Calatorii nebunesti din era moderna

default

Dimensiune font:

| 22-11-2012 00:00

Calatorii nebunesti din era moderna

Cei mai multi oameni sunt multumiti sa isi petreaca vietile urmarind si atingand teluri modeste, dar realiste. Tintesc spre o cariera de succes, spre o relatie de cuplu fericita si, de ce nu, chiar spre un trup frumos modelat. Si mai sunt acei oameni care isi regleaza tirul spre tinte mai indepartate. Este vorba despre temerari ultramaratonisti, oameni care nu merg pur si simplu ci o fac in jurul lumii; oameni care nu inoata un bazin, ci un ocean; oameni care vor totul si nu doar ceva. Ce ii mana pe ei in stabilirea si indeplinirea unor asemenea misiuni? Poate o ambitie interioara de a fi cei mai buni, poate o anumita forma de nebunie, sau poate se nasc tocmai pentru ca specia umana sa se poata mandri spunand “am fost...” si “am facut...”

 

Pe jos, in jurul lumii

Orice om are un vis. Unii viseaza sa castige la loterie, iar altii sa aiba o familie mare. Pentru Harry Lee "Soimul" McGinnis, un senior in varsta de 81 de ani, visul cel mare este sa mearga pe jos in jurul lumii. Si-a inceput aventura in 1983, acoperind pana in prezent, o distanta de 130.000 de kilometri, prin 66 de tari. Barbatul planuieste sa mearga in jurul Pamantului, pe toate cele sapte continente inaintea implinirii varstei de 83 de ani, in 2010. Dupa aceasta, are de gand sa se aseze la casa lui si sa scrie o carte despre experienta avuta.

 

Marsul pentru Pace

 

Este vorba despre marsul de 30 de ani al lui Mildred Norman, o alta persoana care a mers extrem de mult. Femeia nu a acoperit nici pe departe atata teren cat McGinnis, ci "numai" 40.000 de kilometri, si avea undeva in jurul a 70 de ani atunci cand a murit, asadar nu primeste nici premiul pentru "cel mai varstnic maratonist mondial". Insa, Mildred a mers timp de aproape 30 de ani si aceasta doar in numele pacii. Avand in vedere numarul de razboaie declansate in chiar timpul periplului ei, se poate spune, din pacate, ca initiativa sa a fost in van.

 



Inot prin Canalul Manecii

Sa inoti de la un capat la celalalt al Canalului Manecii, lung de aproape 32 de kilometri, nu mai inseamna mare lucru in ziua de astazi. A fost o realizare uluitoare atunci cand capitanul Matthew Webb a strabatut pentru prima oara canalul, in secolul al nouasprezecelea, dar aceasta performanta a fost deja realizata de sute de oameni pana astazi. Asadar, oricine doreste sa iasa din multime, trebuie sa faca ceva extrem. Ceea ce s-a si intamplat in cazul lui Alison Streeter, supranumita Regina Canalului Manecii, care s-a avantat in apele canalului pe cand avea numai 18 ani. A atras atentia oamenilor atunci cand a inotat dus-intors si pe a intregii lumi dupa ce a inotat dus-intors-dus, devenind prima femeie din lume care a facut vreodata acest lucru si acoperind in total, inot, o distanta de 96 de kilometri inainte de a se retrage pe uscat. In plus, a inotat de-a lungul vietii prin Canalul Manecii, de la cap la cap, de 43 de ori. Notabil, Kevin Murphy, Regele Canalului Manecii, a facut-o de "numai" 34 de ori.

 



Traversarea Atlanticului (aproximativ) fara barca

Regina Canalului Manecii este impresionanta, dar este necesar ceva mai mult decat are ea pentru a traversa un intreg ocean. Benoit Lecomte a facut fix acest lucru in 1998, devenind primul om din lume care a traversat inot Oceanul Atlantic, fara ajutorul unei placi plutitoare. A beneficiat, desigur, de o barca, ce alunga rechinii prin emisia unui camp electromagnetic, si in care se odihnea pe timp de noapte. Dar, de vreme ce omul a inotat timp de cel putin sase ore zilnic, pentru mai mult de 70 de zile, merita macar putin din admiratia noastra. Totusi, se pare ca cei 6.000 de kilometri nu l-au extenuat, pentru ca isi face planuri deja sa traverseze si Oceanul Pacific.

 



Mers in viteza pe Traseul Apalas

Mii de oameni s-au catarat pe Traseul Apalas, lung de 3.200 de kilometri, asadar parcurgerea lui, pur si simplu, nu se incadreaza ca o aventura nebuneasca, desi acest lucru ramane discutabil; este o aventura extrema sa mergi pe jos din Georgia in Maine, chiar daca au mai facut-o si altii inaintea ta. Totusi, este de-a dreptul incredibil sa incerci sa faci asta in ritm alert. O asemenea calatorie dureaza, tipic, intre patru si cinci luni, dar Andrew Thompson a reusit sa o faca in doar 47 de zile. Poate a fost impins de la spate, din cand in cand, de cate un urs furios.

In jurul lumii intr-un balon cu aer cald

Cei mai multi oameni nici macar nu se urca vreodata intr-un balon cu aer cald. Iar cei care o fac se ridica de la sol, in general, pentru un tur scurt si apoi coboara, la scurt timp. Nu si Steve Fossett. In 2002, el a decolat intr-un balon cu aer cald inalt cat un bloc de zece etaje pentru a calatori de unul singur in jurul lumii. Atingand uneori si viteze de aproape 300 km/h, barbatul a reusit un zbor complet in jurul Pamantului in mai putin de paisprezece zile. De asemenea, s-a angajat si in multe alte aventuri aviatice si nautice inainte sa dispara, in mod tragic, in 2007, in timp ce se afla la bordul unui avion deasupra desertului Nevada. A fost oficial declarat mort, dar nimeni nu stie cu adevarat ce s-a intamplat cu marele aventurier.

 



Calatoria de 6.400 km de-a lungul Saharei

Exista, surprinzator, un numar apreciabil de indivizi care au traversat neospitalierul Desert Sahara. Totusi, cei mai multi nu se angajeaza singuri intr-o asemenea aventura si nici se abat de la rutele comerciale pentru caravane care merg si pe distante de 6.400 de kilometri. Nu la fel stau lucrurile si cu Helen Thayer, cea care, in 1996, a devenit prima femeie care a traversat Sahara. A mai realizat si alte performante de-a lungul vietii, cum ar fi traversarea Desertului Gobi si dobandirea titului pentru prima femeie care a mers/skiat solitara de-a lungul Polului Nord magnetic.

Cu caiacul in jurul insulelor britanice

Cand vine vorba de folosirea caiacului, nimic nu este usor. Activitatea pare armonioasa si relaxanta, dar va slei foarte rapid de orice resurse portiunea superioara a corpului, solicitand totodata o atentie sporita a practicantului de a se mentine in echilibru astfel incat barca sa nu se rastoarne. Toate aceste inconveniente nu l-au oprit pe Sean Morley sa devina primul individ care a vaslit dintr-o canoe in jurul Regatului Unit si al Irlandei. I-a luat cinci luni pentru a acoperi distanta de 7.200 de kilometri si a facut totul de unul singur.

 



Alergand in jurul lumii

Unii ar putea spune ca este o nebunie sa incerci sa alergi in jurul lumii, mai ales daca ai fi prima persoana care ar face-o, asa cum este cazul lui Robert Garside. Neavand aproape niciun ban, barbatul a inceput sa alerge. Aventurile prin care a trecut in timpul calatoriei sale in pas alert includ faptul ca a fost impuscat in Africat de Sud, aproape impuscat in Panama, intemnitat in China si atacat in Mexic. Pe partea cu plus a situatiei, Robert si-a intalnit sotia in Venezuela. Maratonul sau a durat cinci ani, dar a reusit sa il termine si a intrat in Cartea Recordurilor pentru efortul lui.

Circumnavigatie pe bicicleta in secolul XIX

In secolul al XIX-lea, cele mai multe femei isi ascundeau spiritul aventurier sub corsete si coafuri impunatoare, in timp ce Annie Londonderry si l-a afisat pe al sau acceptand o provocare prin care avea sa demonstreze ca femeile pot reusi intr-o lume a barbatilor. Annie a fost prima femeie care a mers cu succes pe bibicleta in jurul Pamantului, o performanta chiar mai uimitoare tinand cont ca nu se mai urcase pe un asemenea dispozitiv inainte de inceperea calatoriei. Mai mult chiar, femeia a reusit sa implineasca si cea de-a doua conditie a provocarii, si anume sa castige 5.000 de dolari pe parcursul calatoriei, bani pe care i-a facut mai ales practicand meseria de jurnalist prin scrierea diferitelor stiri si articole pe baza propriei aventuri. Sotul si copiii lui Annie probabil ca nu au fost chiar extaziati atunci cand i-a parasit pentru drumetia de cincisprezece luni, dar restul umanitatii a fost exaltata, sau, cel putin, s-ar fi cuvenit sa fie.

 



Ultramaratonistul

Dean Karnazes este, pur si simplu, innebunit sa alerge. Este cel mai prolific ultramaratonist, o titulatura ce presupune ca individul onorat cu ea sa alerge undeva intre 80 si 215 de kilometri deodata. Desi exista indivizi ale caror recorduri le inving pe ale lui Dean ca distanta si viteza, Karnazes detine cea mai diversa plaja de realizari ultramaratoniste diferite. Acestea includ alergarea in 50 de maratoane pe teritoriul a 50 de state in 50 de zile consecutive, parcurgerea in alergare a 215 kilometri, intr-o caldura de aproape 50 de grade Celsius, prin Valea Mortii, dar si participarea la un maraton organizat la Polul Sud, intr-un frig de -40 de grade Celsius. Daca acestea nu sunt de ajuns ca diversitate, barbatul este, de asemenea, si inotatorul care a traversat Golful San Francisco.

 



5.000 de km de alergat in cerc

Sa alergi in cerc pe o distanta de peste 5.000 de kilometri pare lipsit de sens. Dar aceasta este exact ce fac oamenii atunci cand se intrec in Cursa de 5.000 de kilometri Auto-Transcendenta, al carei traseu inconjoara, iar si iar, o strada din Queens, New York. Recordul de viteza pentru aceasta competitie este detinut de Wolfgang Schwerk, care a terminat-o in putin peste 40 de zile.

240 km pe banda de alergare

Cel putin, daca alergi in jurul unei zone, peisajul se mai schimba din cand in cand. Dar cum este cu cei care au doborat recorduri alergand sute de kilometri pe o banda? Recordul mondial de peste 240 de kilometri a fost detinut de Edit Berces pana cand niste ultramaratonisti au aparut si au detronat-o, femeia ramanand totusi singura persoana care a alergat pe banda, neintrerupt, timp de 24 de ore. Dar Edit mai detine si alte recorduri, a caror dobandire probabil a fost mult mai antrenanta pentru ea, cum ar fi recordul de viteza pentru parcurgerea unui traseu de 160 de kilometri dar si cel pentru cea mai mare distanta parcursa spate in spate intr-un interval de 24 de ore.

Escaladarea in viteza a Muntelui Everest

Sunt sanse mari sa fii numit nebun daca vrei sa te cateri pe Everest, cel mai inalt varf din lume. Este, totusi, o provocare pe care multi au ales sa o infrunte de-a lungul anilor. O aventura riscanta, pe care alpinistii profesionisti o intreprind calm, pe indelete si fara graba. Nu este acesta cazul lui Christian Stangl, care detine recordul pentru cea mai rapida escaladare, de la Baza III pana in varf, realizata in 16 ore si 42 de minute.

 



Escaladarea Everestului fara a-l putea vedea

Iata o realizare care nu lasa loc de comentarii. Mentionarea sa, fara alte amanunte, este suficienta pentru a starni admiratia si chiar socul. Erik Weihenmayer este, poate, adevaratul stapan al Everestului, nu pentru ca l-ar fi urcat in viteza sau singur, ori fara oxigen, ci pentru ca este singurul om fara darul vederii care a indeplinit vreodata aceasta misiune incredibila.

 



Planare continua

In 1952, Charles Atger a reusit sa obtina un record mondial ramanand pe cer, intr-un planor, pentru mai mult de 56 de ore. Asociatia care i-a acordat premiul si recunoasterea a anulat, insa, mai tarziu ideea recompensarii oamenilor pentru comportamentul prostesc de a petrece prea mult timp intr-un planor, privandu-se de somn.

Surfing cu parapanta intre Lanzarote si Maroc

Se numeste kitesurfing si este un sport amuzant si original care combina o placa de surf cu o aripa de parapanta pentru a trage individul cu viteza pe suprafata apei. In general, oamenii nu parcurg distante foarte mari calatorind in acest fel, dar exista si cei care o fac. Este exemplul lui Kirsty Jones, care s-a decis sa strabata aproximativ 240 de kilometri in acest fel, intre Lanzarote si Maroc.

Cu sania trasa de caini pe distante uriase

Cursele cu sanii trase de caini reprezinta un sport in cadrul caruia se nasc competitii de o duritate greu de inchipuit. Cele mai dificile doua astfel de curse pe distante mari sunt Iditarod - de 1.857 de kilometri - si Yukon Quest - de 1.696 de kilometri. Dar nu numai distanta este cea care face aceste intreceri dificile, ci mai ales faptul ca ele se desfasoara in viscol puternic, si la temperaturi care pot scadea pana la foarte multe zeci de grade Celsius sub 0. Pentru cei mai multi oameni, fie si numai una dintre cele doua curse mentionate inseamna o nebunie de nefacut. Dar Lance Mackey s-a dovedit suficient de traznit incat sa le savarseasca pe ambele intr-un singur an, castigandu-le chiar. Se pare, insa, ca nu a considerat suficient efortul, doarece in anul urmator a repetat intocmai experienta.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei