Clătitele cu ciuperci si carne sunt delicioase. Pot fi servite si reci, ca aperitic, si calde, ca fel principal. Ingrediente Pentru 7 - 8 clatite de 25 cm 175 g faina 250 ml lapte rece 125 ml apa minerala 2 oua 50 g ulei un praf de sare Umplutura 400 g carne tocata de porc sau amestec cu vita etc o ceapa medie sau 2 mici 400 g ciuperci proaspete (champignon albe sau brune) sare, piper 2 linguri de smantana acrisoara + 1 lingura rasa de faina + 50 ml lapte rece patrunjel verde tocat 50 g cascaval ras In plus: 50 g unt pt uns forma 70 g cascaval ras 2-3 linguri de smanta ...
Salata de ouă este un preparat delicios, care poate fi oricand o alternativă la gustare. Ingrediente: 10 ouă 4 linguri maioneză 3 linguri de iaurt 1 legătura de ceapă (doar partea verde) pătrunjel sare, piper Mod de preparare Se fierb ouăle in apă, se decojesc, apoi se toacă mărunt, la fel si ceapa si pătrunjelul. Se amestecă, se adugă maionezaă si iaurtul, se condimentează si se lasă la frigider. Se serveste pe paine prăjită.
Un desert foarte delicios, prăjitura poloneză cu mere este foarte apreciată, iar toamna este o surpriză culinară foarte apreciată. Pentru preparare, avem nevoie de urm[toarele ingrediente: Pentru aluat: - 350 g făină - 10 g praf de copt - 2 g sare - 30 g zahar vanilinat - 100 g zahar pudra - 200 g unt topit Pentru budinca de vanilie: -750 ml lapte - 25 ml extract de vanilie - 3 oua - 80 g zahar pudra - 60 g amidon de porumb - 75 g unt Pentru umplutura: - 1 kg de mere (tăiate in felii subtiri) - 50 g zahăr - 5 g scortisoara macinata. ...
Prăjitura magică este un desert spectaculos usor de preparat, fiind formată din trei straturi de consistente diferite. Este un preparat perfect pentru ocazii speciale sau pentru zilele in care ai musafiri la masă. Reteta a devenit foarte populară datorită aspectului deosebit atunci cand este tăiată. Laptele, untul, ouăle, zahărul si făina se adaugă la aluat intr-o succesiune precisă si la anumite temperaturi. Rezultatul este o prăjitură cu aromă de vanilie care vă va surprinde la fiecare imbucătură. Primul strat, cel de bază, are o textură solidă si este usor mai inchis ...
Sub mantia albă a iernii, in adancul serilor lungi, oamenii din intreaga lume isi găsesc refugiul in căldura bucătăriilor lor, unde aromele traditionale se impletesc cu amintirile si povestile lor. O călătorie a simturilor si a emotiilor, cu explorarea mancărurilor si băuturilor care incălzesc sufletele in diferite colturi ale lumii, este recomandarea oricărei zile de iarnă. Romania. Sarmale si vin fiert În bucătăria cochetă a casei din Podenii Barladului, acolo unde a copilărit si Victor Ion Popa, tanti Doina,o bunicută desprinsă din po ...
Nu există carte de bucate in care să nu se regăsească si o poveste desprinsă din minaretelor dedicată unei comori culinare care a incantat sufletele si papilele gustative de-a lungul secolelor - rahatul turcesc. Această delicatesă, cunoscută sub numele de „lokum” in limba turcă, este mult mai mult decat un simplu desert; este o reprezentare a bogatei istorii si culturii Turciei, imbinand savoare si traditie intr-un mod unic si irezistibil. În timp ce astăzi ne bucurăm de acest desert rafinat, putini sunt cei care cunosc că acesta are rădăcini adanci ...
Sfaraitul usor al aluatului in uleiul incins, aroma inconfundabilă de branză dulce si stafide si acea notă de vanilie care te imbie si te incantă, acesta este portretul branzoaicelor, delicioasele prăjituri traditionale romanesti care, de generatii, au fost asociate cu sărbătorile. Ele sunt adesea prezente la mese festive, dar si la evenimente speciale cum ar fi nuntile sau botezurile. Dar, pe langă valoarea lor traditională, branzoaicele sunt si o amintire delicioasă. Pentru multi romani, gustul lor evocă amintiri din copilărie, de la bunici sau de la mesele in familie. Bra ...
În fiecare farfurie cu snitel, există mai mult decat o bucată de carne pane; există o istorie bogată, influente culturale si traditii culinare care au rădăcini adanci. Cand vorbim de snitel, primul lucru care ne vine in minte este, desigur, varianta vieneză, cunoscută sub numele de „Wiener Schnitzel”. Cu toate acestea, se presupune că predecesorul acestui fel de mancare este, de fapt, „cotoletta alla milanese”, o specialitate din Milano, Italia. Dar, rădăcinile sale pot fi chiar mai adanci, unii argumentand că provine din Spania sau chiar din ...
Cu multe rosii si ardei gras, aceasta salata este o placere. Iar cum orezul are un gust neutru, aportul sau va fi important mai ales ca sa te simti satul fara sa mananci paine. Ingrediente pentru salata de orez 1 ceasca de orez, 4 ardei grasi, 4 rosii mari, 4 cepe, 1 legatura de marar, sare, ulei, otet, piper, Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Nu trebuie fiert pana cand bobul devine prea moale. In salate este bine sa fie ferm. Ajunge daca este fiert numai cu o ceasca de apa. El continua sa fiarba si dupa ce a fost luat de pe fo ...
Ai mancat vreodată tocănită de ceapă? Se prepară foarte usor si este delicioasă. Iată reteta... Ingrediente 1 kg de ceapă 50 g de unt sau ulei de măsline 2 linguri de ulei 2 cătei de usturoi (optional) 2 linguri de zahăr 2 linguri de făină 500 ml de supă de pui sau legume sare si piper, după gust 1 frunză de dafin (optional) 1/2 lingurită de boia de ardei dulce (optional) crutoane sau paine prăjită (optional) Cum se prepară tocănita de ceapă Începeti prin a curăta si tăia ceapa julienne. Încălziti untul sau uleiul de măsline impreună cu ul ...
Desi sunt scazute in calorii, semintele germinate sunt o sursa bogata de nutrienti esentiali. Desigur, continutul de vitamine si minerale difera in functie de soiul germenilor. Conform cercetarilor, semintele germinate contin un nivel mai mare de nutrienti decat plantele negerminate, printre care vitaminele A, C, K si D, proteine, magneziu, mangan, fosfor si folati. Ajuta la imbunatatirea digestiei. Germenii contin o cantitate impresionanta de enzime. Aceste enzime ajuta la stimularea proceselor metabolice si la imbunatatirea reactiilor chimice din organism, in special atunci cand ...
Caviarul este o delicatesă formată din ouă de peste sărate, provenind de la speciile de pesti din familia Acipenseridae. Icrele pot fi „proaspete” (nepasteurizate) sau pasteurizate, cu mentiunea că pasteurizarea reduce valoarea sa culinară si economică. Traditional, termenul de „caviar” se referă doar la icrele provenite de la sturioni sălbatici din Marea Caspică si Marea Neagră (caviar de Beluga, Ossetra si Sevruga). În functie de tară, poate fi folosit si pentru a descrie icrele altor specii de pesti, cum ar fi somonul, steelhead, păstrăvul, lumpfi ...
Un studiu realizat de cercetători italieni a stabilit că oamenii sunt mai fericiti atunci cand mănancă paste, anuntă Mediafax. Un studiu italian realizat de „Behavior & Brain Lab” de la Universitatea de Limbi si Comunicare IULM, in colaborare cu Unione Italiana Food, a explorat stiintific mecanismele emotionale si neurofiziologice care stau la baza bucuriei trăite in timpul consumului de paste, potrivit Malta Daily. Folosind metode neuro-stiintifice si de urmărire a creierului, similare cu cele folosite la detectoarele de minciuni, cercetătorii au examinat reactiile e ...
INGREDIENTE 1 pachet de foi de placinta 300 gr iaurt grecesc 2 linguri praf de copt 100 gr zahar 4 oua un praf de sare 250 ml ulei de floarea soarelui 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o portocala Sirop: 250 ml suc proaspat de portocale coaja rasa de la o portocala 350 ml apa 250 gr zahar Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta. 2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10 minute sa se umfle ...
Pentru această seară specială, in lume, există o serie de traditii si superstitii, pe care multi le urmează cu sfintenie. De la banalul purtat de lenjerie rosie, la banii dositi prin buzunare, sărutatul sub vasc si dorinta de la miezul noptii, pană la unele traditii mai complicate, cum ar fi meniu pentru noroc si prosperitate. Megan Elias, scriitoare culinară si director al programului de gastronomie de la Universitatea din Boston si cu Linda Pelaccio, care găzduieste emisiunea radio culinară "A Taste of the Past", a dezvăluit, care sunt cele mai populare sup ...
Retete de cocktailuri delicioase pentru petrecerea de Revelion Cu siguranta fiecare dintre dumneavoastra ati testat macar o data in viata savoarea unui cocktail, alcoolic sau non-alcoolic. Pentru petrecerile din cluburi, cocktailul este un must have, alegerea acestuia fiind un fel de carte de vizita pentru persoana care il consuma. Daca doriti sa dati un pic de culoare petrecerii de revelion, alegeti din multitudinea de retete de cockatiluri pe cel care vi se pare cel mai potrivit gusturilor dumneavoastra. Cocktailuri alcoolice si non-alcoolice pe baza de suc de portocale Pentru a va ...
Grecii mănancă un preparat special, numit Vasilopita, in seara de Anul Nou. Vasilopita are legătură cu momentul in care poporului păstorit de Sfantul Vasile i s-a impus plătirea unei taxe impovărătoare. Familiile au fost nevoite să renunte la monede si obiectele de valoare. Sfantul Vasile a mers la impărat, apărand cauza poporului. La rugămintea sa, acesta a anulat taxa si i-a returnat averea oamenilor. Sfantul Vasile a decis să fie pregătită o prăjitură mare in care să fie puse toate obiectele, pe care a binecuvantat-o după Sfanta Liturghie. Fiecare om a primit cate o fe ...
Colacul are o semnificaţie aparte in tradiţia populară şi se intalneşte la romani pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi la cele mai importante momente din viaţa creştinilor: botez, nuntă şi inmormantare. Astfel, la botezul unui copil, părinţii duc colaci naşului, iar majoritatea etapelor nunţii sunt insoţite de prezenţa unui colac. Şi in ritualurile de inmormantare apar colacii şi sunt impletiţi sub mai multe forme: fie sunt rotunzi, fie au formă de cruce ori de scară (pe care sufletul celui dispărut va urca către cer). Cuvantul „colac“ a ajuns, ...