Ceaiul verde nu poate fi preparat cu apă clocotită: îi distruge gustul și proprietățile utile
Dimensiune font:
Ceaiul verde nu se prepară cu apă clocotită. Pentru fanii culturii ceaiului, acesta este o regulă.
Orice amator de ceai, care a simțit gustul bogat al ceaiului verde chinezesc, îți va spune: apa clocotită distruge complet atât gustul, cât și proprietățile utile.
De ce sunt incompatibile ceaiul verde și apa clocotită? Înțelepții chinezi au descris acest fenomen în mod filozofic. Potrivit versiunii lor, apa încălzită până la punctul de fierbere căpătă puterea focului. Este imposibil să preparați ceaiul cu apă cu o astfel de energie, pentru a nu distruge proprietățile băuturii.
Incompatibilitatea apei clocotite și a ceaiului verde poate fi explicată și din alt punct de vedere. Vă reamintim că ceaiul verde este cel mai puțin susceptibil la fermentare. Datorită expunerii minime, frunzele rămân vii. Ceaiul obținut din frunze este plin de arome. Băutura se dovedește a fi delicată și elegantă, dacă este preparată corect.
Oamenii de știință au propria lor versiune. Ei susțin că apa clocotită este săracă în oxigen, de aceea aromele și gustul nu sunt dezvăluite. În plus, apa clocotită arde frunza de ceai și extrage taninurile, care dau gustul amar.
Temperatura optimă a apei pentru prepararea ceaiului verde este de 75-85 de grade. Dacă ratați momentul potrivit și apa fierbe, va trebui să scurgeți lichidul, să adăugați unul nou și să îl reîncălziți.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau