Complexul lagunar Razim – Sinoe
Dimensiune font:
Geneza Complexului lagunar Razim – Sinoe de peste 1.000 de ani a avut la baza influenta Deltei Dunarii care a transportat aici o serie de depuneri sub forma de aluviuni, pe de o parte, cat si migrarea curentilor litorali spre est. Acest proces derulat in timp, a avut drept rezultat sub actiunea marcanta a marii, formarea tarmul vechiului Golf Halmyris si au creat conditii favorabile formarii unor alte tarmuri care au inchis Complexul lagunar Razim – Sinoe.
Descriere Complexul lagunar Razim – Sinoe
Ca si particularitate importanta a acestui complex specificam faptul ca acesta este declarat Arie de Protectie Speciala Avifaunistica.
Complexul lagunar Razim – Sinoe are in componenta sa: Lacul Razim amplasat intre Peninsula Dunavat, Lacul Sinoe, Marea Neagra, Depresiunea Dranov si Podisul Dobrogei, avand o suprafata de aproximativ 70.500 hectare, respectiv; Lacul Sinoe amplasat intre Grindul Lupilor, Marea Neagra si Podisul Dobrogei, avand o suprafata de aproximativ 15.500 ha; si lacurile Golovita, Zmeica, Babadag, Nuntasi si Tuzla.
Pe raza complexului lagunar se regasesc si unele insule dintre care amintim: Insula Popina si Insula Bisericuta.
La Complexul lagunar Razim – Sinoe turistii pot ajunge pe DN 22 pe relatia Orasul Constanta – Localitate Mihai Viteazu. Odata ajunsi in zona turistii mai pot vizita si vestigiile arheologice Argamum, Histria si Enisala pentru parcurgerea unei file de istorie.
Datorita particularitatilor sale a faunei si florei foarte diversificata prezenta aici impreuna cu pitorescul peisajelor aproape de poveste, se poate afirma ca acest complex reprezinta unul din principalele puncte de atractie turistica din zona.
Sursa: turismland.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau