Ambalajele sustenabile în lumea fast food. Tendinte și exemple

image1 (4)

Dimensiune font:

| 03-02-2023 13:33

 

Sursă foto: qsrweb

 

Lumea fast food evoluează în ritm alert, iar una dintre preocupările majore ale industriei este impactul ambalajelor asupra mediului și a sănătății. 

Din fericire, tendința actuală este de a renunța la ambalajele nocive pentru mediu și de a adopta soluții sustenabile pentru mediu și pentru sănătatea clienților. 

Alimentele fierbinți, în contact cu anumite tipuri de materiale pot avea efecte nocive pe termen lung asupra sănătății și pot chiar afecta gustul sau calitatea preparatelor.

Pe măsură ce conștientizarea impactului negativ al ambalajelor care nu sunt biodegradabile asupra mediului a crescut, industria fast food a început să exploreze opțiuni mai durabile și mai eco-friendly.

Ambalajele sustenabile se referă la produse care sunt produse din materiale reciclabile sau biodegradabile și care au un impact minim asupra mediului. 

Acestea pot fi făcute din materiale precum hârtie, carton, lemn sau bioplastic, precum și din alte materiale biodegradabile precum amidonul din porumb.

Tendințe în materie de ambalaje în întreaga lume

Tendința către ambalaje sustenabile a început să se manifeste în lumea fast food în ultimii ani, în special în țările dezvoltate. 

Un exemplu este McDonald's, care a anunțat că va înlocui toate ambalajele de unică folosință cu alternative sustenabile până în 2025. De asemenea, Subway a anunțat că va folosi 100% ambalaje reciclabile până în 2025.

Un alt exemplu de tendință pozitivă în direcția ambalajelor sustenabile în lumea fast-food este Starbucks. Compania a anunțat că va utiliza în exclusivitate ambalaje din hârtie reciclabile pentru toate produsele sale, inclusiv pentru paharele de cafea. De asemenea, au lansat și o gamă de pahare din hârtie cu un strat interior din material biodegradabil.

Exemple de ambalaje pe care le poți utiliza în afacerea ta fast-food

Dacă ești deținătorul unui fast-food, iată înspre ce variante de ambalaje pentru fast food te poți îndrepta.

 

Pungi de hârtie rezistente la grăsimi pentru pui sau cartofi

Un exemplu de ambalaj sustenabil în lumea fast-food sunt pungile rezistente la grăsimi pentru produse precum pui sau cartofi prăjiți. Acestea sunt realizate din materiale biodegradabile sau reciclabile și reduc necesitatea de a folosi pungi de plastic suplimentare pentru a ține grăsimile la distanță. Așadar le oferi clienților tăi siguranță totală, cu toate că vorbim de un ambalaj din hârtie.

 

Colțar de hârtie rezistent la grăsimi pentru sandviș sau burgeri

Un alt exemplu de ambalaj sustenabil pe care îl poți utiliza în afacerea ta sunt colțarele rezistente la grăsimi pentru sandvișuri sau burgeri. Acestea sunt de asemenea realizate din materiale biodegradabile sau reciclabile și oferă o alternativă durabilă la folosirea pungilor de plastic convenționale. 

 

Farfurii de unică folosință din hârtie

O altă tendință în lumea fast-food  pe care merită să o abordezi și tu în afacera ta este utilizarea farfuriilor de unică folosință realizate din hârtie. 

Acestea oferă o alternativă mai sustenabilă la farfuriile de plastic convenționale și contribuie la reducerea cantității de deșeuri generate de industria fast food.

 

Tacâmuri de unică folosință

La fel ca farfuriile, tacâmurile de unică folosință realizate din lemen, fiind o altă tendință în lumea fast food. Acestea arată bine, sunt ușor de utilizat și contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului.

 

Suporți pentru pahare

Suporții pentru pahare ar trebui să fie de nelipsit din afacerea ta dacă le oferi clienților tăi băuturi calde. Acesta va va facilita transportul a mai multor pahare odată, fără a afecta mediul înconjurător. 

 

Așadar, tendința către ambalaje sustenabile în lumea fast-food este una pozitivă și se așteaptă ca aceasta să continue să se dezvolte în viitor. 

Avantajele pe termen lung ale acestor ambalaje, pentru afacera ta pe lângă sustenabilitate și siguranță este, inclusiv o imagine mai bună a brandului.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:15

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
 Cum sa-ti protejezi afacerea de atacuri si amenintari cibernetice?
26/03/2023 10:29

Dezvoltarea tehnologiei si a mediului online are avantajele sale, dar poate creste si riscul de escrocherii si amenintari la adresa securitatii unei firme. Un singur atac cibernetic poate afecta grav afacerea s ...

Cele mai ciudate (și inutile) studii economice
24/03/2023 13:54

Economisti celebri (unii laurati ai Nobelului, după cum vom vedea), au făcut cercetări extrem de serioase, utilizand modele matematice si econometrice sofisticate, pentru a răspunde unor intrebări banale, ...

 Produse naturale premium pentru porumbei, citește aici mai multe detalii
24/03/2023 11:00

Porumbeii voiajori, cei antrenati pentru domeniul curselor, trebuie să fie echipati si tratati corespunzător inainte si după o cursă. Crescătorii acestora stiu cel mai bine cum să-i facă să dea randamen ...

Ceaiul de ghimbir – o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate
24/03/2023 10:22

Ceaiul de ghimbir este o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate. Aceasta rădăcină aromată, care face parte din familia Zingiberaceae, a fost cultivată de mii de ani ...

4 aspecte la care trebuie să fii atent atunci când joci la cazinouri online
24/03/2023 09:22

      În ultimii ani, industria jocurilor de noroc si-a găsit o piată de desfacere foarte importantă in mediul online. Drept urmare, astăzi există o multime de cazinouri si jocur ...

 Ofertă imbatabilă de bestselleruri internaționale poti gasi in anticariatul Printre Cărți
21/03/2023 14:02

Pasiunea pentru lectură reprezintă refugiul si relaxarea multor persoane care evadează din spatiul limitat al cotidianului intr-o lume nouă, de fiecare dată altfel, care se imbogăteste cu fiecare pagină ...

 Rețete medievale pentru sporirea poftei de dragoste. Sfaturile sexuale ale Caterinei Sforza. Cum ajută grăsimea de mistreț
21/03/2023 10:33

  Caterina Sforza (1463-1509), una dintre cele mai celebre contese din Italia secolului al XV-lea a fost autorea unor lucrări preţioase pentru acele vremuri, care cuprindeau sfaturi şi reţete pentru b ...

Cine a decis pentru prima oară trecerea la ora de vară
20/03/2023 12:00

La sfarsitul săptămanii in noaptea de sambătă, 25 martie, spre duminică, 26 martie, Romania va trece la ora de vară. Ceasul se va da cu o oră inainte, iar ora 3:00 va deveni ora 4:00. Pentru că se schim ...

Măsuri suplimentare de protecție pentru animalele de companie din Spania
16/03/2023 15:46

Parlamentarii spanioli au adoptat schimbări radicale la legile naţionale privind bunăstarea animalelor prin care oferă animalelor de companie, considerate ''fiinţe conştiente'', o protecţie legală mai s ...

Hibiscus, planta care te ajută să slăbești
12/03/2023 12:40

Antioxidanţii din hibiscus deţin proprietăţi anti-obezitate care pot contribui la găsirea unor alternative alimentare la medicamentele actuale prescrise pentru ţinerea sub control a greutăţii corporale, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei