„În sistemul meu de valori, definiția succesului este dată de familie”

Dimensiune font:

| 23-03-2024 18:32

 Dialog cu Eliza Bogdan, antreprenor ieșean

S-a remarcat ca antreprenor, ca și cadru didactic asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”din Iași, dat și mentor. Zi de zi duce la bun sfârșit misiuni asumate multor roluri pe care le are. Nu se teme de eșec, despre care spune că, atent gestionat, duce la succes. Am stat de vorbă cu Eliza Bogdan, o tânără femeie de afaceri și inițiatoarea unui program de antreprenoriat pentru copii.  

- Cadru didactic, mamă, antreprenor, mentor, prietenă. Cum ați continua lista rolurilor din viața dvs și care ar fi ordinea importanței?

- Aș începe cu faptul că sunt și fiică, iar de la mama am învățat cum să fiu, la rândul meu, mamă. Apoi, cred că nimic din toate aceste roluri enumerate nu este mai important decât cel dat de la Dumnezeu, și anume rolul de a fi mamă. Cred cu toată tăria mea că este o menire să fii mamă, una conștientă mă refer. O dată cu maternitatea te maturizezi și vezi viața cu totul altfel. Restul este ceea ce am reușit să fiu și să devin pe drumul vieții cu mult efort susținu.

- Cum ați reușit să gestionați cu succes toate aceste roluri complexe în viața dumneavoastră?

- Nu reușesc. Sunt un dezastru în materie de organizare, sincer vă spun. Sunt mereu pe fuga și în alergare de la ceva, către altceva. Muncesc mult și sunt obosită de cele mai  multe ori. Asta înseamnă ca nu sunt un model de urmat și mai am până să pășesc pe o altă scară a valorilor.

- Ați lansat si o afacere în domeniul gastronomic. Care sunt cele mai mari bucurii care vi le-a adus? Dar obstacole?

- Așa este. Alături de partenera și prietena mea, Adina Moșneagu, am lansat un concept de business pasta bar, unde pregătim în fiecare zi cu magie paste proaspete din făină de grâu dur. Ele se transformă în cele mai renumite feluri de paste pentru a fi servite de pasionații de bucătărie italiană.

- Care au fost cele mai mari provocări cu care v-ați confruntat ca femeie în lumea afacerilor și în mediul academic?

- Cu nedreptatea, invidia și cu neșansa sau poate nu am fost suficient de bună. Dar, nimic din toate astea nu m-au descurajat pe termen lung. Am învățat să le mulțumesc oamenilor care mi-au închis ușile, ca să învăț să găsesc oportunități și să mă bazez doar pe mine. Sunt în așa fel construită încât dacă mi se închid ușile sunt supărată o perioadă de timp, dar învăț să pun geamuri și să le deschid pentru un alt fel de aer. Sunt oameni care cred și azi, când mă văd și se uită în ochii mei, că eu nu știu de cuvântul spus, de lucrul rău făcut împotriva mea sau asupra familiei mele, dar eu știu, și zâmbesc. Am învățat să îmi văd de treaba mea, să mă uit la drumul meu, cu mici abateri pentru odihnă, dar mereu mă întorc la calea mea în viață. Nu prea sunt atrasă de poveștile din exterior. Am prea multă treabă să am timp de răutăți gratuite și invidie. În plus, cred foarte tare că primești ceea ce oferi, Motiv pentru care sunt foarte atentă la ceea ce ține de mine.

- Veți lansa un program de antreprenoriat pentru copii și adolescenți. Ce v-a determinat să puneți la punct acest demers?

- „Junior Antreprenor este un program de mentorat în educație antreprenorială pentru copiii de gimnaziu și liceu gândit ca un opțional pentru ei la clasă.  E un proiect pe care îl am în minte de aproximativ doi ani, chiar și numele este gândit tot de atunci. În toată această perioadă, am reușit, puțin câte puțin, să duc la final această construcție și să realizez 7 module complete cu predare și jocuri inteligente prin intermediul cărora ei vor învăța câte ceva despre antreprenoriat. Nu îi pregătim pe toți să fie antreprenori, nu acesta este scopul. Acest program dezvoltă foarte mult practica, antreprenoriatul trebuie să dezvolte partea practică a elevilor. Personal, în liceu eram fascinată de lucrurile practice care se întâmplau prin școală. Unde era un proiect, acolo eram și eu.

- Ce vor învăța copiii? De ce sunt importante astfel de cunoștințe?

- Ca parte a programului, elevii învață să identifice oportunități, să propună idei pentru proiecte, să planifice implementarea proiectelor, să își asume responsabilitatea, să stabilească și să atingă obiective, să colecteze și să analizeze informații relevante, să-i convingă pe ceilalți de mintea lor, să creadă în ei înșiși, în abilitățile lor, să susțină discursuri convingătoare în public, să facă calcule financiare, să fie consumatori sensibili, să rezolvă probleme, să fie creativi, să lucreze ca parte a unei echipe, să dezvolte abilități sociale, să dezvolte o gândire independentă și pozitivă și multe alte aspecte. Programul încurajează elevii să dezvolte competențe antreprenoriale printr-un proces de învățare semnificativ și experiențial, folosind prelegeri, discuții, prezentări, videoclipuri, exerciții și, mai ales, executând proiecte dezvoltate de ei înșiși. Ca parte a acestui program, elevii dobândesc atât cunoștințe teoretice, cât și practice despre antreprenoriat și experiență în implementarea propriilor proiecte. Combinarea abilităților de predare cu experiența practică și mentorat din partea profesorului îi pregătește pe elevi să reușească în orice cale pe care o vor alege.

- Ce sfaturi aveți pentru tinerii care doresc să devină antreprenori, indiferent de genul lor?

- SĂ ÎNCERCE! EȘECUL este cea mai importantă lecție în viață! Acesta te duce pe căi nebănuite!

- Cum puteți folosi experiența dumneavoastră în educație, afaceri și ca mamă pentru a inspira și a ghida tinerii în acest program?

- Educația antreprenorială este mai mult decât un curs de antreprenoriat. Este o versiune mai profundă legată de modul de gândire și comportamente care sunt dobândite printr-un proces lung de învățare în moduri variate, experimentare, abilitare și mentorat. Eu sunt o persoană care își dorește să ofere din ceea ce a învățat, să dea mai departe, copiilor, elevilor, studenților pentru că aici ne punem bazele pentru viitor.

- Care sunt valorile și principiile pe care le considerați esențiale în dezvoltarea antreprenorilor tineri?

- Dezvoltarea antreprenorilor tineri implică încorporarea unor valori și principii fundamentale care să îi ajute să navigheze în lumea afacerilor și să își atingă obiectivele. Acestea ar fi:

* Pasiune și motivare. Dezvoltarea antreprenorilor începe cu o pasiune puternică pentru ceea ce fac. Motivarea intrinsecă îi va ajuta să depășească obstacolele și să rămână dedicați în momentele dificile.

* Curiozitate și învățare continuă. Antreprenorii tineri ar trebui să fie întotdeauna curioși și deschiși să învețe. Aprofundarea constantă a cunoștințelor și adaptarea la schimbările din industrie sunt chei ale succesului pe termen lung.

* Reziliență și abilitatea de a gestiona eșecurile. Greșelile fac parte din călătoria antreprenorială. Dezvoltarea rezilienței și abilitatea de a învăța din eșecuri sunt esențiale pentru a depăși provocările și a progresa.

* Integritate și etică. Pentru oricine, construirea unei afaceri de succes implică menținerea integrității și respectarea principiilor etice. Antreprenorii tineri ar trebui să își construiască reputația pe baza unei conduite corecte și a valorilor solide.

* Comunicare eficientă. Abilitățile de comunicare sunt cruciale în afaceri. Antreprenorii tineri ar trebui să fie capabili să transmită clar viziunea lor, să colaboreze eficient și să gestioneze relațiile cu clienții, angajații și partenerii.

* Inovare și gândire creativă. O abordare inovatoare și gândirea creativă sunt esențiale într-un mediu de afaceri în continuă schimbare. Antreprenorii tineri ar trebui să caute mereu modalități noi și inovatoare de a aborda problemele și de a îmbunătăți produsele sau serviciile lor.

* Planificarea și gestionarea timpului. Dezvoltarea abilităților de planificare și gestionare a timpului este crucială pentru eficiența operațională. Antreprenorii tineri trebuie să fie capabili să își prioritizeze sarcinile și să gestioneze eficient resursele.

* Adaptabilitate și agilitate. Lumea afacerilor este dinamică, iar antreprenorii tineri ar trebui să fie flexibili și agili în fața schimbărilor. Capacitatea de a se adapta rapid la noile condiții și oportunități este esențială.

Aceste valori și principii pot oferi o bază solidă pentru dezvoltarea antreprenorilor tineri și îi pot ajuta să construiască afaceri durabile și de succes.

- Cum vedeți viitorul programului dumneavoastră de antreprenoriat pentru copii și adolescenți și ce obiective doriți să atingeți cu el?

- Viitorul sună ca o școală dedicată exclusiv antreprenoriatului, cum sunt școli cu accent pe profil tehnic, uman, pentru arte sau limbi străine, dar acesta este un obiectiv ce ține de ani, și necesită o schimbare de programă școlară, și bineînțeles de mentalitate.

- Care a fost cel mai mare succes sau realizare pe care l-ați avut în aceste roluri interconectate și ce lecții importante ați învățat din el?

- Sunt de părere că succesul este dat de dimensiunea fericii acasă și de mulțumirea copiilor față de părinți. Tot ceea ce înseamnă parte profesională nu este succes, este rezultatul muncii educației și dezvoltării personale în timp. De multe ori mă critic pentru că nu reușesc să fiu exact așa cum ar trebui pentru copilul meu, dar copilul meu primează și mai mulți de aș avea, copiii ar fi pe primul loc în viață. Pentru copii sănătoși emoțional este nevoie de părinți conștienți și implicați, iar azi nu mai este o scuză faptul că nu știi să crești un copil.

Pentru că în sistemul meu de valori definiția succesului este dată de familie. Dumnezeu  m-a oprit din ceea ce făceam de fiecare dată și mi-a arătat în timp că ar trebui să fiu mult mai atentă la copilul meu. Cea mai importantă lecție a vieții mele a fost când am trăit un accident medical nefericit care m-a dus aproape de moarte. În acel moment, singura mea frică era legată de faptul că aș putea să îmi las copilul fără mamă.  În acel moment groaznic singurele mele cuvinte au fost: Nu pot acum, eu am un copil acasă care mă așteaptă!”. Atunci când viața se scurge și mai ai poate câteva secunde, se relevă de fapt ceea ce este mai important pentru noi! Iar pentru mine este fiul meu, Iulian.

- Într-o lume dominată de bărbați, cum vă descurcați cu toate aceste roluri? V-ați simțit vreodată discriminată?

- Da, m-am simțit discriminată și chiar puneam la suflet când eram mai tânără. Acum îmi asum foarte clar ceea ce știu să fac și cine sunt, motiv pentru care nu prea mai am timp să mă simt discriminată. În momentul în care ajungi să îți crești încrederea și să îți ridici nivelul stimei nu te mai poate descuraja cineva foarte ușor.

- Ce credeți că ar trebui făcut pentru a contribui la schimbarea percepțiilor cu privire la rolurile de gen și la eliminarea discriminării?

- Aici e mai complicat, e nevoie de multă implicare. Fiecare individ poate contribui la schimbare printr-o auto-reflecție sinceră și conștientizarea propriilor prejudecăți și comportamente discriminatorii. Să promovezi o atitudine egalitară în propriul cerc de influență ar fi un prim pas. Promovarea educației și conștientizarea cu privire la egalitatea de gen în școli și comunități. Să includem subiecte legate de stereotipuri de gen, discriminare și diversitate în programele școlare. E foarte important și cum alegem profesorii care vor preda această temă. Și, sigur să încurajăm și să promovăm modelele pozitive care sparg stereotipurile de gen. Acest lucru poate include personalități publice, lideri comunitari sau oricare alți indivizi care să servească ca exemplu de succes, independent de gen.

A consemnat Maura ANGHEL 

 

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
FIVE Administration S.P.R.L.,  vinde prin licitatie publica bunurile: cladire 2 camere -Volanschi; „Ferma Coroiesti” ; „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce le deservesc. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, Judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza 4 licitatii publice cu strigare, in vederea valorificarii urmatoarelor active aflate in patrimoniul debitoarei, astfel: in datele de 27.03.2025, 03.04.2025, 10.04.2025 si 17.04.2025, de la orele: Ora 12:00: Cladire 2 Camere -Volanschi- Pret pornire: 1.595,94 Lei; Ora 13:00: Proprietate imobiliara „Ferma Coroiesti” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 77.090,64 Lei; Ora 14:00: Proprietate imobiliara- „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 117.805,79 Lei. Orele anuntate pentru fiecare Activ se respecta pentru fiecare zi in care se vor organiza licitatii. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Activele pot fi vizionate prin programare prealabila dupa achizitionarea caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor, la pretul de 3.570 Lei (TVA inclus) pentru fiecare Activ in parte, mai putin pentru Activul-„Cladire 2 Camere -Volanschi” pentru care Caietul de sarcini are pretul de 595 (TVA inclus) si ulterior, semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Caietul de sarcini poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five- advisory.ro. Licitatia va avea loc la sediul Five Administration S.P.R.L. din Bucuresti, Str. Romulus nr. 23, sector 2 sau prin corespondenta / videoconferinta, dupa cum va decide Administratorul judiciar de la caz la caz. Documentatia de participare la licitatie va fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five- advisory.ro, pana cel tarziu cu o zi inainte de data fiecarei licitatii, ora 16:00. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice nu vor fi luate in considerare. Informatii suplimentare privind activele si pentru vizionarea activelor pot fi obtinute la nr. 0744.950.751 sau e-mail: office@agro- complex.ro.
Comuna Timisesti, judetul Neamt  vinde prin licitatie publica terenuri: 2.340 mp. intravilanul  satului Dumbrava. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, cu sediul in sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt, telefon 0233/787.050, fax 0233/787.050, e-mail: timisesti@ nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: Teren in suprafata totala de 2.340 mp, avand carte funciara 52140 si numar cadastral 52140, identificat astfel: teren situat in intravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 512 mp si teren situat in extravilanul satului Dumbrava, comuna Timisesti, Str. Fdt. Garii nr. 1, in suprafata de 1.828 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 12/11.03.2025 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 07.04.2025, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 15.04.2025, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Neamtului nr. 83, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 16.04.2025, ora 11.00, la sediul Caminului Cultural Timisesti, comuna Timisesti, sat Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de Contencios Administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/219.493, fax 0233/210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.03.2025.
  „Medicina în dar și credința în vindecare”
06/04/2025 20:05

* dialog cu prof. univ. dr. Daciana Elena Brănisteanu, fondatorul Primăverii  Dermatologice Iesene, care incepe astăzi in Capitala Moldovei. Un interviu despre puterea discretă a credintei si despre tr ...

„Fiecare dintre noi are un dar special, o chemare unică, iar lumea devine mai frumoasă atunci când fiecare își urmează drumul cu sufletul deschis”
26/03/2025 08:39

- Cum v-a influentat propriul parcurs profesional modul in care ii inspirati pe copii să-si descopere potentialul si să-si urmeze pasiunile? - Pentru mine, a fi invătătoare este un mod de viată, o menire ...

„Ne-am dorit atât de mult să devenim egale cu bărbații, încât, undeva pe traseu, ne-am pierdut”
23/03/2025 20:50

 - Ce v-a purtat pasii spre această meserie dură? A fost o chemare limpede sau o poveste care s-a tesut in timp? - A fost, oricat de cliseistic ar suna, chemarea destinului. Toată copilăria mi-am dori ...

„Femeile pot face orice, dar nu oricum. Grația și sensibilitatea ne permit să vedem dincolo de geometria rigidă”
23/03/2025 12:43

- Cum v-ati impletit pasii printre structuri de beton si geometrii riguroase, păstrand in suflet gratia si frumusetea de a fi femeie? – Pentru mine, ingineria constructiilor nu a fost niciodată doar de ...

„Principala cauză a alienării sociale din prezent este fluxul continuu de informații și experiențe digitale”
22/03/2025 11:30

- Oamenii au fost dintotdeauna alienati sau ceva s-a schimbat fundamental in ultimul secol? - Alienarea a fost legată in trecut de conditiile socio-economice, fiind inteleasă ca lipsa sau indepărtarea de r ...

„Arta poate fi o armă pentru evoluţie, frumuseţe, pentru OM”
21/03/2025 08:49

Muzica nu este doar o artă, ci o fortă care modelează suflete, dăramă ziduri si construieste punti intre oameni. Muzica nu este doar sunet. Este vibratie, ecou al sufletului, formă de cunoastere si dialog ...

„Un proiect de suflet e cel al cărui spațiu sau siluetă îți declanșează emoția încă de la prima schiță”
20/03/2025 20:29

- Ce v-a inspirat să deveniti arhitect si cum a influentat acest lucru stilul dvs. arhitectural? - De-a lungul anilor si in special in copilărie, am avut parte de experiente senzoriale si interactiuni umane ...

„Paradoxul neurologiei este că, deși se știu atât de multe și se investește enorm în cercetare, rămâne un mister de multe ori. Aidoma unei femei”
20/03/2025 18:10

-  Ce v-a atras spre neurologie si in ce fel v-a transformat această profesie, ca om? - Neurologia a fost motivul pentru care am dat admitere la Medicină. M-am indrăgostit pe loc de ea in clasa a VII-a ...

„Eu urmăresc viața liniștită, armonia și iubirea. Firescul. Bucuria de a fi ÎNTREG. Din acest spațiu, viața însăși este un vis împlinit”
20/03/2025 17:51

  * dialog cu terapeutul Cristina Mircea - Ce inseamnă pentru dumneavoastră „arta de a fi femeie” si cum s-a conturat această intelegere de-a lungul vietii? A fi femeie este naturalul. C� ...

„Există locuri pe pământ în care soarta femeilor mă înfioară și revoltă”
18/03/2025 21:55

- Care este pentru dumneavoastră cea mai profundă definitie a artei de a fi femeie? - Cea mai profundă artă de a fi femeie? Ca pentru orice om, dincolo de gen, arta de a fi tu insăti, dincolo de poncife, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei