Compania Govinda Natur retrage in prezent un lot de faină de teff. Teff-ul, numit si mei etiopian, este o pseudocereală originară din Etiopia. Are o textură asemănătoare cu cea a amarantului si o dimensiune comparabilă cu cea a semintei de mac. Compania a anuntat joi, 25 mai 2023, că a fost descoperit un nivel crescut de alcaloizi tropani in produs intr-un control intern. Ca măsură de precautie, produsul nu trebuie consumat si poate fi returnat, pretul de achizitie urmand a fi rambursat chiar si fără prezentarea bonului. Alcaloizii tropanici nu ar avea efecte pe termen lung. Dar ...
Ingrediente: PENTRU BLAT: 200 gr. – biscuiţi simpli cu lapte 50 gr. – nuci 80 gr. – unt topit PENTRU MOUSSE: 500 gr. – cătină proaspătă (sau congelată) 350 gr. – zahăr 300 ml. – smantană dulce pentru frişcă 35% 50 gr. – zahăr pudră 15 gr. – gelatină ½ linguriţă – esenţă de portocale (sau coaja răzuită de la o jumătate de portocală)
Salata orientală este mereu o alternativă delicioasă. Carmen Brumă are o retetă irezistibilă. Ingrediente: cartofi noi ouă măsline ridichi ciuperci iaurt mustar ceapă verde si mărar. Cum se prepară „Astăzi vă arăt reteta mea preferată de salată de cartofi noi sau salata orientală. Este o sursă foarte bună de carbohidrati lenti, o masă prietenoasă cu progesteronul, foarte utilă pentru femeile de 40 plus, dar si pentru intreaga familie. Este o masă foarte sătioasă, care tine de foame cateva ore si contine proteine, carbohidrati lenti, fibre si grăsimi ...
Gazpacho este o supă făcută din ingrediente crude, care se serveste rece. În verile foarte fierbinti, e chiar recomandat să se adauge in gazpacho, in momentul servirii, cuburi de gheată. În varianta clasică, gazpacho are la bază rosiile. În prezent, insă, au apărut si alte variante de gazpacho, pe bază de castraveti, de pepene galben sau rosu etc. Eu insămi am publicat in cartea mea Duminica la pranz o supă rece de pepene cu castravete, practic, un soi de gazpacho. Originile acestei supe răcoritoare trebuie căutate in regiunea sudică a Spaniei, Andaluzia, de u ...
Omleta cu dovlecei este un mic dejun foarte delicios. Avem nevoie de cateva ingrediente, iar modul de preparare este simplu. INGREDIENTE 3-4 oua 1 dovlecel mic 1 ceapa medie cateva fire patrunjel 2-3 prize oregano 2 linguri ulei sare Mod de preparare Se taie dovlecelul cubulete. Se toaca ceapa si patrunjelul marunt. Se incinge uleiul si se adauga toate cele de mai sus. Se presara cu sare si oregano strivit intre degete. Se calesc la foc mediu pana dovlecelul e facut (cca 3-4 minute). Se bat ouale cu sare si 1 lingura de apa/lapte. Se toarna peste legumele din ...
Istoria clafoutis acestui preparat incepe in secolul al XIX-lea, in regiunea franceză Limousine. Numele său provine din dialectul occitan, de la cuvantul clafir care inseamnă a umple. Acesta reprezintă o descriere a tehnicii folosite pentru prepararea acestui desert, prin care un aluat ceva mai gros ca cel pentru clătite este turnat peste fructele proaspete. Initial, clafoutis se prepara in Limousine, unde ciresele sunt din abundentă, si era considerat un produs culinar dedicat meselor de la tară, nedemn de marile restaurante. Însă, in scurt timp, desertul a devenit foarte popula ...
În aceste zile fierbinti de vară, ce ar putea fi mai bune decat să vă răsfătati cu o desert răcoritor? Însă acesta trebuie să fie si delicios si echilibrat nutritional. Asadar, azi că propunem reteta unui delicios cheesecake de vară, care este un desert rece, format dintr-o bază de biscuiti si o cremă de branză. Reteta de azi este echilibrată nutritional. D asemenea, este o gustare excelentă, potrivită si pentru copii. Deci, in doar cateva minute veti obtine un cheesecake de vară super gustos. Ingrediente pentru bază: 150 g migdale crude sau făină de migd ...
Ingredientele principale in prăjitura cu caise si iaurt sunt… caisele. Aciditatea lor naturală este echilibrată perfect de aroma dulce si delicată a amestecului de iaurt, ceea ce face ca prăjitura să fie perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare, chiar si pentru copii. O parte din caise se taie in bucăti mici si se adaugă direct in aluat, in timp ce restul se folosesc pentru a decora suprafata prăjiturii si a o face si mai apetisantă. Foarte aromată si pufoasă, această prăjitură este usor de preparat si nu contine unt, fiind potrivită si pentr ...
Mousse de căpsuni de pahar este mereu un desert la indemană, poate tine loc chiar si de pranz. Se poate pregăti atat cu căpsuni proaspete, cat si congelate.
Reţeta e simplă. Dar gustul... gustul te intoarce in timp, poate chiar in copilărie. Pus intr-o chiflă caldă, cu puţin muştar, poţi avea parte de o gustare inedită! Asa este snitelul din parizer. INGREDIENTE 4 felii parizer (aproximativ 8 mm grosime, 6 cm diametru) 2 ouă bătute 50 g făină (preferabil granulaţie 550) 50 g pesmet ulei, pentru prăjit sare Mod de Preparare Treci fiecare felie de parizer prin făină, ou şi pesmet, de două ori. Prăjeşti in baie de ulei 3-4 minute, pană cand pesmetul devine auriu şi crocant. Scurgi excesul de grăsime pe un şerveţel d ...
"Dacă ar fi să cumpăr o tigaie... Această modă cu aceste tigăi non-stick, de care nu se lipeşte mancarea, este fabuloasă. Ele au apărut undeva prin anii '50-'60. Toată problema cu ele este că ele, la bază, - de-asta nu se lipeşte nimic de ele - au anumite chimicale, substanţe. Astfel, dacă tigaia este mult prea incinsă şi o atingem şi o fracţiune cu cuţitul, cu furculiţa, vom perfora acel strat şi practic de acolo, in timp ce noi facem mancarea, vor "evada" acele "chimicale pentru totdeauna", cum sunt numite, pentru că sunt inventate de noi ...
Supă de dovlecei a la grec este o mancare usoară si delicioasă, care se poate consuma atat caldă, cat si rece. Ingrediente: un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, 2 linguri orez(optional se pot folosi si boabe de porumb), 2 galbenusuri, 200 g smantana, zeama de la o jumatate de lamaie, o legatura de marar verde, sare si piper alb dupa gust, o lingura vegeta de casa, 2 linguri ulei Mod de preparare. Se curata de coaja legumele,se spala bine apoi se toaca marunt. Intr-o oala se pun la calit legumele in putin ulei, apoi cand ceapa de ...
Cuscus cu legume este o retetă usoară, rapidă si delicioasă. INGREDIENTE 1 dovlecel 2 ardei grasi, rosu si galben 3 morcovi 1 ceapa 5 rosii mici 1/2 cub concentrat de legume 250 g cuscus 400 ml apa 40 g unt MOD DE PREPARARE 1. Pentru inceput se face sosul de legume. Se taie morcovii rondele, ardeii in pătrăţele, dovlecelul tăiat cuburi, rosiile pe jumătate si ceapa tocată peştişori. Toate legumele se pun la fiert cu concentratul de legume şi un pic de apă. Se lasă la fiert 30 de minute, amestecand din cand in cand pentru a evita prinderea. 2. Cu 10 minute inainte de ...
Începe ziua cu un smoothie energizant si plin de vitamine. Avem nevoie de ingrediente • 125 g iaurt grecesc • 1 banana • 1 lingurita cacao • 5 caise deshidratate • o felie subtire ghimbir • un varf cutit scortisoara Fructele de curăta, se spală si se pun in blender. La final, va rezulta o băutură perfectă pentru o zi cu un program foarte dificil.
Vinetele cu mozzarella sunt un deliciu. O retetă sănătoasă si usor de preparat! Ingrediente -o vanătă; -sare, piper negru măcinat, usturoi granulat — după gust; -30 ml + 2 linguri de ulei de măsline; -125 g de mozzarella; -aproximativ 60 g de bulion de rosii; -pătrunjel sau busuioc proaspăt — după gust. MOD DE PREPARARE: 1.Tăiati vanăta in rondele cu grosimea de aproximativ 1 cm. 2. Asezati rondelele de vanătă pe tava tapetată cu hartie de copt. Ungeti-le pe ambele părti cu 30 ml de ulei de măsline, combinat cu sare, piper negru măcinat si usturoi ...
Prima retetă Duchess Potatoes (Cartofii ducesei) a fost publicată in La Nouvelle Cuisinière Bourgeoise in 1746. Pentru acest preparat puteti folosi cartofi „yukon Gold”. Este soiul ideal deoarece oferă o consistentă cremoasă. Este pur si simplu un piure de cartofi imbogătit, copt intr-un cuptor incins pană devine auriu. Practic avem de-a face cu un piure reinterpretat. Pentru a pregăti cartofii ducesei aveti nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg cartofi, 100 g unt gras, 2 ouă intregi si incă un ou, 2 gălbenusuri, sare. Pentru o notă de rafinament puteti ...
Ingrediente 200 gr. morcovi - 200 gr. telina - 2 mere ionatan - cateva frunze de patrunjel proaspat dressing: - zeama de la 1/2 lamaie - 1 lingura ulei de porumb - sare si piper dupa gust Mod de preparare Merele se cupata de coaja si cotoare, se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu un pic de zeama de lamaie (din zeama pentru dressing). Morcovii si telina se curata , se spala si se dau pe razatoarea mica.Se amesteca bine toate intr-un bol si apoi se pun intr-o strecuratore se se scurga ( aprox. 10 min.) Dressing: intr-un bol mic punem zeama de lamaie,uleiul, sare si piper si ame ...
O shaorma gigant, care a măsurat 125 metri lungime, a fost realizată, duminică, la Ploieşti, iar 520 de porţii au fost distribuite gratuit de autorităţi, in condiţiile in care anul acesta se implinesc 520 de ani de atestare documentară a oraşului. Conform datelor comunicate de Primăria Ploieşti, shaorma a fost pregătită de o echipă de bucătari coordonată de chef Escoffier Ianoş Krajnik, ajutat de chef Escoffier Gabriela Stănculescu, iar pentru realizarea ei au fost necesare 100 kg de carne, 50 kg varză, 50 kg cartofi, 50 kg ceapă, 50 kg castraveţi, 50 sos ...