate preexistente. De pildă, la centerpiece-uri vedem o întoarcere înspre designul clasic olandez. Gândiți-vă la asimetrie, multe flori diferite ca înălțimi și ca texturi, contraste puternice de lumini şi umbre. Gândul mă duce și la folosirea alături de flori și a altor elemente vegetale - fructe, legume (struguri, piersici). Un mare accent se pune și pe conceptul de sustenabilitate.

 - Care sunt florile de sezon sau plantele care au devenit populare în designul evenimentelor?

- Se poartă florile naturale! În opinia mea și a multor mirese (din fericire pentru mine și pentru alți colegi de breaslă ce au păstrat această coordonata vie) - ele nu au încetat vreodată să se poarte. Fiindcă aminteam de Peach Fuzz - care e un fel de portocaliu deschis, stins - există deja o creștere pe bursa de flori a comenzilor în această nuanță. Vom vedea des David Austin Juliet (un trandafir englezesc de grădină minunat), amaryllis, ranunculus, eustoma Alissa, dar și daliile, hortensiile, bujorii. O revenire pe care eu o aștept de mult timp este cea a garoafelor: sunt atâtea culori spectaculoase disponibile! Le ador!

- Cum abordați conceptul de sustenabilitate în designul și aranjamentele florale pentru evenimente în acest an?

- Aminteam de ideea de sustenabilitate ca fiind o direcție actuală a design-ului de eveniment. Se leagă, în primul rând, de folosirea florilor naturale: planta în sine rămâne vie după tăierea florii, nu suferă în niciun fel, nu „moare”. Știu că îmi voi supăra unii colegi cu această afirmație, însă mi-o asum, e adevărul: pentru florile artificiale (de mătase) se folosește mult plastic. Apoi, vorbim despre conceptul „no foam” - fără burete (nu este întotdeauna posibil, depinde de design). O altă idee excelentă este aceea de a oferi, la final, florile folosite la decor invitaților pentru a ajunge să fie admirate și folosite cât mai mult timp.

- Care sunt materialele și texturile la modă pentru decorarea evenimentelor?

- Anul 2024 va fi despre a îndrăzni mai mult și la materiale&texturi. Gândiți-vă la o nuntă de genul celor ce au loc într-un palat italian vechi, un „palazzo”: fețe de masă din brocard cu model floral, texturi unice, veselă colorată, în contrast. Poate un ring de dans cu un material atipic sau într-o culoare inedită. Șervețele textile cu model în relief. Pe de altă parte, avem nunțile bohemian cu accente artistice: în zonele de fotografii puteți folosi covoare persane cu model floral paisley, canapele vintage, ca să fie un look ușor dezordonat, nu acea perfecțiune liniară. Se poartă și motivele celeste: lună, stele, constelații. Le puteți folosi la invitații, la detalii decorative și chiar la elementele textile, mai ales în zonele de photocorner.

- Cum vă adaptați designul și aranjamentele florale în funcție de locația evenimentului?

 - De la elementele preexistente și de la dorințele mirilor, pornim mereu în conturarea conceptului decorativ. Eu nu sunt de acord, de pildă, ca într-o sală clasică foarte elegantă să folosim pampas, de pildă (apropo, nu prea se mai poartă). Din start, dacă stilul preferat de design este un bohemian pur, trebuie aleasa altă sală; au bătrânii o vorbă – „Să nu fie că nuca în perete”. Ținem cont de cum arată spațiul sau spațiile unde se desfășoară momentele-cheie din desfășurătorul nunții. Nu vorbim doar despre spațiul petrecerii în sine, ci și despre cel unde are loc cununia civilă (cele în aer liber au luat amploare în ultimii an), cea religioasă, zona de cocktail de dinainte de petrecere, zonele instagramabile. Da, folosim des acest termen: fiecare nuntă în 2024 va fi vizibilă în social media, chiar dacă unii miri nu vor neapărat acest lucru. Vorbim despre invitați ce își vor face oricum poze, le vor publica în story-uri, în postări. Ca urmare, dorim să le oferim zone frumoase, personalizate, care să spună ceva aparte despre miri, despre stilul și tema generală a nunții. Foarte mult se poartă elementele de semnalistică luminoasa, cu led. Mă refer la zonele foto în care vedem flori, dar și genul acesta de elemente vizuale.

- Ce tehnologii sau elemente interactive adăugați în designul evenimentelor pentru a le face mai captivante și memorabile?

- Tot de prezența pe rețelele de social media se leagă, de pildă, o idee ce îmi place mult - un hashtag personalizat al nunții, pe care să îl folosească invitații în postări. De pildă, un joc de cuvinte pornind de la numele de familie al mirilor. Invitațiile digitale, website-urile dedicate evenimentului - acestea sunt deja lucruri uzuale pe care un wedding planner le folosește, dar și multe perechi ce-și organizează singure nunta. Mai este ceva nou ce îmi place mult: au apărut diferite forme Audio Guest Book, mesaje audio la evenimente, lăsate de invitați printr-un telefon retro, din acela cu receptor. Ele se înregistreză pe un stick sau link online. E faina ideea de aparent mix de tehnologii. Multe locații de nuntă din Iași oferă live cooking la eveniment: un proțap sau o zonă de burgeri unde invitații participa la show-ul culinar. Pentru nunțile de zi, relaxate, jocurile interactive sunt o idee frumoasă, ghidate sau nu de un maestru de ceremonii.

- Ce sfaturi aveți pentru clienții care doresc să integreze tendințele din acest an în evenimentele lor?

 - Am vorbit mult despre ceea ce se poartă, este rolul meu, ca wedding planner și florist de eveniment să prezint noutățile&posibilitățile. Însă, de reținut, dragi miri: cel mai mult se poartă să vă simțiți voi înșivă în raport cu nunta voastră! Să nu faceți lucruri ce nu vă reprezintă! Mulți furnizori au efectiv nevoie să prezinte noutăți în portfolii pe social media și vor încerca să vă convingă să faceți așa sau așa: daca voi simțiți că nu vi se potrivește o idee, o direcție, spuneți „Nu!”. Gândiți-vă că pozele rămân: peste 10 ani, vă va mai plăcea acel lucru, răsfoind prin amintiri? Dacă da, luați-l în calcul! Este exact ca în moda vestimentară: normal că sunt tendințe, dar nu trebuie să le adoptați dacă nu vi se potrivesc! Nimic nu „trebuie” neapărat la nuntă decât să vă respectați oaspeții, voi ca gazde de eveniment (căci asta sunteți), oferindu-vă vouă înșivă și lor cea mai frumoasă experiență colectivă posibilă în bugetul vostru!

- Cum vă mențineți la curent cu ultimele tendințe în designul de evenimente și floristică?

- Sunt o persoană creativă, căreia îi place să fie la curent cu noutățile în orice domeniu. Nu mă limitez doar la domeniul meu de activitate - organizarea și decorarea nunților. Așa îmi dau seama, de pildă, cât interes există în rândul celor sub 30 ani pentru sustenabilitate. Sau pentru rețelele social media, pentru interactivitate. Folosesc des Instagram, mai nou Threads, bineînțeles Facebook. Îi urmăresc pe cei mai buni wedding planneri din lume, pe cei mai buni decoratori, pe cei mai buni designeri florali. Urmăresc prezentări de modă,  filmele cele mai vizionate (de pilda succesul de box office „Barbie” a făcut aproape instantaneu din rozul aprins o culoare în tendințe peste tot, inclusiv la nunti). Merg des la expoziții, la spectacole, la evenimente sociale în Iași: îmi place să simt pulsul comunității unde activez, de unde vin, bineînțeles, și clienții mei. Notez idei ce se nasc pe loc, stimulate de toate acestea și aștept mirii potriviți, cărora să le propun ideile mele, dacă simt că li se vor potrivi.

-  Cum ați ales acest domeniu? Ce v-a atras? Care sunt cele mai mari bucurii? Dar provocări?

- Domeniul meu este despre a lucra pentru oameni, cu oameni, dintodeauna am fost potrivită pentru acest segment. Aparent, o mare parte din parcursul meu profesional anterior și studiile mele (Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, urmate de un master în Management) nu au de-a face cu domeniul meu actual, însă toate se leagă. Este despre simțire, despre comunicare, despre a te pune în locul celuilalt și în locul celorlalți (coordonez des echipe de furnizori diferiți), cu scopul final de a creiona un eveniment memorabil pentru cei ce m-au ales. Oamenii își pun nunta - un eveniment cu atâta încărcătură emoțională (pentru ei, pentru familiei și pentru cei apropiați) - în mâinile mele cumva, când mă aleg că wedding planner. Când sunt doar decorator&florist, alături de echipă cumva e mai ușor, dar tot există responsabilitatea ca totul să arate frumos. Apar și provocări ce țin de lucrul cu oamenii, de presiunea aceasta, de imprevizibilitatea unor factori, oricât de bine ai organiza tu agenda, cu toate am de-a face de zece ani. Da, zece ani se împlinesc pe 1 martie 2024 de la primul eveniment al meu&nostru (ca fondator al Magenta Events). Din acest motiv, am decis ca în acest an să fim prezenți înainte, în primul week-end din februarie, la cel mai mare târg de nunți din Iași. Va fi un an aniversar pentru mine&noi și, mai mult că oricând, îi voi răsplăti pe cei ce mă aleg&ne aleg cu lucruri&experiențe de care să își amintească, peste ani, cu bucurie. Căci, într-un cuvânt, despre asta este o nuntă: despre bucurie!

A consemnat Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:50

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
NeuroGrafica, arta care îți transfigurează viața
30/12/2024 07:59

Rusoaică, născută in Ucraina, Alina Sasu locuieste de peste 30 de ani in Romania, unde si-a intemeiat o familie si a fondat o scoală care ajută mii de oameni să-si schimbe viata. NeuroReforma, o scoală b ...

„Desenul NeuroGrafic nu este despre talent sau perfecțiune artistică. Este despre proces, despre cum te conectezi cu tine însuți prin desen”
22/12/2024 16:10

- Ce te-a determinat să imbini psihologia, coachingul si neurografica in practica ta? - Am fost mereu pasionată de intelegerea complexitătii umane – emotiile, gandurile si comportamentele noastre. Psi ...

„ Suntem o țară cu rădăcini adânci în mentalități conservatoare, unde femeile sunt adesea privite cu reticență în domenii considerate pentru bărbați”
07/12/2024 16:47

- Ce v-a inspirat să urmati o carieră in domeniul armelor, avand in vedere formarea dumneavoastră ca psiholog? - De cand eram in scoala generală si am descoperit biblioteca scolii, am aflat ce este psiholo ...

„Noi artiștii, avem nevoie de întâlniri cu oameni din toate mediile, altfel riscăm să avem o viziune extrem de îngustă asupra lumii în care trăim, să ne izolăm într-o bulă”
25/09/2024 18:48

Cand ne gandim la teatru, de multe ori ne limităm imaginar la scenele mari ale oraselor, la clădirile impozante ale scenelor nationale sau la publicul sofisticat care asistă la premiere. Dar teatrul, in esen ...

„Viitorul medicinii tradiționale chineze în România pare promițător, cu posibilități de integrare în sistemul de sănătate”
21/09/2024 10:04

- Cum a inceput călătoria dumneavoastră in domeniul medicinei traditionale chineze? Ce v-a atras initial către această formă de medicină? - Călătoria mea in medicina traditională chineză (MTC) a i ...

„Dacă spectatorii se recunosc în personajele pe care le jucăm și măcar pentru o secundă, cred că ne-am făcut treaba”
21/09/2024 09:44

Una dintre cele mai vechi forme de artă, teatrul are un impact profund asupra dezvoltării culturale si emotionale a oamenilor, in special asupra adolescentilor, care se află intr-o perioadă de formare a ide ...

„Un curs de cinematografie îi pregătește pe copii să devină oameni asumați”
21/09/2024 09:24

- Cum a apărut ideea de a organiza un curs de cinematografie dedicat copiilor? Ce v-a inspirat să creati acest program? - Încă de pe vremea cand fetita mea era mică si practica modellingul si avea di ...

  „Oamenii caută adesea să aibă experiențe inedite care să le ofere amintiri de neuitat”
21/09/2024 08:23

Romanii au avut o vară plină in acest an, date fiind cifrele companiilor de turism. Cele mai populare destinatii au fost Turcia, Grecia, Egipt, Bulgaria, dar si turismul intern, atat la mare, cat si la munte. ...

„E nevoie de crearea unei comunități care să mențină viu teatrul de animație și de păpuși”
21/09/2024 08:21

„V-ati intrebat vreodată cum se nasc marile capodopere ale literaturii, care ne fac să visăm, indiferent de varstă sau de istorie? 20K leghe sub mări este o aventură in laboratorul de creatie a ...

Top 8 tehnologii auto care vor revoluționa industria în viitorul apropiat
27/08/2024 10:34

Top 8 tehnologii auto care vor revolutiona industria in viitorul apropiat Industria auto se află intr-o perioadă de transformare rapidă, impulsionată de inovatii tehnologice care promit să schimbe radi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei