6 plante care țin țânțarii la distanță. Sunt ideale în orice locuință, alungă nesuferitele insecte
Dimensiune font:
Odată cu zilele călduroase își fac apariția și nenumărate insecte sâcâitoare. Dacă te-ai săturat de bâzâitul enervant și pișcăturile țânțarilor, trebuie să știi că există mai multe plante care te pot ajuta să îi ții la distanță de locuința ta. Cele mai multe dintre acestea conțin uleiuri esențiale pe care țânțarii le găsesc respingătoare. Iată o serie de plante care țin țânțarii la distanță.
Plante care țin țânțarii la distanță
Majoritatea plantelor care resping insectele reușesc să facă acest lucru datorită parfumurilor lor naturale, care țin la distanță țânțarii. Dacă nu dorești să folosești produse chimice împotriva insectelor, poți crește unele dintre plantele prezentate mai jos, iar astfel te vei asigura că țânțarii nu te vor mai deranja.
Citronella
Unul dintre cei mai cunoscuți agenți de descurajare a țânțarilor este aroma copleșitoare a plantelor de citronella. Aceasta maschează mirosul de dioxid de carbon emanat de corpurile noastre, împiedicând țânțarii să se apropie de tine. Aceste plante pot deveni destul de mari, așa că sunt cultivate cel mai bine în jardiniere sau grădini.
Rozmarin
După cum știe orice bucătar, rozmarinul este o plantă deosebit de puternică. Dar acest miros puternic poate avea și un alt scop – este excelent pentru a respinge țânțarii. Aceste ierburi pot fi cultivate destul de ușor în ghivece și chiar poți tăia câteva crenguțe pe care să le agăți în jurul ferestrelor sau ușilor pentru a ține la distanță țânțarii.
Busuioc
Planta umilă și frumoasă, busuiocul este foarte util și în afara bucătăriei. Mai exact, este un repelent natural și eficient pentru țânțari. Aceste enervante insecte zburătoare nu suportă deloc mirosul busuiocului. În plus, acesta este ușor de cultivat și își dezlănțuie aroma înțepătoare fără a fi nevoie să-i smulgeți frunzele și să le frecați pe piele.
Lavanda
Superbă și frumos mirositoare, lavanda poate fi o armă excelentă împotriva țânțarilor. Mireasma extraordinară a acestei plante face mai mult decât să promoveze un somn bun, ținând țânțarii departe de noi. Așa că agăță câteva crenguțe de lavandă la ferestre sau ține-o în ghiveci în locurile pe unde pot pătrunde țânțarii.
Gălbenele
Flori anuale ușor de cultivat, gălbenelele emană un miros care descurajează țânțarii. Creșteți-le în ghivece și așezați-le lângă ferestre sau intrarea în casă pentru a ține insectele departe de locuința ta. Gălbenelele sunt, de asemenea, perfecte și pentru grădinile de legume. Nu doar că pot ține la distanță țânțarii, ele descurajează și afidele, muștele, gândacii de fasole, gândacii de dovleac și viermii de roșii.
Mușcate parfumate
În timp ce majoritatea soiurilor din familia Pelargonium sunt cultivate pentru florile lor viu colorate, mușcatele parfumate sunt apreciate în primul rând pentru miresmele lor plăcute. Există multe varietăți ale acestei plante, însă mușcatele cu aromă de lămâie, portocală și mentă sunt unele dintre cele mai eficiente flori care resping țânțarii. Ține-le într-un ghiveci la fereastră, unde ajung razele soarelui. Lăsă solul să se usuce înainte de a le uda și nu vă deranjați să fertilizați, deoarece mușcatele parfumate se împacă destul de bine cu un sol oarecum sărac.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau