Padurea de piatra din China. Cum arata "prima minune a lumii"
Dimensiune font:
Shilin, padurea de piatra din sud-vestul Chinei, este un uimitor ansamblu de formatiuni calcaroase, din provincia Yunnan.
Zona este apreciata inca din timpul dinastiei Ming, 1368 - 1644, cand era cunoscuta drept intaia minune a lumii. Totusi, padurea de piatra a fost inscrisa in circuitul turistic abia in anii '50 si inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO in 2007.
Stancile de calcar par iesite din pamant, multe dintre ele semanand cu niste copaci pietrificati, de unde si numele zonei, Shilin (n.r. Shí, piatra, stanca si Lín, crang, padure). Relieful deosebit se intinde pe 400 de kilometri patrati si include "paduri" de diferite dimensiuni, rauri, lacuri, pesteri si cascade. Geologii spun ca cum 270 de milioane de ani, in perioada carbonifera a erei Paleozoice, pe locul stancilor se afla o mare intinsa. in timp, miscarile litosferei au cauzat retragerea apelor si au scos la suprafata calcarul. in timp, vantul si ploaia au erodat stancile, care au capatat forma din prezent, a unor stalpi sau trunchiuri de copaci, cu o inaltime de pana la 30 de metri.
Zona cuprinde trei "paduri" importante la suprafata, Naigu, Padurea Mare si Padurea Mica, dar si o "padure" subterana in pestera Zhiyun, care se intinde pe trei kilometri patrati, in mai multe galerii. O alta atractie turistica importanta este Pestera Vantului Straniu, care include pestera Penfeng, izvorul Hongxi si un rau subteran. Din august pana in noiembrie, vijelii care dureaza pana la trei minute matura pestera din jumatate in jumatate de ora. Lacul carstic Changhu (n.r. Lacul lung) este denumit asa datorita formei alungite, avand o lungime de trei kilometri si o latime de doar 300 de metri. Pe langa insula din mijlocul apei, lacul include si stalactite si stalagmite subacvatice.
Sursa: kanald.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau