Care este ingredientul secret al gospodinelor atunci cand vine vorba despre murături? Cum să-ti ias crocante si gustoase? Trebuie să pui ceva anume in apă si să le prepari cu grijă. Care sunt pasii la care trebuie să fii mai atent? Retetă pentru murături. Cum să-ti iasă crocante? Murăturile se pun de obicei la inceputul toamnei, atunci cand legumele si fructele sunt in plin sezon. Cu toate astea, ultimul tren e si in noiembrie, cand le poti pune la saramură si te poti bucura totusi de o garnitură delicioasă in jurul sărbătorilor de iarnă. Desi pare foarte usor, pentru că ...
Pui mănăstiresc cu smantană si ciuperci este o reteta traditională care va incanta pe oricine de la masă. Ingrediente - 1 kg carne de pui - 400 gr ciuperci de pădure (gălbiori) - 2 cepe - 3 cătei usturoi - 120 ml vin alb sec - 300 ml smantană - 1 lingură cu varf făină albă - 1/2 legătură pătrunjel - o legătură de mărar - 4 linguri de ulei - sare, piper Pentru condimentarea cărnii de pui - 1 lingurită rasă piper negru - 1 lingurită rasă sare - 1 lingurită cu varf boia dulce - 1 lingurită cimbru uscat Se poate folosi orice fel de carne de pui. Pasul 1 ...
Budinca din quinoa cu lapte din migdale, scortisoară si afine este un desert delicios, foarte bun in post. Se fierb 100 gr quinoa in 300 ml apă. După ce a absorbit toată apa, se adaugă 300 ml lapte din migdale . Se lasă la fiert pană absoarbe si laptele. Cand este aproape gata, se adaugă coaja de lămaie rasă. După ce am inchis focul, se adaugă o lingură de miere si se amestecă. Gemul de afine: se pun afinele intr-o tigaie antiaderentă la foc mic si după ce se inmoaie, se zdrobesc cu furculita. Ulterior se adaugă 1-2 lingurite de seminte de chia, se amesteca si se lasă la fo ...
Lava cake este una dintre prăjiturile preferate de foarte multi oameni. Iată si reteta perfectă: INGREDIENTE ▢160 g ciocolata amaruie ▢75 g unt ▢70 g zahar pudra ▢30 g faina ▢2 oua ▢2 galbenusuri ▢1 esenta de vanilie ▢putina sare MOD DE PREPARARE Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de lava cake il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta pe ...
Ai nevoie de: felii de paine prosciutto feliat mozzarella rucola ulei de măsline usturoi pătrunjel sare, piper Unge feliile de paine pe o singură parte cu uleiul de măsline si pune-le la prăjit intr-o tigaie incinsă 1-2 minute, pană se rumenesc usor. Feliile se pun apoi cu partea prăjită intr-o tavă cu hartie de copt, iar pe partea „albă” presari un pic de usturoi pisat, pui o felie de prosciutto, una de mozzarella, iar peste, un pic de pătrunjel tocat, sare si piper. Feliile se bagă in cuptorul incălzit in prealabil si se lasă 3-4 minute, pană se t ...
Cafeaua espresso este o băutură concentrată preparată prin forţarea apei fierbinti sub presiune prin cafeaua măcinată fin. Timpul de curgere normal al unei cafele espresso este de 30-40 de secunde pentru 100 ml. Comparativ cu alte metode de preparare a cafelei, espresso are adesea o consistenţă mai groasa, o concentraţie mai mare de solide dizolvate, şi crema (spuma). Ca rezultat al procesului de preparare sub presiune, toate aromele şi substanţele chimice dintr-o ceaşcă de cafea tipica sunt foarte concentrate. Din acest motiv, espresso este baza pentru alte bă ...
Expertii in animale au avertizat in permanentă că n-ar trebui, niciodată, să le dăm ciocolată cainilor si pisicilor, deoarece este un aliment interzis pentru aceste specii. Dar de ce? Motivul este teobromina, o componentă a arborelui de cacao, un alcaloid cu gust amar care, in ciuda numelui său, nu contine brom, dar provine din rădăcinile grecesti theo care inseamnă zeu si broma, care este mancare, deci este „mancarea zeilor”. Această substantă face parte din compozitia chimică a ciocolatei, care poate fi diluată in apă. Se prezintă ca o pulbere albă cu gust ama ...
Crema vinete lumina este un sos delicat si gustos, perfect pentru buschette, crutoane, paste, dar si carne. Folositi aromele preferate: pătrunjel, oregano, mentă sau busuioc, orice doriti. Puteti folosi si iute pentru un gust picant si puternic. Oferă doar 35 de calorii, deoarece legumele sunt fierte. Preparatul obtinut va fi cremos si rafinat, fără a vă afecta silueta. Ingrediente vinete, ulei de măsline extra virgin, sare, piper măcinat si alte arome după preferintă. Modul de preparare Clătiti cu atentie vinetele, curătati-le de coaja. Tăiati-le in cuburi, indepăr ...
Mancărurile care contin carne si fructe sunt mai apreciate, asa cum este puiul cu gutui. Ingrediente 4 buc pulpe inferioare de pui (pot fi si pulpe superioare, intregi sau piept de pui tăiat cuburi, etc. aprox. 1 kg gutui cantărite după ce au fost curătate 50 ml de ulei 50 g unt 2+1 linguri de zahăr (2 caramelizate si 1 presărată peste gutui) 150 ml vin alb 2 linguri de făină sare, piper, cimbrisor/cimbru după gust Mod de preparare Puneti untul si uleiul la incins intr-o tigaie incăpătoare. Rumeniti timp de cateva minute carnea de pui, doar pană prinde ...
Ostropelul de pui este o mancare delicioasă, usoară, de vară. Se folosesc pulpe de pui. Ingrediente: * 1 kg pulpe de pui cu piele si os (sau mix cu pulpe dezosate) * 1 ceapa medie * 1 capatana de usturoi * 2-3 linguri de ulei * sare, piper * 100 ml vin alb sec * 400 g rosii in conserva sau 600 g rosii proaspete de vara * patrunjel verde tocat Mod de preparare Se poate folosi chiar si un pui intreg transat in piese mai mici: pulpe, aripi, piept, spate. Sau doar pulpe cu os si piele sau dezosate. Pulpele de pui se pun la prăjit. După ce s-au rumenit adăugam ceapa, ustu ...
Dublarea preţului ouălor in Franţa, din cauza exploziei preţurilor la nutreţ şi energie precum şi a lipsei livrărilor ca urmare a gripei aviare, a determinat unele companii alimentare să işi reducă producţia sau să schimbe reţetele, au declarat mai mulţi producători de ouă intervievaţi de Reuters. Atat Uniunea Europeană cat şi SUA s-au confruntat in acest an cu una din cele mai grave crize de gripă aviară din istorie, astfel că zeci de milioane de păsări din ambele regiuni au trebuit să fie sacrificate. Pe cale de consecinţă, producţia de ouă, care a urcat pană ...
Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obiceiul ca iubitii să asundă in aluat inele de logodnă. Ingrediente * 240 gr de făină 1 * 125 grame de lapte la temperatura camerei * 1 ou * 4 gr de drojdie de bere * 40 gr miere * 200 ml smantană proaspătă * lapte suplimentar după gust * 1 gălbenus * 1 făină suplimentară după gust Mod de preparare: Puneti laptele intr-un castron cu miere si drojdie, făina, a ...
Bucătăria bulgărească este foarte apreciată, preparatele sunt delicioase. Banitsa Este o plăcintă traditională făcut cu aluat de patiserie, branză si ouă bătut, totul pus la cuptor pană cand capătă o crustă auriu si extrem de crocantă. Extrem de delicioasă, contine multe calorii. Tarator O supă rece, una dintre favoritele bulgarilor, in special pe perioada verii. De obicei, se serveste la felul intai si este făcută din castraveti proaspeti, usturoi, iaurt, mărar, condimente, otet si zeamă de lămaie. Foarte gustoasă si răcoroasă. Meshana Skara Es ...
Cand ne gandim la ciocolată, chiar şi la cea cu lapte, de cele mai multe ori ne vin in minte sortimentele inchise la culoare, obţinute din praf de cacao, dulci, cu gust specific, prezente pe piaţă din abundenţă, in diverse forme şi compoziţii şi care ne lasă gura apă. Însă, această zi aduce in prim-plan o varietate de ciocolată de multe ori trecută cu vederea, dar la fel de gustoasă: ciocolata albă. Pentru că astăzi este celebrată Ziua ciocolatei albe (#WhiteChocolateDay), ocazia perfectă pentru a afla mai multe despre originile acestui desert delicios. Ciocolata a ...
Dacă te uiti pe o carte veche de bucate din Italia, vei constata că nu găsesti nicăieri retete pentru Tiramisu. De ce? Pentru că această delicatesă a fost preparată pentru prima oară in anii 60, cand mai multe lucruri inventate de italieni au marcat irevocabil omenirea. Asa cum se intamplă peste tot, multe regiuni din Italia isi dispută paternitatea specialitătii de cofetărie care a devenit emblematică in doar cateva decenii. Cea mai plauzibilă poveste a tiramisu-ului este că s-a născut in orasul Treviso, regiunea Veneto.shutterstock_370940129 Povestea spune că desertul s-a ...
In Spania, alunele Tiger se numesc chufa. Sunt folosite ca ingredient principal in lapte vegetal, o bautura pe care localnicii o numesc horchata de chufa. Horchata de chufa este o bautura rece si racoritoare, de care multi se bucura in timpul lunilor de vara. Aceste alune sunt cultivate si in America de Nord si de Sud, unde sunt adesea folosite in hrana animalelor. Recent, au inceput sa castige popularitate in lumea occidentala ca aliment sanatos. Alunele Tiger, unul dintre cele mai tari superalimente de pe piata, nu sunt de fapt, alune/nuci. Aceste mici globulete sifonate, de marimea unei ...
Pavlova - tort/prajitura de bezea (meringue), care poarta numele balerinei rusoaice Anna Pavlova, foarte populara in Australia si Noua Zeelanda in anii `20. Exista peste 670 de retete diferite de pavlova, insa reteta de baza se refera la un blat de bezea servit cu fructe si frisca. Ce e diferit de bezeaua clasica este faptul ca se adauga in compozitia de albus intarit cu zahar si putin otet si amidon, iar ce rezulta se coace astfel incat sa fie crocant la exterior, dar pufos si putin umed inauntru, cam ca o “marshmallow” tare. Fructele cele mai potrivite pentru pavlova sunt zmeura, ...
Tanjesti după ceva dulce? Încercati cartofi dulci cu scortisoară! Acest combo clasic satisface cu sigurantă pofta voastră pentru gustări dulci. Această retetă este deosebit de potrivită pentru persoanele care au nevoie de a stabiliza nivelul de zahăr din sange, lucru asigurat de scortisoară. Retetă de cartofi prăjiti cu scortisoară. De ce o să avem nevoie? • 1 cartof dulce feliat in felii foarte subtiri • 1/2 lingurită de zahăr brun • 1/2 lingurită de scortisoară • unt topit Cum preparăm cartofii prăjiti pai cu scortisoară? • Î ...