VIDEO Tot ce trebuie să faceți în caz de turbulențe în avion: De ce numărul lor va crește în următoarea perioadă
Dimensiune font:
Turbulențele sunt o sursă de neliniște pentru majoritatea pasagerilor, iar faptul că, de cele mai multe ori, sunt inofensive devine inutil când vine vorba de a-i calma pe oamenii panicați dintr-un avion care se zgâlțâie.
Aceste fenomene sunt adesea cauzate de vânt puternic, furtuni sau apropierea de munți. În momentul în care turbulențele apar, ele pot varia în intensitate și durată. Un exemplu deosebit de neplăcut de turbulențe a avut loc în decembrie 2015, când pasagerii unui zbor Air Canada de la Shanghai la Toronto au suportat 40 de minute de turbulențe, în timpul cărora 21 de persoane au fost rănite, conform CBC.
În ultima perioadă numărul tulburențelor în zbor s-a intesificat, iar în ultima săptămână au fost raportate o serie de cazuri.
Șase pasageri și șase membri ai echipajului au fost răniți duminică, în urma unor turbulențe la un zbor Qatar Airways de la Doha la Dublin, a anunțat aeroportul capitalei Irlandei într-un comunicat citat de AFP.
Zborul QR17 s-a confruntat cu turbulențe în timp ce se afla deasupra Turciei și a reușit să aterizeze „în siguranță" la Dublin cu puțin timp înainte de ora 13.00, a precizat aeroportul. Serviciile de urgență au așteptat aeronava pentru a acorda primul ajutor pasagerilor. „Echipa aeroportului din Dublin oferă asistență completă la sol pasagerilor și personalului companiei aeriene”, conform Sky News. Incidentul apare după tragedia de la începutul săptămânii când un Boeing 777, care zbura cu 211 pasageri şi 18 membri ai echipajului la bord, a trecut prin turbulenţe extreme şi bruşte la o altitudine de 11.000 de metri, când se afla deasupra Myanmarului, la zece ore după ce decolase de la Londra. Avionul s-a ridicat brusc şi apoi a plonjat de mai multe ori.
Un pasager britanic în vârstă de 73 de ani a murit, iar alte 104 persoane au fost rănite la bordul zborului Londra-Singapore. Dintre răniți, 20 sunt în stare gravă la terapie intensivă.
Frecvența turbulențelor va crește
Conform unui studiu publicat în jurnalul Geophysical Research Letters, se prognozează că frecvența turbulențelor la nivel global va crește între anii 2050 și 2080 din cauza schimbărilor climatice. Potrivit lui Paul Williams, profesor de științe atmosferice la University of Reading din Marea Britanie și autor principal al studiului, turbulențele devin mai puternice la nivel mondial și la altitudini diverse, iar această problemă va deveni mai gravă odată cu schimbările climatice.
Este important să înțelegem că turbulențele nu pun în pericol siguranța aeronavei. Avioanele sunt proiectate pentru a rezista la o cantitate semnificativă de turbulențe, conform explicării lui Patrick Smith, cunoscut și ca omul din spatele Ask the Pilot și autorul cărții „Cockpit Confidential”.
În plus, există cercetări și teste în desfășurare în industria aviatică pentru a dezvolta tehnologii care să reducă sau să elimine complet turbulențele. Unele dintre aceste tehnologii implică utilizarea laserelor ultraviolete care emit pulsații în aer.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau