AOC D2757PH, un monitor IPS 3D aspectuos şi accesibil

default

Dimensiune font:

| 14-01-2013 08:23

Producătorul taiwanez de monitoare AOC este binecunoscut utilizatorilor români, în special celor ceva mai în vârstă care-şi aduc aminte de vremurile în care monitoarele care purtau această siglă erau omniprezente în ofertele magazinelor. Ca şi atunci, AOC a rămas un producător care nu ţinteşte gama superioară, preferând să ofere modele mid-range şi low-end cu prestaţii bune şi preţuri rezonabile.

Lansat acum două luni, AOC D2757PH este un monitor cu diagonală de Full HD (1920 x 1080 pixeli), panou AH-IPS, iluminare LED şi suport pentru afişarea pasivă 3D polarizată, toate aceste opţiuni fiind împachetate într-o carcasă elegantă şi uşoară. Ca o paranteză, acest monitor pare a fi o rudă extrem de apropiată a monitorului ASUS MX279H, faţă de care are câteva deficienţe, dar şi un preţ puţin mai redus.

Construcţie, design, conectivitate şi specificaţii

Designul monitorului AOC D2757PH este elegant, producătorul alegând doar culorile negru şi gri pentru materialele din care acesta este confecţionat. Surprinzător de uşor, având doar 5,7 kilograme, monitorul este fabricat integral din material plastic. Părţile componente negre sunt fabricate dintr-un material plastic lucios, în timp ce segmentele gri sunt fabricate dintr-un material mat care imită textura aluminiului şlefuit.

Datorită eliminării lămpilor CFL în favoarea LED-urilor, AOC a putut realiza un monitor nu doar uşor, ci şi subţire. Cu excepţia părţii inferioare, unde sunt adăpostite probabil mai multe componente, carcasa monitorului are o grosime de 16 milimetri. Aceeaşi dorinţa de minimizare se remarcă şi la rama laterală a ecranului care, chiar dacă nu este chiar atât de „borderless” cum specifică producătorul, are o lăţime de numai 11 milimetri.

Butoanele pentru control sunt de tip tactil şi sunt amplasate în partea dreaptă a părţii inferioare a ramei, meniul fiind foarte bogat în setări pentru culori, luminozitate, gamma, profiluri de culoare sau ajustarea parametrilor 3D.

Nu toate aspectele carcasei monitorului AOC sunt însă plăcute. Calitatea finisării şi asamblării ar putea fi îmbunătăţită, piesele din material plastic gri având muchii care nu sunt perfect şlefuite iar panoul lucios al ecranului şi marginile laterale ale carcasei având un joc uşor. Dacă aceste deficienţe de construcţie pot fi trecute cu vederea, faptul că producătorul a ales un picior rigid care permite doar înclinarea ecranului între -5° şi +15° este regretabil, mai ales că şi distanţa dintre marginea inferioara a monitorului şi suprafaţa pe care este aşezat este de numai 65 de milimetri.

AOC a preferat să renunţe la conectorul DVI, oferind în schimb două intrări HDMI 1.4a şi una VGA. Pe lângă aceste intrări video, monitorul oferă şi două intrări audio, una prin intermediul conexiunilor HDMI şi alta printr-un conector RTS de 3,5 mm, oferind şi o ieşire pentru căşti similară. Lipsa DVI sau Display Port este regretabilă, însă ambele pot fi suplinite de adaptoare suficient de ieftine pentru a nu constitui o problemă reală.

  • Diagonală: 27”, 16:9
  • Rezoluţie: 1920x1080
  • Matrice: AH-IPS
  • Dot pitch: 0,311 mm
  • Luminozitate: 250 cd/mp
  • Contrast real/dinamic: 1.000:1 / 20.000.000:1
  • Unghiuri de vizibilitate: 178 / 178 (orizontal / vertical)
  • Timp de răspuns: 5 ms GtG
  • Culori: 16,7 milioane
  • Înclinare: +15 / -5 grade
  • Conectori video: 2 x HDMI, VGA
  • Alţi conectori: audio in, audio out
  • Difuzoare: stereo
  • Consum: 29 W max, 0,5 W stand-by
  • Accesorii: cablu HDMI, cablu VGA, cablu audio, ochelari 3D (2 perechi)
  • Dimensiuni: 622 × 449 × 130 mm
  • Greutate: 5,7 kg

Performanţe, calitate, 3D

Cu diagonală generoasă, panoul AH-IPS oferit de AOC D2757PH nu este cel mai bun din clasa sa, dar, indiferent cum l-am privi, acesta oferă o imagine net superioară oricărui monitor cu panou TN. Luminozitatea specificată de producător este de 250 cd/mp, aceasta ridicându-se în testul nostru la 204 cd/mp şi fiind bună atunci când se trece de 80%, când albul devine strălucitor fără a deranja ochii.

Ca în cazul altor panouri IPS ieftine, calitatea culorilor este bună la o analiză subiectivă dar suferă în momentul măsurării cu un colorimetru. Reglajele din fabrică nu sunt prea grozave, culorile având un Delta-E cam mare iar acoperirea paletei sRGB fiind modestă. După calibrare, parametrii s-au îmbunătăţit vizibil, însă această operaţiune nu este la îndemână oricărui utilizator.

 

AOC D2757PH înainte de calibrare...AOC D2757PH înainte de calibrare...

 

... si după... si după

Aceste deficienţe de calibrare vor afecta însă dor utilizatorii extrem de pretenţioşi, monitorul oferind culori vii şi naturale, degradeuri fine, un negru profund şi uniform şi un contrast măsurat de 2000:1. Singura problemă deranjantă în acest ultim caz este filtrul lucios, care deşi nu este o „oglindă” precum în cazul altor produse, alterează vizibil profunzimea nuanţelor închise atunci când lumina ambientală devine prea puternică.

Iluminarea LED este bună, aceasta neavând fluctuaţii la niveluri foarte scăzute ale luminozităţii, însă, la fel ca în cazul altor LED-uri albe, se remarcă o uşoară virare a culorilor către albastru care poate fi corectată parţial doar prin selectarea profilului sRGB sau ajustarea manuală a culorilor.

O problemă des întâlnită în cazul panourilor IPS este timpul de răspuns cam mare. Produsul AOC a avut o prestaţie surprinzător de bună, după o utilizare de două săptămâni şi petrecerea unui timp îndelungat în Deus Ex: Human Revolution, DiRT 3 şi Stalker:Call of Pripyat putându-mă declara mulţumit de prestaţie. Ghosting-ul există, este însă suficient de mic pentru a nu ieşi în evidenţă decât în momentul în care am fotografiat ecranul, iar input lag-ul este insesizabil. Pentru cei nemulţumiţi, monitorul oferă şi o accelerare Overdrive, însă activarea acesteia este cea mai proastă idee posibilă: Inverse Ghosting-ul este extrem de vizibil, iar degradeurile par a fi desprinse de pe un monitor VGA cu 256 de culori.

Mai scump decât alte monitoare cu panoul AH-IPS sau E-IPS clasa inferioară, AOC D2757PH plusează cu facilităţile tridimensionale. De tip pasiv, suportul 3D este compatibil atât cu stereoscopia simplă Side-by-Side sau Top-Bottom, cât şi cu frame packing-ul din HDMI 1.4a care este folosit de compresia video AVC-MVC, ATI HD3D sau NVIDIA 3D Vision. Comutarea între modurile de lucru 2D şi 3D se face direct din meniul monitorului, opţiunile disponibile fiind 2D/Frame Packing, Side-by-Side, Top-Bottom şi conversia materialelor 2D în 3D. Cu excepţia ultimului mod, ale cărui rezultate sunt mediocre, monitorul AOC a oferit o prestaţie bună, pierderile de luminozitate şi contrast în momentul utilizării ochelarilor 3D fiind tolerabile. Am testat atât filme S-b-S cât si jocuri (Deus Ex: Human Revolution, DiRT 3 şi Halo: Combat Evolved pentru Xbox 360) şi am fost mulţumit de rezultat.

AOC nu a uitat să includă în pachet şi două perechi de ochelari.  Una este o pereche standard foarte comodă, iar cea de-a doua o interesantă ramă foarte subţire care se ataşează de rama ochelarilor de vedere, o idee pe care autorul acestor rânduri a aplaudat-o călduros.

Concluzii

Având un preţ de circa 1350 lei, AOC D2757PH este o soluţie suficient de accesibilă şi neaşteptat de bună pentru amatorii de filme sau jocuri. Preţul mai redus implică şi anumite compromisuri, cum ar fi manopera cam slabă, posibilităţile reduse de orientare sau calibrarea nesatisfăcătoare a culorilor, însă acesta este un produs cu un aspect elegant, un panou IPS cu culori frumoase şi contrast excelent, prestaţie mai mult decât satisfăcătoare pentru jocuri şi suport stereoscopic bun.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei