Salata Caprese provine din insula Capri, un loc mitic situat in apropiere de Napoli. Acolo a fost creată această combinatie gustoasă si unică. Este unul dintre simbolurile gastronomice ale Italiei, nu doar datorită gustului minunat, ci si datorită jocului de culori: verde, alb si rosu, la fel ca drapelul acestui stat. Ingrediente: 4 rosii mari coapte, tăiate felii, 1/2 kg branză mozzarella proaspăt feliată, 1 mană de frunze proaspete de busuioc, 2 linguri ulei de măsline, sare de mare (după gust), piper negru proaspăt măcinat ( după gust). Mod de preparare: Puneti feliil ...
Satele de ceangăi de pe malul Siretului bãcãuan, poleite intr-un arhaic incifrat, ascund in ele o lume ce se deschide in faţa curiosului care are suficientã tihnă să trãiască pe propria lui piele măcar o frantură de viaţă. Nimic complicat: toate sunt simple, aşezate, izvorate dintr-o repetiţie milenară căreia nimeni nu i-a spart monotonia. La fel sunt şi bucatele aşezate pe mesele festive. La orice sărbătoare, la fiecare pomenire a celor dispăruţi sau la Lăsata Secului, ceangăii pun pe ştergare viu colorate paine dulce şi pui fript. P ...
Aşa faci cea mai bună tocăniţă de pui. Aveţi nevoie de umătoarele ingrediente: 6 pulpe de pui, patru cepe mari, doi ardei, ulei, două linguri de pastă de tomate, sare, piper, o lingură de făină şi mărar. Mod de preparare Pasul 1. Se taie zarzavatul mărunt, se pune intr-o tigaie cu puţin ulei incins, după care se pune un capac. Pasul 2. După ce s-au călit legumele, se adaugă pasta de tomate. Pasul 3. Adăugaţi şi o lingură de făină, pentru a ingroşa puţin sosul. Pasul 4. Se pun pulpele, apă cat să le acoperi si se lasă să fiarbă. La sfarşit se pune verdea ...
O astfel de retetă este această omletă magnifică. Omleta Poulard a apărut pe insula franceză insula franceză Mont Saint Michel, incă in secolul al XIX-lea, fiind inventată de Annette Poulard. Femeia avea un hotel si era in căutare de retete delicioase pentru oaspetii hotelului. Unul dintre oaspeti i-a impărtăsit un mod rapid de a găti ouăle. Curand, Annetta a inclus reteta in meniul restaurantului. Mancarea a devenit atat de populară incat a adus faimă, mai intai, insulei, apoi intregii tări. Dar, de fapt, toată lumea poate găti acest fel de mancare, iar astăzi vă vom sp ...
O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 oua 3 linguri faina 1/2 legatura marar 2 linguri parmezan ras sare/piper Mod de preparare Ciupercile se curata de coaja de deasupra, se spala bine si se taie feliute. Dovlecelul il curatam de coaja si il taiem cubulete,ceapa o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Amestecam legumele taiate, condimentele, punem cele 2 oua, faina, parmezanul si mara ...
Ciorba de varza reteta simpla de post sau dieta. Cum se face ciorba de varza de post, fara carne? Ciorba de varza dulce acrita cu rosii este foarte gustoasa chiar daca nu are carne in ea. Cimbrul ii da o aroma deosebita iar legumele si zarzavaturile din ea ii confera un gust foarte placut. Daca nu va place cimbrul puteti pune marar uscat sau proaspat. Merge bine cu varza dulce! In timpul postului sau in zilele in care doriti sa mancati ceva mai lejer este recomandata reteta de ciorba de varza dulce fara carne. Se prepara rapid asa ca in maxiumul o ora va puteti aseza la masa. Puteti pune in e ...
Ciorba de os cu zeamă de varză esta una dintre mancărurile preferate ale romanilor. Nu ai cum să refuzi o portie. Este savuroasă! Ingrediente - 500 g oase crude de porc - 500 g oase afumate de la scărită - 3 morcovi - 3 cartofi - 2 cepe - o rădăcină pătrunjel, o rădăcină păstarnac, o telină mică - 1 ardei capia - 200 g mazăre - 200 g fasole verde - 5 rosii - o legătură mărar si una de leustean - 50 ml ulei - 1,5 litri zeamă de varză, sare la nevoie si un pic de piper Cum se prepară Ciorbă de os cu zeamă de varză. Oasele cu carne (oase de la co ...
Chiftelele grecesti sunt perfecte pentru a le servi ca felul doi de mancare cu o salată sau ca o gustare langă o bere rece. Chiftelele grecesti surprind cu două ingrediente care le fac irezistibile si unice. Aceasta este o retetă tipic grecească care se serveste in general cu sos tzatziki si adevărul este că se potriveste excelent intrucat ii oferă suculentă si multă prospetime. Este ideal, insă puteti servi cu orice sos vă place. Ingrediente pentru 4 persoane: 500 g carne tocată (amestec vită - porc) 1 ou 4 cătei usturoi cateva frunze pătrunjel proaspăt jumătate de ...
Cozonacul este desertul preferat al romanilor de sărbători. Fie că este preparat acasă sau cumpărat de la magazin, acesta este mai mereu prezent pe mesele oamenilor de pe aceste meleaguri in zile festive. În prezent, există tot felul de retete de cozonac, insă toate respectă baza preparatului, diferenta făcandu-se la umplutură. Cozonacul are o istorie bogată si datează incă din Antichitate, mai exact in Egiptul Antic. Potrivit datelor istorice, oamenii din acele vremuri aveau cuptoare pentru copt unde reuseau să prepare painea cea de toate zilele. De altfel, aceasta se a ...
Tuturor ne plac sarmalele, dar iată o retetă a lui chef Sorin Bontea. Ingrediente necesare pentru sarmale delicioase 2-3 kg varză acră (in functie de cată varză preferati printre sărmălute) 600 g carne tocată de porc si de vită (amestec) o jumătate de cescută de orez, 200 g ceapă ulei pentru prăjit costită afumată 2-3 linguri de bulion 2-3 frunze de dafin cimbru mărar sare piper. Mod de preparare Se curătă varza de frunzele exterioare si de cotoare si se aleg foile in care se va impacheta carnea. Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunze ...
Prăjitura cu ciocolată se numără printre cele mai gustoase preparate. Pentru prăjitura cu ciocolată, ai nevoie de patru ouă, 250 grame de unt, 250 grame de ciocolată, 250 grame de zahăr, 250 grame făină, si 1 pliculet de praf de copt. Mod de preparare prăjitură cu ciocolată Puneti pe foc intr-o cratită untul si ciocolata. După ce s-au topit, opriti focul si adăugati ouăle pe rand. Apoi adăugati zahărul, făina si praful de copt. La final, trebuie să obtineti o compozitie cremoasă. Turnati ulterior compozitia intr-o tavă in care ati pus hartie de copt. Coaceti la 180 ...
Borsul rusesc este o adevărată delicatesă, foarte bun in perioadele de post. Ingrediente 500 g boabe fasole inmuiate in apa minim 12 ore 1 sfecla rosie medie 1 jumătate varza medie 1 morcov 3 cartofi 1 ceapa 3/4 pahar ulei 3 linguri sos rosii (rosii pasate) 600 ml bors pătrunjel verde sare Instructiuni Boabele de fasole se scurg de apa in care au stat la inmuiat, se clătesc si se pun la fiert. Cand apa in care fierbe fasolea incepe să clocotească, trebuie scursă si schimbată cu alta fierbinte. În timp ce fierbe fasolea, după ce am schimbat apa, se curata ...
Fie că este vorba despre o simplă friptură sau despre tradiţionalul drob, carnea de miel poate fi preparată in mai multe moduri, iar cateva sugestii ne permitem să furnizăm şi noi in continuare. Drob de miel Fierbem măruntaiele unui miel intr-un kilogram de apă, cu o ceapă, o mică rădăcină de morcov, alta de pătrunjel, o foaie de dafin, 10 boabe de piper şi sarea trebuincioasă. După ce s-a fiert, le scoatem pe o scandură şi le tocăm cat se poate de mărunt. Prăjim rumen intr-o lingură de untură 4 cepe tăiate mărunt; apoi punem şi măruntaiele tocat ...
Drob de ciuperci. Reţeta de drob din ciuperci şi verdeţuri este ideală pentru masa de Paşte in cazul in care aţi renunţat la carne şi aţi ales stilul alimentar vegan. Pe langă faptul că este foarte gustos, timpul de preparare este şi foarte scurt. Ciupercile conţin puţin sodiu, nu conţin colesterol iar prezenţa glicogenului in ciuperci, care e caracteristic regnului animal, face ca acestea să fie numite “carne vegetală”. Din totalul de substanţă uscată din ciuperci, proteinele reprezintă in medie 23%, iar din 104 elemente cunoscute, ciupercile conţin 50. ...
Îi găsim la orice colţ de stradă, sunt ieftini şi au devenit, in timp, consumaţi la scară largă. Dar caţi ştiu povestea din spatele covrigilor?! Ei bine, totul incepe undeva prin anul 600. Discuţii au fost ,şi incă sunt multe, legate de originea lor. Unii spun că germanilor le datorăm astăzi unul dintre cele mai iubite produse de patiserie, alţii le atribuie italienilor tot meritul. Adevărul il găsim in lucrarea “Istoria Ştiinţei şi a Tehnologiei”, scrisă de Bryan Bunch şi Alexander Hellemans. Potrivit acestora, covrigii au fost inventaţi in anul 6 ...
Pregătirea aluatului pentru cozonac reprezintă un adevărat ritual in care trebuie respectati toti pasii. O singură greseală si totul poate fi pierdut! Gina Bradea, cunoscuta bloggerită culinară, a dezvăluit de ce nu creste aluatul de cozonac si care sunt principalele lucruri care trebuie evitate in pregătirea lui. De ce nu creste aluatul de cozonac Pregătirea cozonacilor de sărbători reprezintă cu adevărat o artă! Este nevoie de timp si răbdare, căci sunt multi pasi de urmat si trebuie neapărat respectati toti. Asadar, iată mai jos care sunt greselile pe care le faci astfe ...
Chef Stefan Popescu a vorbit despre masa de Pasti, oferind cateva secrete despre fiecare preparat. După informatiile despre pască si friptura de miel, a venit randul borsului de miel, care are si el cateva secrete. Borsul de miel poate fi făcut cu bors sau cu lămaie. ”Important e să cadă carnea de pe oase. Cum mielul e tanăr, la foc mic, in general, in maximum două ore e gata. Trebuie acoperită, pentru că se fierbe mai bine si mai repede. Dacă o lasi fără capac si dai focul mare să fiarbă, nu rezolvi nimic, pentru că punctul de fierbere e acelasi si cand clocoteste mu ...
Oferta de cozonaci din perioada Sărbătorilor Pascale va fi de aproximativ 6 milioane in acest an, mai mică decat cea din perioada Crăciunului cand sunt mai multe zile de sărbătoare, iar din această cantitate in jur de 600.000 de bucăţi vor merge la export, susţine preşedintele Patronatului Roman din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - ROMPAN, Aurel Popescu. "Oferta industriei de morărit şi panificaţie este mai mică in perioada Sărbătorilor Pascale faţă de sărbătorile de iarnă, care ţin de la 25 decembrie pană la 7 ianuarie. Anul acesta vom ...