Mancărurile care contin carne si fructe sunt mai apreciate, asa cum este puiul cu gutui. Ingrediente 4 buc pulpe inferioare de pui (pot fi si pulpe superioare, intregi sau piept de pui tăiat cuburi, etc. aprox. 1 kg gutui cantărite după ce au fost curătate 50 ml de ulei 50 g unt 2+1 linguri de zahăr (2 caramelizate si 1 presărată peste gutui) 150 ml vin alb 2 linguri de făină sare, piper, cimbrisor/cimbru după gust Mod de preparare Puneti untul si uleiul la incins intr-o tigaie incăpătoare. Rumeniti timp de cateva minute carnea de pui, doar pană prinde ...
Karlos Arguinano, un bucătar foarte cunoscut in Spania, a gătit sarmale in cardul emisiunii sale. Chef-ul a spus că reteta i-a fost impărtăsită de doi romani care sunt stabiliti in Spania. La final, el a concluzionat că mancarea romanească este gustoasă, dar destul de greu de preparat. Preparatele romanesti, gustoase, dar greu de conceput „Vom face astăzi o retetă romanească. Este un fel de mancare interesant cel de azi. Foarte interesant. Un fel de mancare romanesc. E foarte greu de făcut, arată foarte bine si o să aibă un gust foarte bun cand e gata. Nimic scump, de ...
Ostropelul de pui este o mancare delicioasă, usoară, de vară. Se folosesc pulpe de pui. Ingrediente: * 1 kg pulpe de pui cu piele si os (sau mix cu pulpe dezosate) * 1 ceapa medie * 1 capatana de usturoi * 2-3 linguri de ulei * sare, piper * 100 ml vin alb sec * 400 g rosii in conserva sau 600 g rosii proaspete de vara * patrunjel verde tocat Mod de preparare Se poate folosi chiar si un pui intreg transat in piese mai mici: pulpe, aripi, piept, spate. Sau doar pulpe cu os si piele sau dezosate. Pulpele de pui se pun la prăjit. După ce s-au rumenit adăugam ceapa, ustu ...
Dublarea preţului ouălor in Franţa, din cauza exploziei preţurilor la nutreţ şi energie precum şi a lipsei livrărilor ca urmare a gripei aviare, a determinat unele companii alimentare să işi reducă producţia sau să schimbe reţetele, au declarat mai mulţi producători de ouă intervievaţi de Reuters. Atat Uniunea Europeană cat şi SUA s-au confruntat in acest an cu una din cele mai grave crize de gripă aviară din istorie, astfel că zeci de milioane de păsări din ambele regiuni au trebuit să fie sacrificate. Pe cale de consecinţă, producţia de ouă, care a urcat pană ...
Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obiceiul ca iubitii să asundă in aluat inele de logodnă. Ingrediente * 240 gr de făină 1 * 125 grame de lapte la temperatura camerei * 1 ou * 4 gr de drojdie de bere * 40 gr miere * 200 ml smantană proaspătă * lapte suplimentar după gust * 1 gălbenus * 1 făină suplimentară după gust Mod de preparare: Puneti laptele intr-un castron cu miere si drojdie, făina, a ...
• 500 g făină • 250 ml lapte • 50 g unt topit • 40 g zahăr • 10 g drojdie uscată • 2 ouă • 1 gălbenus • 1 lingură esentă de vanilie • coajă de la o lămaie • putină sare Aluatul pentru gogosile super pufoase nu este o mare filosofie.. Important e sa aveti un aluat moale in care sa puneti suficiente oua si neaparat lapte. Zaharul se pune in cantitate mica din mai multe motive. In primul rand pentru ca zaharul se arde in timpul prajirii gogosilor. Apoi, cu cat punem mai mult zahar in aluat, cu atat aceasta va creste ...
Bucătăria bulgărească este foarte apreciată, preparatele sunt delicioase. Banitsa Este o plăcintă traditională făcut cu aluat de patiserie, branză si ouă bătut, totul pus la cuptor pană cand capătă o crustă auriu si extrem de crocantă. Extrem de delicioasă, contine multe calorii. Tarator O supă rece, una dintre favoritele bulgarilor, in special pe perioada verii. De obicei, se serveste la felul intai si este făcută din castraveti proaspeti, usturoi, iaurt, mărar, condimente, otet si zeamă de lămaie. Foarte gustoasă si răcoroasă. Meshana Skara Es ...
Cand ne gandim la ciocolată, chiar şi la cea cu lapte, de cele mai multe ori ne vin in minte sortimentele inchise la culoare, obţinute din praf de cacao, dulci, cu gust specific, prezente pe piaţă din abundenţă, in diverse forme şi compoziţii şi care ne lasă gura apă. Însă, această zi aduce in prim-plan o varietate de ciocolată de multe ori trecută cu vederea, dar la fel de gustoasă: ciocolata albă. Pentru că astăzi este celebrată Ziua ciocolatei albe (#WhiteChocolateDay), ocazia perfectă pentru a afla mai multe despre originile acestui desert delicios. Ciocolata a ...
Dacă te uiti pe o carte veche de bucate din Italia, vei constata că nu găsesti nicăieri retete pentru Tiramisu. De ce? Pentru că această delicatesă a fost preparată pentru prima oară in anii 60, cand mai multe lucruri inventate de italieni au marcat irevocabil omenirea. Asa cum se intamplă peste tot, multe regiuni din Italia isi dispută paternitatea specialitătii de cofetărie care a devenit emblematică in doar cateva decenii. Cea mai plauzibilă poveste a tiramisu-ului este că s-a născut in orasul Treviso, regiunea Veneto.shutterstock_370940129 Povestea spune că desertul s-a ...
In Spania, alunele Tiger se numesc chufa. Sunt folosite ca ingredient principal in lapte vegetal, o bautura pe care localnicii o numesc horchata de chufa. Horchata de chufa este o bautura rece si racoritoare, de care multi se bucura in timpul lunilor de vara. Aceste alune sunt cultivate si in America de Nord si de Sud, unde sunt adesea folosite in hrana animalelor. Recent, au inceput sa castige popularitate in lumea occidentala ca aliment sanatos. Alunele Tiger, unul dintre cele mai tari superalimente de pe piata, nu sunt de fapt, alune/nuci. Aceste mici globulete sifonate, de marimea unei ...
Pavlova - tort/prajitura de bezea (meringue), care poarta numele balerinei rusoaice Anna Pavlova, foarte populara in Australia si Noua Zeelanda in anii `20. Exista peste 670 de retete diferite de pavlova, insa reteta de baza se refera la un blat de bezea servit cu fructe si frisca. Ce e diferit de bezeaua clasica este faptul ca se adauga in compozitia de albus intarit cu zahar si putin otet si amidon, iar ce rezulta se coace astfel incat sa fie crocant la exterior, dar pufos si putin umed inauntru, cam ca o “marshmallow” tare. Fructele cele mai potrivite pentru pavlova sunt zmeura, ...
Tanjesti după ceva dulce? Încercati cartofi dulci cu scortisoară! Acest combo clasic satisface cu sigurantă pofta voastră pentru gustări dulci. Această retetă este deosebit de potrivită pentru persoanele care au nevoie de a stabiliza nivelul de zahăr din sange, lucru asigurat de scortisoară. Retetă de cartofi prăjiti cu scortisoară. De ce o să avem nevoie? • 1 cartof dulce feliat in felii foarte subtiri • 1/2 lingurită de zahăr brun • 1/2 lingurită de scortisoară • unt topit Cum preparăm cartofii prăjiti pai cu scortisoară? • Î ...
Specialistul in nutritie Cristian Mărgărit a vorbit astăzi, la Super Neatza cu Răzvan si Dani, despre cat de sănătoasă este combinatia de branză cu rosii, preferată de romani. Acesta a explicat că este recomandat să facem această combinatie de alimente doar ocazional. O idee excelentă ar fi să punem pe langă branză si rosii si alte ingrediente cum ar fi rucola, măsline sau plante aromatice. Acestea sunt bune pentru că au magneziu. Totusi, la branză trebuie să avem foarte mare grijă dacă nu vrem să ne ingrăsăm. "Vorbim despre combinatia romanească traditională ...
Castravetii au din belsug vitamine importante pentru sanatate, cum sunt vitaminele B, C si E. De asemenea, contin calciu, zinc si magneziu, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji ca risti o anemie severa dupa o astfel de dieta. Dimpotriva, aceste vitamine si minerale iti vor imbunatati starea de sanatate. Corpul va fi curatat de toxine, metabolismul va fi accelelerat iar digestia imbunatatita. Castravetele e si un bun diuretic, asa ca va contribui si la pierderea apei in exces. Este una dintre legumele folosite frecvent in diete de detoxifiere, in special indicat pentru pentru persoanele care o ...
Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iată care sunt alimentele fermentate pe care ar trebui să le consumăm pentru a avea un sistem digestiv mai sănătos: Iaurtul Fermentatia face acest tip de lactate mai usor de digerat chiar si pentru cei cu intolerantă la lactoză. Asigurati-vă că iaurtul contine culturi vii si active. Varza murată Tinută la sare timp de cateva săptămani, varza fermentează incet. Bacteriile d ...
Un tip de branză proaspătă bulgărească din lapte de capră a caştigat premiul cel mare in cadrul ediţiei de anul acesta a Great Taste Awards, cel mai important sistem de acreditare pentru alimente şi băuturi promovat de Guild of Fine Food, o publicaţie britanică specializată in produse gourmet. Această realizare a fost raportată de compania bulgară din domeniul alimentar Harmonica, creatoarea acestui produs. Branza proaspătă din lapte de capră Harmonica a caştigat trei stele ("Exquisite"), care reprezintă cea mai inaltă clasificare menită să recunoasc ...
Consumul de carne si de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este si o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului. Dar adevărul este că, la fel ca orice alt aliment si oricat de sănătos ar fi, trebuie consumat cu moderatie, de 2 sau 3 ori pe săptămană. Întelegem prin dietă echilibrată o dietă care contine toate alimentele necesare pentru a obtine o stare optimă de nutritie. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să: - furnizăm suficiente calorii pentru desf ...
Atunci cand faci o retetă de clătite poti intampina tot felul de probleme. Pentru a avea clătite pufoase si fragede este bine să cunosti un secret. Ingrediente: * sase ouă * 300 mililitri lapte rece * 300 mililitri apă minerală carbogazoasă, cantitatea de apă poate fi suplimentată dacă aluatul este prea gros la sfarsit * 300 grame de făină * 100 grame de unt topit, previne lipirea clătitelor de tigaie * trei plicuri zahăr vanilinat * trei linguri de zahăr tos * un praf de sare * o lingurită de smantană cu 24% grăsime, ingredientul secret care face diferenta i ...