Delicioasele sarmale de post sunt preparate cu plăcere de gospodine În zilele de post. Drochia Click vă prezintă reteta sarmalelor de post ca la bunica. Vă recomandăm pentru un gust autentic! Ingrediente pentru sarmale de post: - 200 g orez - 3-4 linguri ulei - 1 ceapă - 2 morcovi - 2 gogoşari sau ardei graşi - 1 legătură pătrunjel şi mărar - 1 varză murată - 2 linguri suc de roşii - sare, piper măcinat - piper boabe Cum se prepară cele mai bune sarmale de post: - Orezul se curăţă şi se spală - Varza murata se desface in foi, se spală şi se lasă l ...
Ghee este untul din traditia culinara a Asiei de Sud si este o alternativa sanatoasa la untul si uleiul traditional. Acesta contine numai grasime pura, bogata in acizi grasi, vitamine si antioxidanti si este ideal pentru sandwich-uri, produse de patiserie, pentru gatit si prajire deoarece tratamentul termic nu altereaza gustul produselor alimentare imbogatindu-le cu substante nutritive. Ghee nu elibereaza substante nocive la temperaturi ridicate. Proprietatile sale il indica atat ca aliment, cat si ca tratament, singur, ori in combinatie cu plante sau alte produse terapeutice. Este important ...
Restaurantele şi unităţile de alimentaţie publică au obligaţia, incepand de miercuri, de a afişa ingredientele şi valorile nutriţionale ale produselor şi preparatelor pe care le servesc consumatorilor, potrivit Agerpres. Noile reguli au fost stabilite printr-un ordin al presedintelui Autoritătii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si intră in vigoare de astăzi, 15 martie. Potrivit Ordinului, trebuie indicată cantitatea ingredientelor compuse constituente ale unui fel de mancare – exemplu: muşchiuleţ de porc – 140 g, cu garnitură de orez cu legum ...
Conopida poate fi folosita in foarte multe moduri si preparate, inclusiv piure. Ingrediente -o conopida -sare -piper -nucsoara -2 linguri ulei de masline -25 gr unt -75 ml lapte -cateva frunze oregano Mod de preparare Prima dat se taie conopida bucatele si se pune la fiert in apa cu sare. Cand conopida s-a inmuiat si este bine patrunsa este gata. O strecuram bine, sa nu ramana apa. Cu ajutorul unui blender se zdrobeste pana va avea consistenta unei creme. Se adauga acum laptele caldut, untul si o lingura de ulei, piper, nucsoara si sare, daca mai este nevoie. Se mai blend ...
Carnea de porc se află in proporţie de 10% - 93% in compoziţia crenvurştilor de porc, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din Romania. „În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins intre 10 şi 93% din compoziţia produsului”, se menţionează in comunicat. Conform sursei citate, există şi produse care sunt comercializate sub denumirea "Crenvu ...
Găluşte cu prune făcute după cea mai simplă retetă! Nu trebuie să fii bucătar profesionist, ci dacă urmezi pasii de aici, o să faci cele mai bune găluste cu prune, exact ca cele din copilărie! INGREDIENTE 300 g cartofi sare 30 ml ulei 1 ou 100 g făină 12 prune mici 50 g unt 50 g pesmet zahăr pudră scorţişoară pisată zahăr vanilat MOD DE PREPARARE 1. Începem reteta de găluste cu prune! Cartofii se fierb in apă cu sare 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de samburi, apoi se lasă la scurs. 2. Cartofii fierţi se curăţă de coaj ...
Clătitele cu morcovi sunt cele mai pufoase clătite pe care le vei manca vreodată. Cu ajutorul catorva ingrediente poti avea un desert rapid si gustos in acelasi timp. Aceste clătite portocalii sunt ideale pentru micul dejun sau pentru o gustare. INGREDIENTE 200 g morcovi 150 g făină 100 ml lapte 2 ouă 50 g de zahăr brun jumătate de lingurită de scortisoară 8 g de praf de copt jumătate de lingurită de nucsoară rasă un varf de cutit de sare Cum se prepară clătitele cu morocovi in 10 minute 1. Morcovii se dau pe răzătoarea mică. 2. Ouăle se bat cu zahărul cu a ...
Pestele si orezul au fost gătite de secole in Asia de Sud, unde aceste două produse stau la baza dietei locale. Ulterior au fost combinate. Pestele a fost tăiat in bucăti mici subtiri, mutat cu orez si pus sub presiune. Această metodă de gătit a permis conservarea alimentelor pe tot parcursul anului, dar gustul si aspectul acestui fel de mancare erau departe de sushi modern. Abia in secolul al XIX-lea, in Japonia, bucătarul-sef Yohei Hanai a inventat o retetă modernă de sushi considerată clasică. Majoritatea soiurilor de sushi au folosit peste crud in loc de peste murat, dar uneor ...
Pancakes sau clătitele americane sunt ideale pentru micul dejun sau pur si simplu pentru gustare. Sunt diferite de clătitele noastre obisnuite, fiind groase si continand agent de crestere. Sunt pufoase, delicioase si seamăna mai degrabă cu un pandispan. O retetă foarte simplă si gustoasă Ingrediente : - 2 ouă - 250 g faină -200 ml lapte -80 g zahăr - 2 lingurite praf de copt - 1 lingurită sirop de agave pentru aromă -3 linguri de ulei - O esentă de vanilie Reteta poate fi vizionată in video.
Ministerul Agriculturii din Filipine intenţionează să importe 22.000 de tone de ceapă pentru a asigura aprovizionarea pieţei interne, in condiţiile in care pretul cepei a explodat, fiind probabil cel mai ridicat din lume, in timp ce inflaţia din această tară a ajuns la maximul ultimilor 14 ani, scrie Bloomberg. Propunerea privind importurile de ceapă a fost formulată la o reuniune a unui comitet de experţi şi va fi supusă aprobării preşedintelui Ferdinand Marcos Jr., a declarat duminică secretarul său, Rex Estoperez. Pe langă funcţia de preşedinte, Marcos este şi ministr ...
Croissantul cu unt este unul dintre produsele de panificatie delicioase, dar care par aproape imposibil de făcut in propria bucătărie. Există si retete de croissante pretentioase, care cer mai multă atentie si dedicare, insă si retete simple care nu cer atat de mult efort si timp. Îti recomandăm să incepi cu această retetă, pe care ulterior o poti personaliza după bunul plac – poti adăuga ciocolată, dulceată sau orice altă umplutură iti doresti. De ce ai nevoie pentru o retetă de croissante cu unt? Cel mai probabil, multe dintre ingredientele pentru un croissant ...
INGREDIENTE 200 g ciuperci 400 g amestec de legume 700 g orez fiert si racit (300g orez nefiert) 4 linguri sos de soia 4 linguri ulei 1 ceapa tocata marunt 2 oua 2 fire ceapa verde 1 lingura ulei de susan 1 lingura ghimbir razuit 3-4 catei de usturoi razuiti sare piper Fierbem orezul in 2 cani de apa, impreuna cu o lingurita de ghimbir. Dupa ce s-a fiert, punem orezul intr-o strecuratoare si il clatim in cateva ape reci. Orezul fiert il punem la rece, in frigider, pentru o noapte. Cel mai bun orez pentru prajit este cel fiert cu o zi inainte. Taiem morcovul in cuburi mici ...
Pavlova este un desert devenit traditional in Australia si Noua Zeelanda, tări care incă isi dispută paternitatea asupra prăjiturii. Reteta contine bezea si fructe de pădure si are legătură cu legendara balerină din Rusia. Istoricii au declarat că desertul pe care astăzi il stim drept „prăjitura Pavlova” a fost numit după balerina de origine rusă Anna Pavlova, care a vizitat Australia, pentru prima dată, in anul 1926. Un bucătar din Wellington ar fi fost fascinat de dansatoare si i-ar fi făcut un desert pe măsură. Acesta contine două blaturi de bezea, friscă ...
Ghiveciul de legume este o mancare usor de preparat, foarte gustoasă si sănătoasă. În post, este o altenativă la mesele de pranz, dar si pentru cină.
Tomatele sunt cele mai populare legume din lume. Lumea produce anual 177.04 tone metrice de tomate. Printre numeroasele tări din lume, cei mai mari trei producători de tomate sunt China, India si Statele Unite. Cei mai mari exportatori de rosii de pe glob sunt Olanda, Mexic si Spania. De exemplu, Olanda a exportat rosii in valoare de US $ 2 miliarde in 2017. Această natiune este cel mai mare exportator de rosii din lume. Pe de altă parte, Mexicul exportă rosii in valoare de miliarde de dolari 1.9, in timp ce Spania exportă rosii in valoare de miliarde USD 1.1. Ceapa ocupă locul secun ...
Sunt create artizanal pentru cele mai pretentioase gusturi. Mai mult decat o bomboană sau o prăjitură, florentinele sunt pur si simplu un desert deosebit. Acest desert unic este recunoscut ca un simbol culinar al rafinamentului incă de la jumătatea secolului al XVII-lea. Unele izvoare le atestă ca fiind o creatie originară din Florenta, insă alte surse vorbesc despre aparitia lor pe meniul regelui Ludovic al IV-lea, la Palatul Versailles. Gustă un desert din paginile de istorie, pe care l-am reinventat pentru a aduce bucurie sufletului si in lumea modernă. În drumul s ...
Festivalul Clătitelor de la Prejmer, eveniment de tradiţie din judeţul Braşov, va avea, după doi ani de pauză, cea de-a 16-a ediţie in acest weekend, organizatorii promiţand publicului atat că se va putea delecta cu tot felul de bunătăţi locale, dar şi o atmosferă intreţinută de artişti de top, cu muzică de toate genurile. Conform primarului din Prejmer, Mihai Apafi, gospodinele comunei şi producătorii locali au pregătit nu doar faimoasele clătite, sortiment culinar care se află in centrul evenimentului, ci şi alte produse cu specific local, de la branzeturi, produse d ...
Ciorbă este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria romanească. Străbunicii, bunicii si mamele noastre au gătit acest fel principal la aproape fiecare masă. Ciorba se acreste diferit in functie de regiune. De exemplu, in Muntenia acrirea se face cu bors si se foloseste mult leusteanul. În această zonă cel mai des vom intalni ciorbă de pasăre si de legume. Ciorba este cel mai delicios preparat din bucătăria romanească si unul dintre cele mai sănătoase. De-a lungul timpului gospodinele si gospodării au si-au adus propriul aport asupra preparatului, astfe ...