Cinci alimente albesc dinții în mod natural și îți aduc un aport mare de vitamine
Dimensiune font:
Mâncând mai des 5 alimente naturale, vei atinge un obiectiv dublu. În primul rând, vei avea dinții mai albi, în mod natural, fără a utiliza preparate comerciale sau de curățare profesională. În al doilea rând, vei beneficia de vitamine și alți nutrienți valoroși, care se găsesc în aceste alimente. Află care sunt cele cinci alimente pe care trebuie să le consumi.
1. Ananas. Suprafața smalțului dentar este acoperită cu placă organică, ca un fel de peliculă. Deși smalțul în sine protejează bine dinții, absoarbe cu ușurință pigmenții alimentari, ceea ce duce în cele din urmă la decolorare. Petele rezultate sunt un teren de reproducere excelent pentru bacteriile dăunătoare. Ananasul conține enzima proteolitică bromelaină, care descompune proteinele și, prin urmare, dizolvă orice placă care s-a format
2. Pepeni verzi. Aceștia sunt bogați în acid malic. În plus, textura lor fibroasă, ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți.
3. Căpșuni. Consumul regulat al acestor fructe proaspete contribuie activ la refacerea dinților albi. Căpșunile conțin acid malic, care poate îndepărta petele de pe smalțul dinților. Zdrobiți o căpșună coaptă și aplicați-i pasta pe dinți pentru câteva minute. Apoi spălați reziduurile, periați cu pastă de dinți ca de obicei și folosiți ață dentară specială, pentru a elimina semințele blocate între dinți.
4. Lapte. Consumul de lapte poate ajuta și la îngălbenirea mai rapidă a dinților. Conține acid lactic, care are proprietăți de albire. În plus, provoacă o creștere a producției de salivă, care spăla petele.
Laptele conține cazeină proteică, care poate combate petele. De asemenea, este bogat în fosfați de calciu, utili în repararea smalțului deteriorat și prevenirea formării plăcii, inclusiv a taninurilor.
5. Mere. Consumul de fructe ajută la creșterea producției de salivă, îngreunând formarea petelor pe dinți.Ele dizolvă orice bacterie care poate decolora dinții sau poate provoca respirația urât mirositoare. Utilizarea lor regulată crește semnificativ eficacitatea periajului obișnuit al dinților.
Pentru a avea dinți albi, este necesar să limitezi contactul smalțului dentar cu substanțe care îi pot schimba culoarea.
Ce alimente și factori poate afecta negativ starea dinților?
Unele boli. Uneori, decolorarea dinților nu este rezultatul unei igiene bucale proaste, ci al anumitor boli. Ele interferează cu dezvoltarea normală a smalțului dinților, ceea ce duce la o schimbare a culorii. În acest caz, este imperativ să mergi la medic.
Igiena precară. Îngrijirea cavității bucale este o parte importantă a procedurilor zilnice de igienă. Pentru cei care o neglijează, îngălbenirea dinților este aproape inevitabilă. Dacă nu cureți în mod regulat dinții și nu folosești ață dentară, acest lucru poate duce la apariția plăcii și a petelor inestetice.
Medicamentele. Deși poate părea ciudat, unele medicamente, în special antibioticele, pot decolora dinții. Acestea afectează adesea formarea smalțului, în special la copiii sub 8 ani.
Mediu înconjurător. Dinții se pot îngălbeni din cauza lipsei de fluor. În acest caz, soluția va fi achiziționarea unei paste de dinți potrivite.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau