Elena Lasconi, castigatoarea editiei cu vedete a emisiunii "MasterChef", ne invata cum sa face sarmale delicioase de post. Ingrediente: - 20 Foi varză murată - 500 g varză murată tăiată subtire - Frunze de dafin - o lingură condimente, boia de ardei si chili - 3 cepe mari - 5 cătei de usturoi - 300 g dintr-un amestec de orez, hriscă si quinoa pe care le puneti in 200 ml de apă fierbinte si se lasă să absoarbă toată apa - 300 g ciuperci champinion - 2 morcovi - 500 ml de sos de tomate MOD DE PREGĂTIRE: Pregătiti compozitia pentru sarmale – o ...
Dacă vrei o retetă rapidă si delicioasă de dulceată de gutui, poti incerca varianta pe care ti-o propunem: fără fierbere. Ingrediente - 5 gutui - 5 cm de rădăcină de ghimbir - 1 kg de miere - 1 lingură de pulbere de scortisoară - 1 lămaie Cum se prepară Spălati bine gutuile, indepărtand puful. Tăiati-le in jumătăti, eliminand părtile viermănoase. Dati-le pe răzătoarea mare intr-un bol de sticlă sau intr-un vas de ceramică. Adăugati ghimbirul dat pe răzătoarea cu găuri mici, pulberea de scortisoară si sucul proaspăt stors de la lămaie, scrie lataifas.ro ...
Reteta de zacusca de vinete este cea mai raspandita si una din cele mai indragite. Exista si alte varietati, cum ar fi zacusca de fasole verde sau uscata si zacusca de ciuperci. Pentru o zacusca cu gust spectaculos, esential este sa se foloseasca ingrediente de calitate si sa i se acorde atentia cuvenita in timpul pregatirii. Ingrediente zacusca de vinete: 3 kg. de vinete (alegeti-le pe cele cu coaja neagra si lucioasa, usor pufoase la atingere) 2 kg. de ardei rosii, de preferinta gogosari, care sunt mai dulci, dar merge si cu ardei kapia sau ardei grasi rosii 1 kg. de ceapa 1 litru de ...
Oricat de simplă sau de sofisticată ar fi bucătăria unui popor, există un lucru care le uneste pe toate: clătita. Prezentă in diverse forme, de la bliniurile rusesti la crêpes-urile frantuzesti, clătita este cu adevărat un simbol al gastronomiei universale. Primele semne ale existentei clătitelor datează din perioada preistorică. Arheologii au descoperit dovezi ale preparării unor forme primitive de clătită in asezările din epoca pietrei. Erau preparate din ingrediente simple, cum ar fi făina de nuci sau cereale, amestecată cu apă. În Antica Grecie si Roma, cl ...
Reteta de mancare de gutui este una foarte apreciată, avand un gust dulceag si o textură aparte. În plus, gutuile au multe beneficii pentru organism. Indiferent cum le folosim - crude, coapte, uscate, fierte – gutuile işi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra sănătătii noastre. Pentru mancarea de gutui, avem nevoie de: 5 gutui 5 linguri de zahăr 2 linguri amidon alimentar 50 ml ulei scorţişoară- un baton 1/2 litru de apă, un praf de sare Se spală gutuile bine, se curăţă de samburi, se taie felii de un centimetru gros ...
Supranumit si ‘’apostolul alimentatiei sanatoase’’, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutritionist al multor componenti ai Lotului Olimpic Roman. Reputatia sa de nutritionist a fost confirmata de colaborarea sa cu sportivi romani de performanta. ‘’Cand bei un pahar de acesta, indiferent de cat de obosit esti si cat de trist esti, si amarat, simti intai un fel de zguduitura in corp, se ridica parul si, dupa un sfert de ora, jumatate de ora, esti ca si cum te-ai fi sculat din somn’’, spune dr. Virgiliu Stroescu Beneficiile miraculoa ...
Michele Ferrero a fost unul dintre cei mai tari oameni de afaceri din lume, acesta a inventat faimoasele bomboane din ciocolata Ferrero Rocher, Nutella, Kinder si Tic Tac. Moare la varsta de 89 de ani si lasa in urma ca mostenire cea mai cunoscuta fabrica de ciocolata din lume. Miliardarul a reusit sa creeze o linie de delicatese din ciocolata dupa ani de zile de teste, degustare si schimbare de retete. Afacerea cu ciocolata se mosteneste din generatie in generatie. Asa ca Michele mosteneste fabrica de ciocolata de la tatal si unchiul sau in 1957, dupa ce incepuse sa lucreze acolo din ...
Zacusca rămane una dintre cele mai căutate delicii ale romanilor. Reteta aceasta o veti face tot timpul. E incredibil de gustoasă. Aveti nevoie de 3 kg vinete coapte, curăţate şi scurse bine, dar si 2 kg de ardei si gogosari copti si curătati, 2 kg ceapă albă. Vă mai sunt necesari 3 l de bulion, 500 ml ulei de floarea soarelui si sare după gust. Mod de preparare Pentru inceput coaceti vinetele pe o tablă, apoi le curătati si scurgeti cat mai bine. La fel procedati si cu gogosarii si ardeii. Dacă nu faceti zacusca rapid, atunci e bine să-i puneti la congelator. În cazul ...
Clatite "Padurea Neagra” este un desert delicios si usor de preparat. INGREDIENTE Pentru 4 portii: • 1 lingura amidon • 200 ml suc de visine • 100g visine fara sambure • 2 oua • 200 ml lapte • 3 linguri sirop de artar • 100 g faina • 1 lingura cacao • unt 200 ml frisca • 1 lingura zahar MOD DE PREPARARE • Amidonul se amesteca impreuna cu sucul de visine, apoi se da in clocot. Se ia de pe foc si se amesteca si visinele. • Ouale se bat cu laptele si siropul. • Faina se amesteca impreuna cu cacao si se omo ...
Una dintre retetele preferate ale verii este bulionul de rosii cu ardei copti. INGREDIENTE 1 galeata si jumatate de rosii diverse soiuri 1,5 kg ardei capia copt ( curatat de cotoare si coaja ) 2 linguri cu sare grunjoasa 200 g zahar 400 ml ulei 3-4 crengute cu cimbru 2 linguri cu cimbru maruntit o lingurita cu mix de piper boabe ( rosu, negru, verde, alb ) o lingurita cu mix piper macinat ( puteti pune mai mult, dar mixul este foarte iute ) MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de rosii cu ardei capia copt: Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita ...
Reteta de ardei umpluti cu carne tocată si orez, făcută la cuptor, cu sos de rosii si verdeată, este una dintre cele mai sătioase si gustoase preparate romanesti, care, dacă este gătit cu pricepere, poate deveni un fel principal adorat de intreaga familie. Ingrediente necesare pentru acest preparat: 700 gr carne tocată de porc, curcan sau pui ori amestec; 70 gr orez; 8 – 10 ardei gras; 2 cepe; 150 gr rosii pasate sau 100 ml bulion; ½ legătură mărar; ½ legătură pătrunjel; O lingurită de sare; O lingurită piper măcinat; O lingurită paprika dul ...
Gemurile de fructe au devenit mai preferate decat dulceturile pentru că pot fi preparate si fără zahăr adăugat. În functie de fructele alese si anumite retetă de dulceată mai pot fi preparate fără zahăr. Însă siropul acestora nu este chiar consistent ci este mai fluid. Există si o varietate de indulcitori naturali care inlocuiesc zahărul. O parte dintre acestia nu pot fi adăugati si in retete de dulceată sau de gem. Varianta cea mai sigură este să optezi pentru fructe foarte dulci si care au un continut de pectină mai ridicat, cum ar fi merele. Merele au un ...
Cotlete cu clătite si branză, pentru un singur fel de mancare delicios! Avem nevoie de patru foi de clătită, patru felii de cotlet dezosat, patru felii de suncă de Praga, patru tipuri de branză maturată, sare, turmeric, ouă, pesmet, ulei de măsline. Se fac patru foi de clătită, apoi se ung cu ulei de măsline, in care am pus si un praf de turmeric, si se coc pe grilajul din aragaz. Se parat se asează cele patru cuburi de branză unul peste altul, apoi se inteapă cu patru betisoare folosite de obicei la frigărui. Fiecare betisor in care avem infipte bucătelele de ranză ...
Clătitele americane sau Pancakes sunt unele dintre cele mai apreciate in America, dar au pătruns rapid si in bucătăria romanească. Acestea se fac foarte usor si sunt gustoase si pufoase. Ele se servesc in SUA la micul dejun alături de diverse topping-uri, dar in tara noastră pot fi savurate oricand. Ingrediente 400 de grame de făină 500 de ml de lapte 4 ouă 3 lingurite rase de praf de copt jumătate de lingurită rasă de bicarbonat un varf de sare 5 linguri de zahăr un plic de zahăr vanilat 6 linguri de ulei Mod de preparare Mai inainte de toate se va amesteca f ...
Blini sunt versiunea rusească a clătitelor, făcute cu drojdie si făină de grau sau hriscă. Acestea pot fi servite dulci, cu diverse gemuri, sau sărate, cu caviar, smantană sau unt. Acestea sunt preparate in special la sfarsitul iernii, in timpul săptămanii Maslenitsa (săptămana clătitelor). Maslenitsa leagă forma rotundă a clătitelor cu reaparitia soarelui după lunile de iarnă. Aceasta este totodată săptămana de dinainte de Postul Pastelui, cel mai mare post din calendarul Ortodox, tinand 40 de zile. Slavii din vechime foloseau blinii ca ofrande de mancare in ritualurile ...
Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoasă, dar si pentru vegani. Ambele sunt deserturi reci, extrem de răcoritoare, care se aseamănă foarte mult ca textură şi gust. Totusi, ingheţata e mai cremoasă, iar sorbetul puţin mai aerat şi mai aromat, savoarea fructelor fiind mai intensă şi mai naturală. Practic, sorbetul este un desert ingheţat preparat din fructe, zahăr şi apă. Fructele se zdrobesc cu mixerul sau in ...
Cine a spus că inghetata trebuie să aibă neapărat multe calorii? Proaspătă si delicioasă, nimeni nu poate renunta la gustul inghetatei, mai ales cand este foarte cald Pregătirea unei inghetate delicioase cu apă este foarte simplă. În plus, este si o modalitate usoară de a servi un desert, cu putine calorii. Mai usor si mai putin caloric, acest deliciu vă va surprinde incă de la prima degustare! Dar inainte de a dezvălui reteta pas cu pas, să vedem ingredientele de care avem nevoie: 80 grame de cacao; 230 grame de zahăr brun; 15 grame de amidon de porumb; praf de sare; ...
Salata de sfeclă rosie este mereu un deliciu. Putini sunt cei stiu că poate fi combinată si cu fructe, portocalele fiind preferate. Pentru o salată foarte bună pe timp de caniculă avem nevoie de: * o sfeclă rosie * otet balsamic * usturoi * pătrunjel verde * o portocală * ulei de măsline * sare, piper Mod de preparare Se fierbe sfecla sau ce coase, se lasă la răcit, apoi se taie cubulete. Verdeata se toacă mărunt, usturoiul se pisează si se adaugă ambele la sfeclă. Stoarceti sucul din jumătate de portocală, amestecati cu otetul si uleiul de măsli ...