LIVE Criza coronavirus - LIVE Romania inregistreaza 29 de cazuri de coronavirus, 12 confirmate marti.

virus  Coronavirus-

Dimensiune font:

| 10-03-2020 22:00

Numarul deceselor provocate de noul coronavirus la nivel global a depasit 4.000, iar numarul cazurilor de imbolnaviri creste alarmant, inclusiv in Romania. Marti au fost confirmate 11 cazuri noi au fost confirmate, dintre care opt in Bucuresti.

Italia a intrat toata in carantina, iar autoritatile romane au decis 
inchiderea scolilor si gradinitelor timp de o saptamana si jumatate, masura ce se va aplica incepand de miercuri.

In plus, in Capitala, 
primaria a inchis toate teatrele si muzeele.

De asemenea, incepand de miercuri, pana la finalul lunii, 
vor fi suspendate cursele de transport de persoane din si spre Italia, dupa ce de ieri s-au anulat toate zborurile.

Marti la amiaza, la nivel national erau 28 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19). Din acestea, 5 sunt declarate vindecate. Astazi au fost confirmate pozitiv in Bucuresti 8 persoane.




  LIVE TEXT cele mai proaspete informatii despre epidemia de coronavirus si masurile luate de autoritati:

21:38: Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anuntat marti la inceputul sedintei de guvern ca se analizeaza posibilitatea ca activitatea angajatorilor din Bucuresti sa inceapa la ore diferite, pentru a se evita aglomeratia de la metrou.

21:17: Presedintele Klaus Iohannis a facut, marti seara, apel la responsabilitatea tuturor romanilor, sa evite deplasarile care nu sunt necesare.

"Acum e momentul sa fim buni cetateni, de asta depinde sanatatea si viata noastra
Am demonstrat ca putem castiga orice lupta, cu o singura conditie: sa fim uniti.

Fac un apel la romani, sa renunte pentru o vreme la deplasarile care nu sunt absolut necesare, mai ales in zone aglomerate", a spus Klaus Iohannis.

20:57: Al 29-lea caz de coronavirus a fost confirmat, marti seara, la o femeie de 47 de ani, din Bucuresti.

20:16: Premierul interimar Ludovic Orban i-a cerut marti ministrului Sanatatii, Victor Costache, sa caute variante de angajare a medicilor epidemiologi, precizand ca este nevoie de ei ca de aer.

"Avem nevoie de implicare imediata pentru anchetele epidemiologice, pentru ca asta poate reduce dramatic raspandirea, daca avem capacitatea de a face repede anchetele. Este fundamentala viteza de derulare. Va rog sa-mi prezentati rapid un plan de crestere a efectivelor de epidemiologi. Sunt vreo 20 de medici rezidenti care nu au loc de munca, sa ii identificati si sa ii angajati", a declarat Ludovic Orban. 


 19:59: Inca trei cazuri de coronavirus au fost confirmate marti seara in Romania, numarul total ajungand la 28 de imbolnaviri.

19:08: Si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anuntat, marti, ca suspenda activitatea cu publicul, ca masura de prevenire a raspandirii la nivel national a infectiei cu noul coronavirus.

CSM a trimis un comunicat, marti, in care anunta masurile luate atat de Sectia de Judecatori, cat si de Sectia de Procurori, pentru prevenirea raspandirii la nivel national a infectiei cu noul coronavirus.

18:10: Un medic rezident de la Spitalul Marius Nasta din Bucuresti este suspectat ca s-ar fi infectat cu COVID-19, anunta, citand surse, televiziunile de stiri.

18:06: Ministerul Muncii si Protectiei Sociale face o serie de recomandari pentru asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor, in contextul aparitiei riscului de imbolnavire cu COVID-19.

Printre aceste masuri se numara stabilirea unor programe individualizate de munca sau desfasurarea activitatii prin telemunca.

 

17:39: Reprezentantii Mitropoliei Banatului au transmis unele recomandari preotilor din Centrul Parohial Timisoara, printre care aceea ca enoriasii pot asculta slujbele din curtea lacasurilor de cult, la difuzoare.

17:17: Primarul General, Gabriela Firea, a anuntat ca activitatea directiei de Relatii cu Publicul a Primariei Capitalei se suspenda timp de o saptamana. Cetatenii se pot adresa institutiei in scris, prin e-mail sau telefon.

17:01 - Grupul de Comunicare Strategica a transmis mai multe detalii referitoare la cele 8 cazuri confirmate cu infectie COVID 19 marti in Bucuresti:
1. Femeie, 31 ani, judetul Ilfov, contact cu prietena barbatului de 49 de ani, primul caz confirmat in Bucuresti.
2. Barbat, 32 de ani, Bucuresti, contact al pacientului care a fost internat in Spitalul Gerota.
3. Femeie, 30 de ani, gravida, Bucuresti, contact al pacientului care a fost internat in Spitalul Gerota. Femeia are stare generala buna.
4. Copil, 3 ani, Bucuresti, contact al pacientului care a fost internat in Spitalul Gerota.
5. Femeie, 36 de ani, Bucuresti care s-a intors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Bals.
6. Femeie, 35 ani, Bucuresti care s-a intors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Bals.
7. Barbat, 34 ani, Bucuresti, care s-a intors in data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Bals.
8. Femeie, 41 ani, care s-a intors din Germania in data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Bals.
Grupul de Comunicare Strategica


16:54 - Transportul rutier international de marfuri efectuat de firmele romanesti pe relatia cu Italia s-a redus, in medie, cu 15%, ca urmare a epidemiei de coronavirus, in timp ce in cazul transportului de persoane scaderea este de pana la 100%, arata datele Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR). Astfel, UNTRR solicita Guvernului masuri compensatorii financiare si fiscale pentru transportatorii romani.

16:47 - Un barbat eliberat dintr-un penitenciar din Bucuresti si trimis in autoizolare 14 zile in Neamt a fugit si a fost prins beat in gara.

De asemenea, secretarul unei comune din Neamt, care trebuia sa stea acasa 14 zile pentru ca venise din zona de risc, a fost vazut in Primarie.

16:41 - Secretarul de stat in MAI Raed Arafat, seful DSU, a anuntat, marti, ca un numar de aproximativ 200 de seturi de paturi de terapie intensiva pot fi distribuite acolo unde e necesar, precizand ca sunt posibile si rechizitionari de entitati "chiar private" care sa trateze pacientii, in caz de urgenta.

16:36 - Piata si Biserica Sfantul Petru de la Vatican au fost inchise pentru turisti si vizitele ghidate, dar credinciosii pot merge individual in edificiul religios pentru a se ruga, scrie Le Figaro. Biroul postal din Vatican, care atrage numerosi turisti, precum si libraria au fost inchise vizitatorilor. A fost interzis accesul si intr-o cafenea rezervata personalului Cetatii pontificale. Toate aceste masuri, luate in coordonare cu autoritatile italiene, vor fi aplicate pana la 3 aprilie, informeaza News.ro.

16:28 - Ministerul Educatiei si Cercetarii a anuntat ca sunt suspendate, pana in 22 martie, si toate activitatile extrascolare, dar si programul afterschool, precizand ca inscrierile pentru clasa pregatitoare se vor putea realiza, in aceasta perioada, online. Aproximativ trei milioane de elevi sunt afectati de masurile luate de autoritati.

Astfel, simularile pentru Evaluarea Nationala, examenul de Bacalaureat, dar si diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amana pana la o data care va fi comunicata ulterior, iar inscrierea pentru clasa pregatitoare se va realiza in continuare, online, iar validarea inscrierii se va prelungi cu o saptamana, dupa deschiderea scolilor. Totodata, si activitatea de evaluare psihosomatica pentru clasa pregatitoare se va amana pana dupa reluarea cursurilor.

Consiliile de Administratie ale unitatilor de invatamant vor decide modalitatea legala de recuperare a procesului educational afectat de suspendarea cursurilor in perioada 11-22 martie.

16:22 - Un barbat de 20 de ani din judetul Mures este internat la Spitalul de Boli Infectioase din Targu Mures cu suspiciune de coronavirus, intrucat s-a aflat recent la Milano si are febra, dureri de cap, tuse si raguseala.

16:14 - Plenul Curtii Constitutionale a hotarat limitarea accesului in incinta Curtii, incepand de miercuri, pana la o data ce va fi anuntata public.

Conform sursei citate, persoanele care doresc sa depuna documente (petitii, scrisori, comunicari, adrese, note, memorii etc.) sau solicita accesul la anumite informatii/documente din dosare aflate pe rolul Curtii Constitutionale se vor adresa, in acest sens, CCR exclusiv telefonic sau prin corespondenta postala ori electronica, fara a li se permite accesul fizic in spatiile Curtii Constitutionale, anunta Mediafax.

16:11 - Tribunalul Braila a hotarat marti, in cadrul Adunarii Generale a Judecatorilor, suspendarea programului cu publicul din cadrul serviciilor Arhiva, Registratura si Biroul de Informare, in perioada 10-31 martie

16:08 - Grupul de Comunicare Strategica informeaza ca la nivel national, pana acum, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19). Din acestea, 5 sunt declarate vindecate. Astazi au fost confirmate pozitiv in Bucuresti 8 persoane. Dintre acestea, 3 sunt contacti ai barbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, in Bucuresti, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 in Bucuresti, iar 2 au calatorit recent in Israel, unul in Germania si unul in Marea Britanie.

15:51 - Grupul de Comunicare Strategica a transmis marti la amiaza ca "sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un numar de 7 cazuri, din Bucuresti. (3 sunt in legatura cu cazul Gerota, 1 este contact al primului infectat din Bucuresti, 3 sunt cetateni care au calatorit in Israel, Germania si Marea Britanie)".

15:48 - Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi anunta ca in perioada 10 martie - 3 aprilie va suspenda audientele cu publicul.

15:47 - Austria va refuza intrarea in tara a persoanelor care sosesc din Italia si va interzice evenimentele in spatii inchise cu peste 100 de persoane, a anuntat marti cancelarul austriac Sebastian Kurz, relateaza Agerpres, citand Reuters.

15:39 - Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunta inca trei cazuri de coronavirus in Bucuresti.

"Inca 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus in Bucuresti! Fiul, nora si nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseara bolnav de COVID 19. (...). Ancheta epidemiologica a DSP, pentru persoanele cu care au intrat in contact, continua", a anuntat 
Firea pe Facebook.

Nora barbatului este angajat al Primariei Capitalei, dupa cum a anuntat Firea in cursul zilei.

15:34 - Iranul a anuntat 54 de noi decese, cel mai grav bilant pentru o singura zi, cel mai grav bilant cotidian dupa izbucnirea epidemiei in aceasta tara, una dintre cele mai afectate din lume, transmite Agerpres, citand AFP. Noul bilant aduce la 291 numarul persoanelor ucise de Covid-19 in Iran, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii iranian, Kianouche Jahanpour.

15:30 - Spania a decis sa anuleze toate zborurile directe catre si dinspre Italia timp de doua saptamani, in scopul de a opri raspandirea coronavirusului.

15:28 - Cinci tineri coreeni, studenti la Universitatea de Drept din Iasi, au fost izolati intr-o cladire de protocol din oras. Niciunul dintre cei cinci nu are vreun simptom, dar conducerea Universitatii Ioan Cuza a luat aceasta masura preventiv pentru a evita contacul acestora cu restul colegilor, anunta Antena 3. "Au acolo toate conditiile de cazare, de igiena. La nevoie apeleaza la medicii din campus. Este o actiune pe care ei au agreat-o si noi am considerat-o buna pentru a nu exista riscul sau orice discutii legate despre un astfel de posibil risc", a spus Tudorel Toader, rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (Iasi).

15:06 - Un autocar care venea din Italia si in care se aflau 21 de romani a trecut granita pe la Giurgiu. Oamenii au fost plasati in carantina, iar autocarul urmeaza fie dezinfectat.

14:53 - Compania aeriana Ryanair isi suspenda toate zborurile catre si dinspre Italia, dar si cele interne din aceasta tara, pana pe 8 aprilie. Masura referitoare la zborurile interne intra in vigoare miercuri (11 martie), iar cea privind cursele internationale de vineri (13 martie).

14:49 - Chestorul sef de politie Bogdan Despescu a anuntat ca 
incepand de miercuri eliberarile documentelor la Directia de Permise si Directia de Pasapoarte se vor face prin programari online.

14:33 - Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant solicita Guvernului ca, in perioada suspendarii cursurilor, sa ramana acasa, pe langa elevi si cadrele didactice, personalul didactic auxiliar si nedidactic. Totodata e obligatorie dezinfectia spatiilor de invatamant de catre echipele specializate ale Directiilor de Sanatate Publica, sustine FSLI, intr-un comunicat remis Ziare.com.

14:23 - Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca nora barbatului de 60 de ani cu coronavirus din Bucuresti lucreaza la PMB. In acest moment, e internata cu sotul si fiul sau, la Spitalul Victor Babes. Toti colegii ei au intrat de astazi in izolare la domiciliu.

14:21 - Universitatea Valahia Targoviste suspenda cursurile din 11 pana pe 23 martie.

14:20 - Raed Arafat a declarat, marti, in Comisia de Sanatate din Parlament, ca nu se poate face o estimare a ritmului de crestere a infectiei.

"Nu. Este foarte greu de spus, mai ales acum ca aproape toate cazurile, cu exceptia unuia, toate cazurile sunt conectate de catre un contact care vine din Italia. Este greu de spus cum va fi cresterea. Vezi cum a crescut in Italia, in Germania mai incet. Daca incepe transmiterea intracomunitara, riscul de raspandire rapida devine destul de mare", a spus Arafat.

14:13 - Presedintele PPMT, Csomortanyi Istvan, a declarat marti, pentru Agerpres, ca toate evenimentele preconizate a se organiza pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la Oradea si in tara vor fi anulate.

14:09 - Primaria Craiova a decis suspendarea tuturor activitatilor culturale ale institutiilor din subordine pana in 22 martie, fiind afectate, printre altele, Opera Romana Craiova, Filarmonica Oltenia sau Casa de Cultura.

14:00 - Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a decis sa suspende, incepand de marti pana la 31 martie 2020, activitatea de audiente la sediul institutiei, urmand ca, dupa aceasta data, sa se ia noi decizii, in functie de evolutia situatiei. In aceasta perioada punem la dispozitia cetatenilor o linie unica de telefon, dar si o adresa de e-mail la care specialistii din minister vor raspunde. Linie de telefon unica: 021.313.10.10
Adresa e-mail unica: relatiicupublicul@mmuncii.gov.ro

13:57 - Consiliului Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) recomanda populatiei sa foloseasca in aceasta perioada cu precadere mijloacele de plata la distanta (aplicatii online si mobile banking), carduri sau alte metode de tip "contactless" si in cazul in care sunt necesare vizite in agentiile bancare, sa pastreze o distanta sigura, de cel putin un metru, fata de alte persoane, fie ca sunt clienti sau personal al bancii.

13:43 - Parlamentarii PSD vor vota joi, in procedura de urgenta, proiectul de lege prin care parintii isi pot lua liber de la locul de munca pentru a sta acasa cu copiii, in situatia inchiderii temporare a scolilor, anunta liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, intr-o postare pe Facebook.

"Vom vota joi, in procedura de urgenta, proiectul de lege prin care parintii isi pot lua liber de la munca pentru a sta acasa cu copiii in situatia inchiderii temporare a scolilor si am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator sa se deconteze din taxele si impozitele colectate de stat de la firme", a precizat el.

13:36 - Cresele din Timisoara vor fi inchise pana in 22 martie, au decis autoritatile locale, iar evenimentele culturale care erau programate sa aiba loc in aceasta perioada in judetul Timis au fost suspendate.

13:33 - Ministrul Sanatatii anunta noi masuri pentru pentru identificarea in timp real a situatiilor de risc asociate infectiei cu coronavirus COVID 19 si pentru stabilirea masurilor ce se impun. 
Iata despre ce este vorba.

13:09 - La ora 18:00 va avea loc o videoconferinta cu sefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema masurilor privind gestionarea COVID-19.

12:53 - Doua persoane au fost internate, in ultimele 24 de ore, in Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Iasi cu suspiciune de coronavirus, a declarat, marti, pentru Agerpres, managerul institutiei, Carmen Dorobat. Potrivit sursei citate, cei doi pacienti s-au intors din Italia si au manifestat febra, tuse si dureri de cap.

12:39 - Presedintele PMP, Eugen Tomac, a transmis pe Facebook ca incepand de astazi, toata clasa politica trebuie sa aiba un singur obiectiv: Tsa-i aparam pe cetateni de acest virus nimicitor care a paralizat state intregi si a curmat viata a mii de oameniT.

"Nu trebuie sa asteptam sa moara romani pentru a lua masuri mai drastice, nu trebuie sa apara sute de romani testati pozitiv pentru a inchide orase sau pentru a baga in carantina judete intregi.

Trebuie sa declaram stare de urgenta si sa dam tarii un Guvern stabil in aceasta saptamana pentru a gestiona cat mai eficient aceasta situatie nefericita in care ne aflam.

Nu imi doresc sa politizam subiectul coronavirus, dar cred ca, inainte de anticipate, de majoritati in Parlament, de alegeri locale si multe altele, cel mai important este sa facem ce trebuie pentru a salva vieti", a transmis el.

12:33 - Filarmonica "George Enescu" a anuntat reprogramarea tuturor concertelor programate in perioada 10 - 22 martie, in absenta unei aprobari din partea Directiei de Sanatate Publica, noteaza News.ro.

12:30 - Consiliul de Administratie al Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca a decis, marti, suspendarea cursurilor in perioada 11 - 22 martie, ca masura de preventie in cazul epidemiei cu coronavirus. Purtatorul de cuvant al UBB Cluj-Napoca, Laura Irimies, a declarat, pentru Mediafax, ca se recomanda desfasurarea online a cursurilor, iar unde nu se poate, acestea vor fi recuperate.

12:25 - Banca Centrala Europeana (BCE) a informat ca unul dintre angajatii sai a fost diagnosticat cu coronavirus si primeste tratament medical adecvat, a anuntat Bloomberg.

12:23 - Papa Francisc le-a cerut preotilor marti la mesa de dimineata din resedinta sa din Casa Sf. Marta din Cetatea Vaticanului "sa aiba curajul sa iasa si sa mearga in vizita la bolnavii" infectati cu coronavirus, informeaza Agerpres, citand AFP.

"Sa ne rugam Domnului si pentru preotii nostri, pentru ca acestia sa aiba curajul sa iasa si sa mearga in vizita la bolnavi, purtand puterea cuvantului lui Dumnezeu si a euharistiei si sa insoteasca personalul medical si voluntarii in activitatea acestora", a declarat el.

12:15 - Republica Moldova le-a interzis intrarea tuturor cetatenilor straini care vin cu avionul din orice tara afectata de coronavirus, anunta Agerpres, citand Reuters. Interdictia a intrat in vigoare marti, la trei zile dupa ce in Republica Moldova a fost raportat primul caz de infectare cu coronavirus.

12:12 - Maratonul de la Milano, prevazut initial pentru 5 aprilie, a fost amanat din cauza epidemiei de coronavirus, au anuntat organizatorii, citati de News.ro. Cel mai probabil, va avea loc in toamna.

12:10 - 
Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu recomanda publicului sa se adreseze Parchetului si unitatilor subordonate prin mijloacele de comunicare la distanta: telefon, corespondenta postala sau electronica.

12:04 - Societatea Amenajarea Domeniului Public 4 (ADP4) a fost inchisa marti, intrucat barbatul de 60 de ani din Capitala confirmat cu coronavirus este angajat aici. El a fost prezent la serviciu la inceputul lunii martie si a impartit martisoare colegelor. Marian Goleac, directorul general ADP Sector 4, a precizat ca barbatul a fost la serviciu in data de 4 martie, iar in ziua de 5 martie s-a internat la spital, fiind confirmat ulterior cu noul coronavirus.

"Am facut dezinfectie, am inchis birourile muncitorilor. ADP este inchis la ora asta, asteptam rezultatele de la DSP. Asteptam sa vedem ce trebuie facut mai departe", a declarat Goleac, intr-o interventie telefonica la Digi24. Intrebat cate persoane se aflau in cladire in acel moment si cu cate a intrat in contact barbatul, Goleac a raspuns: "peste 120 de persoane".

11:58 - Cel mai mare spital din Cipru, Nicosia, si-a suspendat majoritatea serviciilor, dupa ce unul dintre doctorii sai a fost testat pozitiv pentru coronavirus, potrivit cyprus-mail.com, citat de Mediafax. Doctorul, in varsta de 64 de ani, este una dintre cele doua persoane infectate cu virusul in Cipru.

11:46 - Presedintele Parlamentului European, David Sassoli, a intrat in carantina, ca o masura de precautie.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:10

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Scolioza: cauze și opțiuni de tratament
23/06/2024 07:45

Scolioza: cauze si optiuni de tratament Scolioza este o afectiune caracterizată prin curbura laterală anormală a coloanei vertebrale (ia forma literei C sau S). Poate apărea la orice varstă, dar este m ...

Operat din răzbunare: Un tânăr de 20 de ani s-a trezit cu organele genitale amputate. 'Acum ești femeie, ne putem căsători'
20/06/2024 18:50

A adormit bărbat si s-a trezit femeie. Pentru tanărul in varstă de 20 de ani, viata a luat o intorsătură cel putin senzatională, cand a fost păcălit să se supună unei interventii chirurgicale, după c ...

Un cardiolog dă alerta: Aceste obiceiuri pot să te omoare, dacă afară e caniculă!
19/06/2024 15:45

Cardiologul Florin Mitu afirmă că, in această perioadă caniculară, persoanele hipertensive sau cele cu afecţiuni cardiovasculare trebuie să işi adapteze medicaţia in funcţie de aceste modificări ale ...

  Generația Alpha. Provocările sănătății într-o lume digitală
18/06/2024 14:43

  Generatia Alpha este un termen folosit pentru a descrie copiii născuti intre 2010 si 2025. Ei sunt urmasii Generatiei Millennials si sunt caracterizati printr-o familiaritate innăscută cu tehnologia ...

O investigaţie europeană dezvăluie cum ajung statele mici din UE să plătească mai mult decât cele mari pentru medicamentele inovative
17/06/2024 15:36

Pacienţii care suferă de cancer sau de alte boli grave realizează rareori că soarta lor poate depinde de inţelegeri secrete privind preţurile de decontare incheiate intre reprezentanţii statelor şi cei ...

Ziua mândriei autiste. Celebrând diversitatea neurocognitivă
17/06/2024 13:28

Sărbătorită anual pe 18 iunie, Ziua mandriei autiste este dedicată recunoasterii si celebrării autismului ca parte integrantă a diversitătii umane. Initiată in 2005 de organizatia „Aspies For Fr ...

Cât de scump plătesc românii pentru a-și distruge sănătatea: Țara noastră se află în top 3 printre țările europene
14/06/2024 18:55

„Dacă ne uităm la preturi, Romania e in top 3 printre tările europene cu cele mai scumpe tigarete, raportat la puterea de cumpărare. Sunt datele Organizatiei Mondiale a Sănătătii, preluate recent si de ...

Revoluția radiofrecvenței. Cheia sănătății și frumuseții durabile
13/06/2024 13:12

  Radiofrecventa, o metodă non-invazivă si eficientă, a devenit rapid o solutie preferată pentru multe persoane care doresc să imbunătătească aspectul pielii, să reducă semnele imbătranirii si ...

Un vaccin combinat contra a două boli: gripă și Covid
12/06/2024 20:15

Un vaccin combinat, testat de compania Moderna, pe persoane cu varste de 50 de ani si peste, oferă rezistentă crescută la gripă si Covid-19. Potrivit companiei, vaccinul combinat a fost testat pe cateva mi ...

Scandalul pudrei cu talc pentru copii: Gigantul Johnson & Johnson a acceptat să plătescă 700 de milioane de dolari.
12/06/2024 18:35

Johnson & Johnson a fost de acord să plătească 700 de milioane de dolari pentru a soluţiona o investigaţie a 42 de state din SUA şi Washington, D.C. privind comercializarea pudrei pentru copii şi a altor ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei